Αλεξανδρούπολη: Θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι δημότες τα αυξημένα (18,50%) τέλη και το 2019

Αλεξανδρούπολη: Θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι δημότες τα αυξημένα (18,50%) τέλη και το 2019

Μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 θα πληρώνουν οι δημότες του δήμου Αλεξανδρούπολης τα αυξημένα κατά 18,50% δημοτικά τέλη που έχουν επιβληθεί από 1η Ιανουαρίου του 2017 προκειμένου να καλυφθεί το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής.

Να θυμίσουμε πως η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη ήταν η μοναδική από τους 5 δήμους του νομού Έβρου που αύξησε κατά το ποσοστό που προαναφέραμε τα δημοτικά τέλη. Μάλιστα, τότε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης δήλωνε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό και θα καταργηθεί μέσα στο 2018, αλλά αυτό πέρασε και κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Κι επειδή ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε στις 7 Φεβρουαρίου 2019 την παράταση του χρονικού διαστήματος προσωρινής τελικής διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) των πέντε (5) Δήμων της ΠΕ Έβρου στις νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Κομοτηνής ως τις 20 Νοεμβρίου, η αύξηση φυσικά παραμένει για τους πολίτες τηςΑλεξανδρούπολης, παρά τις υποσχέσεις του κ,Λαμπάκη. Μήπως εξάλλου είναι η πρώτη που δεν τήρησε;
Με την ΑΠΟΦΑΣΗ ( Αριθ. Πρωτ.: 193/ 07- 02-/2019 ) ο  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
Την Παράταση του χρονικού διαστήματος προσωρινής τελικής διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) των πέντε (5) Δήμων της ΠΕ Έβρου στις νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Κομοτηνής, κατά παρέκκλιση του εν ισχύ Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.
Η παρούσα απόφαση ισχύει από την λήξη της αρ. 4895/2017 Απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ήτοι από 01-01-2019 και εφαρμόζεται μέχρι την έναρξη λειτουργίας των υποδομών διαχείρισης που προβλέπονται στον ΠΕΣΔΑ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για την εξυπηρέτηση
των Δήμων της Π.Ε. Έβρου κατά μέγιστο για διάστημα έως την 20η -11-2019.
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης τα αστικά στερεά απόβλητα (Α.Σ.Α.) των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης της Π.Ε. Έβρου, ποσότητας 45.500 (σαράντα πέντε και μισό χιλιάδες) ton /έτος περίπου, θα διατίθενται στο ΧΥΤΑ Κομοτηνής.
Το τέλος χρήσης, ανά τόνο, του παραπάνω ΧΥΤΑ καθορίζεται με βάση την τιμολογιακή πολιτική του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) του ανωτέρω χώρου.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*