ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Λαμπάκης σε ρόλο… Σημίτη, ο εκ… παρθενογένεσης Τοψίδης και η αποθέωση Μιχαηλίδη σε Κουκουράβα

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Λαμπάκης σε ρόλο… Σημίτη, ο εκ… παρθενογένεσης Τοψίδης και η αποθέωση Μιχαηλίδη σε Κουκουράβα

Ξέρω, ξέρω. Είμαι απαράδεκτος που έλειψε τόσο πολύ η στήλη, την οποία έχετε αγαπήσει και “αγκαλιάσει”, όπως και το Evros-news.gr συνολικά. Το διαπίστωσα από τα πολλά μηνύματα, με πολλούς και διάφορους τρόπους που μου στείλατε.

Έχετε απόλυτα δίκιο ότι και αν πείτε και μου αξίζει κάθε τιμωρία. Όπως για παράδειγμα, να πηγαίνω καθημερινά φροντιστήριο για να βελτιώσω την… γραμματική μου. Με καθηγητή φυσικά τον φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ οέ οέ) Τοψίδη. Αφού όποτε βρει αφορμή μου κάνει παρατηρήσεις και μια που είναι άριστος γνώστης της γραμματικής ο ίδιος, ποιος θα ήταν ο ιδανικότερος να με βοηθήσει;

Μιλάμε, τύφλα να ‘χει ο συγχωριανός του Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ο κορυφαίος μαθηματικός που βοήθησε τον… Αινστάιν και αναγνωρίζεται παγκόσμια ως τεράστια προσωπικότητα. Δεν έχει μόνο αυτόν η Νέα Βύσσα, αλλά και τον φίλο μου τον Τάκη Τοψίδη. Όχι στα μαθηματικά, αλλά στην γραμματική. Μην κοιτάτε που όπου εμφανίζεται… διαβάζει κείμενα που του γράφουν. Κάποιες σημειώσεις έχει, απλά για να μην ξεχνάει όσα θέλει να πει.

Μια και αναφέρθηκε στις εμφανίσεις του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και επειδή δεν τα είπαμε καθόλου για την εκδήλωση που έκανε στην Καβάλα, όπου και παρουσίασε πολλούς υποψηφίους του. Μ’ αρέσει κατ’ αρχάς η ημέρα που επέλεξε. Εκείνη την Κυριακή ήταν… Τελώνου και Φαρισαίου. Ούτε σκόπιμα να το έκανε.

Είχε φέρει λοιπόν από τον Αθήνα τον γνωστό δημοσιογράφο Θανάση Λάλα, στέλεχος παλαιότερα του ΔΟΛ, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του έπαιρνε συνέντευξη. Μην αρχίσετε τα γνωστά… που ξέπεσε ο Λάλας; Άσχετα αν το επάγγελμα περνάει τεράστια κρίση, η ουσία είναι άλλη.  Είδατε… γνωριμίες ο φίλος μου ο Τάκης;

Η Σοφία Λαμπάκη του έφερε τον Λάλα

Όχι, την συγκεκριμένη δεν την έκανε όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων ο κουμπάρος του Νικήτας Κακλαμάνης και ο Τοψίδης ως… δαιμόνιος επιχειρηματίας, που λένε οι φίλοι του (δηλαδή ο… Λάκης Κιτσικίδης) πως είναι, είχε επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και στην πρωτεύουσα.

Τον Λάλα του τον γνώρισε η “κολλητή” του Σοφία Λαμπάκη, η οποία και τον ξέρει χρόνια. Αυτή τον έφερε και το περασμένο καλοκαίρι κι παρουσίασε στην Αλεξανδρούπολη το βιβλίο του, σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου απ’ ότι θυμάμαι. Δεν ξέρω πάντως αν την παραχώρησαν δωρεάν ή κατέβαλλε κάποιο αντίτιμο ο Λάλας. Λεφτά άλλωστε έχει, γι’ αυτό και αγοράζει συνέχεια σπίτια. Απλά οι… υποχρεώσεις πρέπει να ανταποδίδονται.

