Αλεξανδρούπολη: Δεν κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές η παράταξη “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” με επικεφαλής το Νίκο Τζανίδη

Αλεξανδρούπολη: Δεν κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές η παράταξη “αλλάΖΟΥΜΕ τώρα” με επικεφαλής το Νίκο Τζανίδη

Δεν θα πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου 2019 η δημοτική παράτξη “αλάΖΟΥΜΕ τώρα” με επικεφαλής το Νίκο Τζανίδη, όπως ενημέρωσε ο ίδιος με προσωπική του δήλωση.

Ο κ.Τζανίδης, που είχε εκλεγεί και ήταν από το 2014 δημοτικός σύμβουλος με σημαντικές παρεμβάσεις στη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων, απλά απέφευγε τον “θόρυβο” και τον εντυπωσιακό άλλων συναδέρφων του και προτιμούσε την ουσία, εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν αυτόν και τους συνοδοιπόρους του να πάρουν την συγκεκριμένη απόφαση:

“Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης ήταν πάντα ένα πεδίο συνάντησης και συνεργασίας ανθρώπων που πίστευαν στο κοινό καλό και στην κοινωνική προσφορά. Ανθρώπων που έβαζαν πάνω απ` όλα τον τόπο τους και στηρίζονταν από τους πολίτες που γνώριζαν και εκτιμούσαν την πορεία τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Δυστυχώς, αυτό το πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς και η αναγνώρισή του από τους πολίτες, τείνει να εξαφανιστεί. Οι αιτίες είναι πολλές. Λίγο παλαιότερα ήταν η απόλυτη κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τα τελευταία χρόνια ο κατακερματισμός των κοινωνικών δυνάμεων και η προσπάθεια παρέμβασης στην αυτοδιοίκηση από εξωθεσμικούς παράγοντες, με βάση το προσωπικό συμφέρον.

Στην κατάσταση αυτή προσπαθήσαμε να αντισταθούμε και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Η παράταξη «αλλάζουμε τώρα », έμεινε σταθερή στις αρχές της για συνεργασία, διαφάνεια, έλεγχο και ανεξαρτησία.
Όπως γνωρίζουν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης, τα μέλη και τα στελέχη του συνδυασμού μας, ήταν νέοι άνθρωποι, με ελπίδες για το μέλλον και ταυτόχρονα δυσκολίες του παρόντος. Κάναμε έναν αγώνα τίμιο, διάφανο και αξιοπρεπή. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες, αλλά θέλαμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την Αυτοδιοίκηση. Οι προσωπικές θυσίες ήταν πολλές, αλλά η ικανοποίηση για την παρουσία μας και τον ανεξάρτητο λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτέλεσε την ηθική ανταμοιβή μας.

Στις νέες εκλογές ο συνδυασμός μας δεν θα συμμετάσχει, διότι πλέον είναι αδύνατη η επανάληψη της προσπάθειας, για αντικειμενικούς και εύκολα κατανοητούς λόγους.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συνδημότες που μας εμπιστεύτηκαν, όλα τα μέλη και τους υποψηφίους του συνδυασμού για τις προσπάθειες και την προσφορά τους.
Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από αυτούς θα συνεχίσει να έχει την ίδια σταθερή και ανιδιοτελή στάση, έστω και ιδιωτικά, για μια καλύτερη Αυτοδιοίκηση, για έναν καλύτερο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω κι εγώ”.