Γιάννης Ζαμπούκης: “Είμαι ξεκάθαρα κατά του χρυσού και οποιασδήποτε επένδυσης βλάπτει το περιβάλλον”

Γιάννης Ζαμπούκης: “Είμαι ξεκάθαρα κατά του χρυσού και οποιασδήποτε επένδυσης βλάπτει το περιβάλλον”

“Το ξεκαθαρίζω. Είμαι κατά του χρυσού όπως είμαι κατά και οποιασδήποτε άλλης επένδυσης που βλάπτει το περιβάλλον, ρυπαίνει και είναι σε βάρος του ανθρώπου”. Αυτό επεσήμανε κατηγορηματικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Οι Απέναντι” του ΔΕΛΤΑ fm 102.3.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Κική Ηπειρώτου και Γιώργο Πανταζίδη, ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος για Όλους-Πρώτα εσύ”, αναφέρθηκε στους «μύθους και τις αλήθειες» γύρω από την υποψηφιότητά του και την προσπάθεια ορισμένων να… θολώσουν την “εικόνα” του, θορυβημένοι από την δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητα του για τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Όπως είπε για τα… σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινούν κάποιοι: “Έγινε μια παρερμηνεία από κάποιους, που τους συνέφερε να ερμηνεύσουν διαφορετικά μια δήλωση μου, συγχέοντας την άρνηση μου για τον χρυσό, με την σύμφωνη γνώμη μου προς το νομοθέτημα του Κλεισθένη, να γίνονται για σοβαρά και σημαντικά θέματα στις τοπικές συμφωνίες δημοψηφίσματα. Να μπορούν οι κοινωνίες να αποφασίζουν και όχι μονόπλευρα οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες. Όπως λέει και το γράμμα του νόμου.

Είμαι εδώ και χρόνια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, συμμετείχαμε σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις εναντίον της εξόρυξης του χρυσού και της εγκατάστασης χρυσωρυχείων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και φυσικά αυτή η θέση και η άποψη μου προφανώς και παραμένει. Γιατί δεν έχει διαφοροποιηθεί τίποτα στο ζήτημα αυτό”, τόνισε κατηγορηματικά ο κ.Ζαμπούκης.

Απάντησε επίσης στους λίγους που προσπαθούν να τον χαρακτηρίσουν «λαγό του Λαμπάκη» και «απολιτίκ», επισημαίνοντας: “Για όσους με γνωρίζουν, μονάχα αυτό δεν θα μπορούσα να είμαι. Πολιτικός λαγός και κυρίως τυχοδιώκτης κανενός δεν θα μπορούσα να είμαι. Έχω δώσει τα διαπιστευτήρια μου στην κοινωνία μου της Αλεξανδρούπολης και συνεχίζω να δίνω συνεχώς εξετάσεις. Ποτέ δεν θα ήμουν όχι ο λαγός, η ουρά κανενός. Αυτά είναι λόγια και κουβέντες αργόσχολων ή κάποιων που γεμίζουν τον χρόνο και τις κουβέντες τους στα καφενεία ή είναι προπαγανδιστικές σκέψεις ή προτάσεις αντιπάλων μόνο και μόνο γιατί βλέπουν και σκέφτονται διάφορα.

Το απολιτίκ δεν το δέχομαι. Το ακομματίκ είναι δεδομένο και ισχύει. Όλα τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούσα τα πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη ως ενεργός πολίτης και με την ιδιότητα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου. Δεν συμμετείχα σε κανέναν κομματικό σχηματισμό, γιατί δεν βρήκα κανένα πρότυπο είτε σε πρόσωπο είτε σε κόμμα που θα μπορούσα να συμπλεύσω μαζί τους. Γι’ αυτό η οποιαδήποτε εμπλοκή μου ξεκινάει από την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτή δεν υπάρχουν κόμματα, χρώματα αλλά υπάρχουν άξιοι, αξιόπιστοι και μη άξιοι και αναξιόπιστοι”.

Αναφέρθηκε ακόμα στη «νέα αστική ατζέντα» για τον σχεδιασμό των νέων πόλεων, με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.
Μίλησε για μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της παράταξης του, που καταγράφει μέσω φορητής κάμερας τα τεράστια προβλήματα προσβασιμότητας στην πόλη, ένα υλικό που θα παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση τις επόμενες μέρες.
Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση του συνδυασμού για τους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα εστίασης, αλλά και για την χρήση της τεχνολογίας για την επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ fm 102.3