Ένα από αυτά τα σπίτια, είναι και στην Σαμοθράκη. Έτσι ο Θανάσης ο Λάλας με πολύ χαρά δέχθηκε να παρουσιάσει την εκδήλωση του φίλου μου Τάκη. Στην δημοσιογραφική του καριέρα έχει πάρει χιλιάδες συνεντεύξεις, με κορυφαίους ανθρώπους της πολιτικής αλλά κυρίως των γραμμάτων και τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν θα έπαιρνε απ’ τον Τοψίδη; 

Άνθρωπος της προσφοράς η Σοφία

Κι αυτός άλλωστε των… γραμμάτων και των τεχνών είναι, αφού γνωρίζει άριστα την γραμματική και μου κάνει συνέχεια υποδείξεις για τα λάθη μου. Αφήστε που ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τον… τάπωσε. Είχε απαντήσεις για όλα όσα τον ρωτούσε και μάλιστα άμεσες. Συμβουλεύονταν και τις σημειώσεις του βέβαια, αλλά έδειχνε τόση άνεση και σιγουριά, λες και… μάντευε τι θα τον ρωτήσει ο Λάλας.

Έτσι είναι, όταν έχεις φίλη την Σοφία Λαμπάκη, όλα γίνονται. Κι αυτή εξάλλου, επειδή πιστεύει πολύ στις ικανότητες του Τάκη τον βοηθάει. Κι όχι για να μείνει Πρόεδρος στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ή και ν’ αναβαθμιστεί σε άλλο πόστο. Εξάλλου και εκεί που είναι τώρα και την έβαλε ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (κάνει κάτι… πετυχημένες επιλογές και αυτός), με προτροπή μάλιστα του φίλου μου Τάκη, δεν εισπράττει μισθό.

Αφιλοκερδώς και για το καλό της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων τους, ώστε να έρθει η ανάπτυξη στον τόπο, το κάνει η κ.Λαμπάκη, όπως και υποστηρίζει συνέχεια. Όσοι την ξέρουν άλλωστε, έχουν να το λένε. Άνθρωπος της προσφοράς είναι, από τον καιρό που είχε τις γνωστές εκδοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πλέον σταματήσει την δραστηριότητα τους. Γι’ αυτό και η Σοφία αποφάσισε να γίνει άνθρωπος της… προσφοράς στην Περιφέρεια.

Στην συγκέντρωση λοιπόν της Καβάλας, αλλά και σε μια συνέντευξη που έδωσε προχθές στον Δημήτρη Κολιό στον MAXIMUM FM, ο κ.Τοψίδης επανέλαβε και μάλιστα πολύ έντονα, ότι η νυν Περιφερειακή αρχή έχει αποτύχει παταγωδώς. Κι επειδή ο ίδιος δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα και την στασιμότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, που σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat είναι η φτωχότερη της Ελλάδας και 11η στην λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε να την… σώσει.

Αποτυχημένη Περιφερειακή αρχή

αλλά έχει βασικά της στελέχη υποψήφιους

Την ίδια στιγμή που τα έλαβε βέβαια αυτά, παρουσίαζε ως υποψηφίους του εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες ή περιφερειακούς συμβούλους. Όπως τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον επίσης Αντιπεριφερειάρχη από τον ίδιο νομό Αλέξανδρο Ιωσηφίδη (οι δυο συντοπίτες όλοι γνωρίζουν στην Καβάλα ότι έχουν πολύ κακές σχέσεις μεταξύ τους), τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη, τον οποίο δεν ανακοίνωσε επειδή τελεί σε αργία λόγω δικαστικών περιπετειών και καταδίκης.

Αλλά και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη ή τον Εβρίτη Κώστα Εξακουστό, τον Χατζηγκενέ από την Ξάνθη και άλλους. Όλοι αυτοί μέλη της σημερινής Περιφερειακής αρχής είναι και παραμένουν. Όλοι τους δεν έχουν καμιά ευθύνη ή… συμμετοχή στην αποτυχημένη Περιφερειακή αρχή; Δεν γίνεται να φταίει μόνο ένας. Ο Μέτιος.

