Κήποι Έβρου: Το MERCEDES που κυκλοφορούσαν ήταν κλεμμένο και φυσικά τους συνέλαβαν

Κήποι Έβρου: Το MERCEDES που κυκλοφορούσαν ήταν κλεμμένο και φυσικά τους συνέλαβαν

Με ένα κλεμμένο από την Γερμανία φορτηγάκι μάρκας MERCEDES, επιχείρησαν να περάσουν από τους Κήπους του Έβρου στην Τουρκία δύο αλλοδαποί, ηλικίας 48 και 28 ετών, αλλά συνελήφθησαν χθες (2-3-2019) το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 48 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Γερμανίας, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Γερμανίας, ως όχημα κλεμμένο – υπεξαιρεθέν – απολεσθέν και η εξουσιοδότηση που κατείχαν και επέδειξαν οι δράστες είναι πλαστή.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το πλαστό έγγραφο, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.