Τόσα χρόνια Πρόεδρος του

Επιμελητηρίου Έβρου τι έκανε;

Κι ακόμα. Ο ίδιος ο Τοψίδης δεν προέρχεται από… παρθενογένεση. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου είναι από το 2011. Ποιες πρωτοβουλίες και δράσεις ανέλαβε ή πραγματοποίησε, ώστε να ανατραπεί αυτή η εικόνα στον Έβρο, τον μεγαλύτερο νομό της Θράκης;  Επί ημερών του έκλεισε το εργοστάσιο του Μαίλη στην Αλεξανδρούπολη, το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα και αρκετές ακόμα επιχειρήσεις. Ο ίδιος τα παραδέχεται άλλωστε με δηλώσεις του.

Τι έκανε για να τ’ αποτρέψει όλα αυτά; Απονομή πλακετών, πίτες και μια έκθεση της Αλεξανδρούπολης όπου ανακυκλώνεται η τοπική οικονομία και… μιζέρια, χωρίς την παραμικρή εξωστρέφεια; Όταν είναι 8 χρόνια Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όπου μπορεί να έχει την δυνατότητα ελιγμών και αποφάσεων ή ενεργειών πιο εύκολα απ’το δυσκίνητο ελληνικό Δημόσιο, πως το αξιοποίησε όλο αυτό;

Μια και μιλάμε όμως για το Επιμελητήριο και με αφορμή μια εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στην Ορεστιάδα για την παραοικονομία που είχε τραγική αποτυχία, να τονίσουμε κάτι. Τρεις και ο κούκος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αν και το θέμα ήταν σοβαρό. Κι αυτό κατά την γνώμη μου οφείλεται στο γεγονός, ότι αρκετοί δεν ήθελαν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια εκδήλωση που “μύριζε” προεκλογική εκμετάλλευση.

Προεκλογικό αγώνα “χρησιμοποιώντας” το Επιμελητήριο

Ξαφνικά ο κ.Τοψίδης θυμήθηκε να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Ορεστιάδα για την παραοικονομία, θέμα που “καίει” και την περιοχή εδώ και χρόνια. Την έκανε μάλιστα και στο ξενοδοχείο της υποψήφιας Περιφερειακής του συμβούλου Νικόλ Ιωαννίδου. Για να την αβαντάρει και αυτήν προφανώς.

Αν μετά του γράψουμε ότι… χρησιμοποιεί προεκλογικά το Επιμελητήριο στον προεκλογικό του αγώνα, θα αρχίσει πάλι να γράφει διάφορα στο facebook της η… Νίκη. Μια και βρέθηκε πάντως στην Ορεστιάδα, μαθαίνω ότι είχε συζητήσεις για νέους υποψηφίους. Με τη Νόρα Μοσχοφίδου, η οποία καιρό τώρα ακουγόταν ότι θα είναι υποψήφια με τον Δημήτρη Πέτροβιτς, αλλά αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια του φίλου μου Τάκη.

Η απαράδεκτη άλλωστε ενέργεια της, μαζί με τον ήδη υποψήφιο της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Κώστα Εξακουστό, να αποχωρήσουν από την Οικονομική Επιτροπή με κίνδυνο να μείνει χωρίς αλάτι ο νομός Έβρου στην κακοκαιρία, λέει πολλά. Γιατί αν δεν… έτρεχε από την Καβάλα ο Πέτροβιτς για να γίνει η συνεδρίαση, θα ερχόταν η κακοκαιρία με έλλειψη αλατιού στο νομό.

Μιλάει με Στράντζαλη

Μαθαίνω ότι ο κ.Τοψίδης είχε επαφές και με τον πρώην δήμαρχο Κυπρίνου Μιχάλη Στράντζαλη, ο οποίος φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας μαζί του στην Περιφέρεια. Οι προσπάθειες που έκαναν άλλωστε για τον δήμο Ορεστιάδας, μαζί με τους επίσης πρώην δημάρχους Μανώλη Χατζηπαναγιώτου απ’ το Τρίγωνο και Βαγγέλη Μαρασλή απ’ τη Νέα Βύσσα, δεν έφεραν αποτέλεσμα και… συνδυασμό.

Οπότε, ο μεν Στράντζαλης σκέφτεται να συνταχθεί με Τοψίδη, ενώ ο Μαρασλής θα είναι υποψήφιος με το νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη. Εξάλλου και τώρα που βρίσκεται τυπικά στην αντιπολίτευση, αφού εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, ως σύμβουλος του Μαυρίδη συμπεριφέρεται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Όσο για τον Χατζηπαναγιώτου, ο ίδιος ή ο γιος του, συζητούν με τον Κώστα Κατσιμίγα για υποψηφιότητα περιφερειακού συμβούλου. Πρόσφατα μάλιστα τον επισκέφθηκε στο πολύ όμορφο “Ευρωθήραμα” που έχει δημιουργήσει στον Πεντάλοφο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος απ΄τον Αναπληρωτή συντονιστή του κόμματος στον Έβρο Μενέλαο Μαλτέζο. 

Ο Λαμπάκης σε ρόλο… Κώστα Σημίτη

Ν’ αφήσουμε όμως τον Τάκη Τοψίδη και να πάμε στον άλλο φίλο μου. Τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Έχει πάρει φόρα τελευταία και τον βλέπουμε σε ρόλο… Σημίτη. Πήρε χθες  τις κάμερες των τοπικών καναλιών, αλλά και κάποιων σάιτ και πήγε στο πάρκινγκ του “Φώτης Κοσμάς”, το οποίο… παρέλαβε διοικητικά. Μπορεί να μην έχουν τελειώσει ακόμα οι εργασίες, αλλά είπαμε, τύφλα να ‘χει ο πρώην Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης μπροστά του.

Όχι, δεν είπε το περίφημο: “Αυτό το έργο είναι… μακέτο”, που ούρλιαζε εκείνος μέσα στην Βουλή. Κι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ούρλιαζε, αλλά εναντίον όσων αμφισβητούν τα τεράστια έργα του.”Ήρθε η ώρα μιας ακόμα αλήθειας. Φορτωμένος και χτυπημένος από ψευδολογίες και συκοφαντίες, αλλά ταυτόχρονα και ανοησίες, είτε από ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είτε απ’ έξω, αλλά και από ένα μικρό κομμάτι της δημοσιογραφίας”.

Σιγά μην μας άφηνε εμάς απ’έξω. Ο άνθρωπος είχε μπροστά και γύρω του την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της περιοχής και ασχολούνταν με όσους του κάνουν κριτική, ενώ προφανώς έπρεπε και αυτοί να τον… λιβανίζουν. “Τα ψεύδη και οι μπούρδες ας σταματήσουν εδώ, γιατί μπούρδες είναι”, συμπλήρωσε ο κ.Λαμπάκης.

Είδαμε πόσο τάξη θα επικρατεί

Έκανε δε το φοβερό: Μίλησε για 250 θέσεις πάρκινγκ, προσπαθώντας να τις εμφανίσει ότι δημιουργήθηκαν από την συγκεκριμένη παρέμβαση. Για να καταλάβετε, ο άνθρωπος πρόσθεσε τις 125 που απλά έγινε μια σήμανση και κατασκευάστηκαν διαχωριστικά, μαζί με αυτές που υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα στην είσοδο του “Φώτης Κοσμάς” και το κλειστό του βόλεϊ. Οι οποίες φυσικά διαχρονικά βρίσκονται εκεί στην κατάσταση που ήταν πριν γίνει το συγκεκριμένο έργο.

Εκείνες που είναι… αλάνα και παρκάρει ελεύθερα ο καθένας χωρίς περιορισμό. Εκείνη η κατάσταση προφανώς δεν τον ενδιαφέρει. Γιατί προσπαθώντας να δικαιολογήσει το αχρείαστο για πολλούς έργο, είπε ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει να υπάρχει αλάνα. Από το 2010 που εκλέχθηκε βέβαια και επί 9 χρόνια υπήρχε, αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν ενοχλούσε τον δήμαρχο.

Τώρα, προεκλογικά να κάνει κάποια έργα βιτρίνας τον ενδιαφέρει, μήπως ξεγελάσει τον κόσμο. Μάλιστα πήγε ξανά το βράδυ στην περιοχή και φωτογραφήθηκε μπροστά στο πάρκινγκ που είχε δοθεί σε λειτουργία, σε μια ακόμη καθαρά επικοινωνιακή κίνηση. Μόνο που κάθισε μέσα στον δρόμο και υπήρχε κίνδυνος να έρθει κανένας απρόσεκτος οδηγός από πίσω και να τον… μαζέψει.

Αλλά μπροστά στην… διαφήμιση του έργου του, παίρνει ακόμα και τέτοια ρίσκα ο δήμαρχος. Μίλησε επίσης για τον πεζόδρομο και την πρόταση που έκανε για την συγκεκριμένη παρέμβαση στην περιοχή ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης. Όμως τόσο ο ίδιος όσο και οι κάμερες στήθηκαν από την πλευρά του γηπέδου. Όχι απέναντι προς την θάλασσα.

Μηχανήματα που θα… σπάσουν

το φράγμα του ήχου

Γιατί ενδεχομένως, εκεί να έπαιρναν πλάνα από το… αποκρουστικό θέαμα με τα κομμένα δέντρα, που μετά από δεκαετίες και 9 χρόνια δημοτικής του αρχής, αποφάνθηκαν πως είναι… άρρωστα και τα έκοψαν. Κι αν νομίζετε ότι εκεί τελείωσαν όλα και η… ταλαιπωρία των δημοσιογράφων, κάνετε λάθος.

Τους πήγε και πιο κάτω, εκεί που όπως είπε σε δηλώσεις του μπροστά στην πινακίδα, ξεκίνησε η ανάπλαση των 47 στρεμμάτων κάτω απ’ τον Φάρο. Κι επειδή Λαμπάκης χωρίς υπερβολές δεν γίνεται, είπε το… φοβερό: “Υπάρχουν τα μηχανήματα που θα προχωρήσουν πολύ δυναμικά, ώστε να σπάσουμε το φράγμα του… ήχου ή δυνατόν”.

Μιλάμε, ότι όσοι ήταν δίπλα του θα πρέπει να… κουφάθηκαν. Φυσικά ποιος θα τολμούσε να ρωτήσει οτιδήποτε. Θα τον άρχιζε και αυτόν στις επιθέσεις και άντε να ξέμπλεκε. Είπε ακόμα και ότι: “Είναι περήφανους για τους υπηρεσιακούς μου παράγοντες. Για την υπέροχη αυτή τεχνική υπηρεσία η οποία είναι υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα”.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην… αποθεώσει και τους δημοτικούς του συμβούλους που είχε δίπλα του. Τους Αντιδημάρχους Γιώργο Κουκουράβα και Χρήστο Ζιώγα. Απλά ανέφερε και τον Κώστα Χατζηαναγνώστου που… χώθηκε εκεί να πάρει και αυτός κανένα… πλάνο στις κάμερες, μια και έχουμε προεκλογική περίοδο. “Είμαι περήφανους για τους αιρετούς συνεργάτες μου. Είμαστε μια συνολική, δυνατή ομάδα, που άλλη τέτοια δεν πέρασε από τα ελληνικά δεδομένα”.

Αυτή η τεχνική υπηρεσία και οι αιρετοί συνεργάτες του βέβαια, δεν έχουν καταφέρει 3 χρόνια τώρα, από το 2016, να ολοκληρώσουν την  μελέτη του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου και “επιστράτευσαν” αθηναϊκό τεχνικό γραφείο, λες και πρόκειται για κανέναν… άθλο του Ηρακλή. Αλλά γι’ αυτό το θέμα θα τα πούμε ξεχωριστά.

Αποθέωση Μιχαηλίδη σε… Κουκουράβα

Καλά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα (στενοχωριέμαι που τα βάζω κάποιες φορές μαζί του, γιατί είναι καλό παιδί αλλά τα… καβαλημένα καλάμια πάντα με ενοχλούσαν), δεν χρειαζόταν να τον.., αποθεώσει. Το έκανε πολύ καλύτερα ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης.

Επειδή υποθέτω ότι αρκετοί από εσάς δεν το πήρατε χαμπάρι, ο νυν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α μιλώντας στον Δημήτρη Κολιό και τον MAXIMUM FM, έπλεξε το εγκώμιο του κ.Κουκουράβα.  Μιλώντας για την πρόταση του σχετικά με τα έργα της παραλιακής ζώνης, είπε: “Ο Γιώργος Κουκουράβας είναι εξαίρετος συνάδερφος. Κατανοεί, αρκεί να πειστεί και ο κύριος Λαμπάκης να σταματήσουν τα έργα”.

Κάπου εκεί τον σταμάτησε… εμβρόντητος με όσα άκουσε ο Δημήτρης Κολιός, αλλά ο κ.Μιχαηλίδης συνέχισε: “Εξαίρετος συνάδερφος και ως μηχανικός και ως δημοτικός σύμβουλος”.  Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λίγο αργότερα τον… έπιασε ο πόνος για την προεκλογική ζημιά που παθαίνει με όλα αυτά ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ξέχασε την Κύπρου και όλα τα άλλα

“Ας το αναστείλουν για λίγους μήνες. Εξάλλου βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και αυτό μόνο ζημιά θα κάνει στον κύριο Λαμπάκη” είπε. Τα ακούω και τα ξανακούω στο radiomax.gr όπου υπάρχει αρχείο συνεντεύξεων και ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Εντάξει, εξαίρετος μηχανικός δεν μπορώ να το ξέρω, αφού δεν έχω τέτοιες γνώσεις. Ο Παύλος Μιχαηλίδης που είναι συνάδερφος του θα ξέρει καλύτερα.

Αλλά εξαίρετος δημοτικός σύμβουλος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων; Ο καθ ύλην αρμόδιος για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου; Την οποία ο κ.Μιχαηλίδης φωτογράφιζε και κατήγγειλε ότι τσιμεντοποίησαν με στανμποτό τους κυβόλιθους;  Εξαίρετος δημοτικός σύμβουλος ο Γιώργος Κουκουράβας, που ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επέτρεψε το κόψιμο των δέντρων στο γήπεδο “Φώτης Κοσμάς” και την παραλιακή;

Ενέργειες που καταδίκαζαν ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Μιχαηλίδης και οι συνεργάτες του υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πολύ έντονα μάλιστα; Για να μην αρχίσω να αραδιάζω ένα σωρό ακόμα καταγγελίες εναντίον του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από τον επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α

“Τι γίνεται ρε; Τί γίνεται” που έλεγε και ο Βασίλης Αυλωνίτης σε μια ελληνική ταινία; Κι ακόμα: “Να αναστείλει την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων ο κ.Λαμπάκης γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα του κάνει ζημιά όλο αυτό”; Κι όλες οι καταγγελίες του μήνες τώρα, στις οποίες τον στηρίξαμε ως Evros-news.gr και τις προβάλλαμε, διακινδυνεύοντας να μπλέξουμε άσχημα;

Πως μετά ο… αποσβολωμένος Δημήτρης Κολιός να μην ρωτήσει αυτό που θα ρωτούσα και εγώ και ο καθένας: “Αγαπάτε τον κύριο Κουκουράβα, σκέφτεστε τον κύριο Λαμπάκη. Την δεύτερη Κυριακή μαζί θα είστε”; Η απάντηση ήταν πως τα λέει όλα αυτά για το καλό της πόλης και για να αποτρέψει το κακό, αλλά η συνέχεια θα δείξει τι πραγματικά συμβαίνει.

Πιέζουν τον Περεντίδη να πάει… Κατσιμίγα

Πάμε τώρα σε κάποια άλλα θέματα, γιατί ήδη είναι πολύ μεγάλο το σημερινό  ΕΒΡΟ..ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ. Απλά ήθελα να σας αποζημιώσω, γιατί σας έλειψα τόσες ημέρες. Θυμάστε που αποκαλύψαμε ότι ο Πρόεδρος του Ορέστη Ορεστιάδας και πρώην υποψήφιος δήμαρχος της πόλης αλλά και βουλευτής Έβρου με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θόδωρος Περεντίδης προορίζεται για υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ;

Μαθαίνω ότι δέχεται πλέον αρκετές πιέσεις, ώστε να μην κατεβάσει τελικά ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου κόμματος και άλλων εξωκοινοβουλευτικών κινήσεων και να είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου με τον “εκλεκτό” του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα.

Ανέλαβε να τον πείσει η βουλευτής Νατάσα Γκαρά, με την οποία άλλωστε συνεργάστηκαν και στις δημοτικές εκλογές του 2014 στην Ορεστιάδα, αφού τότε εκείνη στήριξε την παράταξη “Είναι στο χέρι μας”. Όλα αυτά αποφασίστηκαν σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα η κ.Γκαρά με τον πρώην νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαπουνίδη, παρουσία μάλιστα και του Σωκράτη Φάμελου, Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος.

Είναι άλλωστε γνωστό, πως αν και Θεσσαλονικιός αγαπάει πολύ… τον Έβρο και έρχεται συχνά για να εξαγγείλει κυβερνητικές πρωτοβουλίες και έργα. Στη Σαμοθράκη, στην Αλεξανδρούπολη τον είδαμε το περασμένο διάστημα πολλές φορές. Ο Περεντίδης λοιπόν, μαζί με στελέχη που έχουν άριστες σχέσεις με τον κ.Ζαπουνίδη, όπως ο Μανώλης Χατζηπαναγιώτου από τον Πεντάλοφο που προαναφέραμε ή ο γιος του, αλλά και ο κ.Ευσταθιάδης, φαίνεται να οδεύουν προς Κατσιμίγα.

Μην μπερδευτεί και δώσει

συνέντευξη με … Μυτιληνό

Μόνο η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης έχει μείνει, να μην δώσει συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Λαμπάκης, για να προβάλλει τα έργα και τις ημέρες του ως δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προβολής. Γενικότερα πάντως, ο Πρόεδρος της Γιώργος Ουζουνίδης δεν… εμφανίζεται και τόσο στην προεκλογική “μάχη”, ούτε βγαίνει να δίνει συνεντεύξεις. Ίσως θέλει να αποφύγει την… φθορά.

Μόνο, μην μπερδευτεί ο κ.Λαμπάκης και δώσει καμιά συνέντευξη με τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, τον Βαγγέλη Μυτιληνό. Αντικειμενικά άλλωστε, αν και εμείς τον είχαμε… ξεσκίσει στην κριτική για το έργο που έγινε με δωρεά της Coca cola, επειδή μας προκαλούσε ερωτηματικά η παρουσία της συγκεκριμένης πολυεθνικής στην περιοχή, το σπουδαιότερο και πιο εμφατικό έργο, ο Μυτιληνός το έκανε.

Αυτάρκεια νερού τουλάχιστον για 20 χρόνια θα υπάρχει στον δήμο Αλεξανδρούπολης και μάλιστα χωρίς να δώσει ούτε ευρώ από τα ταμεία του. Με τις 900.000 ευρώ της δωρεάς θα αυξηθεί η στάθμη του υδροταμιευτήρα στην Αισύμη. Κι αυτό το πάλεψε και το πέτυχε ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” Βαγγέλης Μυτιληνός. Όσο και αν θέλει να το ξεχνάει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Ένα σχόλιο

 1. Νικος Ζαμπουνιδης

  “Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει”
  Επειδη το ρεπορτάζ δεν μπορεί να είναι έκθεση ιδεών
  Επειδή για δεύτερη φορα χρησιμοποιείται στις εκθέσεις σας το όνομα μου,χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αλήθεια
  Επειδή κανέναν δεν προέτρεψα τί να κανει
  Επειδη δεν γνωρίζω τον κ.Περεντιδη
  Επειδή ουδεμία συνάντηση και συζήτηση έγινε με κ.Γκαρα και Κ.Φαμελο!!!
  Επειδή σας το γνωρίζω και γραπτά ,ότι δεν επιθυμώ να έχω οποιαδήποτε εμπλοκή στα εκλογικά της Θράκης και του Έβρου
  Επειδή κανέναν δεν εξουσιοδότησα να με εκπροσωπεί
  Θα σας παρακαλέσω στις εκθέσεις σας να μην χρησιμοποιείται το όνομα μου.
  Εάν βέβαια πιστεύεται ότι είναι για κάθε χρήση,και εύκολο εργαλείο για να κάνετε τη δουλειά σας και να γράφεται φανταστικά σεναρια (όσον αφορά εμενα),έχετε κάνει λάθος στην αξιολόγηση.
  Με τιμή
  Νίκος Ζαμπουνιδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*