Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αχρείαστα έργα βιτρίνας, ενώ στην οδό Κονδύλη η κατάσταση είναι επικίνδυνη

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αχρείαστα έργα βιτρίνας, ενώ στην οδό Κονδύλη η κατάσταση είναι επικίνδυνη

Την στιγμή που η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη αναλώνεται σε αχρείαστα έργα βιτρίνας, που περισσότερο δυσκολεύουν παρά διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Αλεξανδρούπολης, όπως το πάρκινγκ στο “Φώτης Κοσμάς”, υπάρχουν άλυτα σοβαρά προβλήματα.

Αντί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, με πρώτο και καλύτερο τον καθ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα να σκέφονται και να προγραμματίζουν έργα ωφέλιμα και απαραίτητα για διευκόλυνση της ζωής των δημοτών, αναλώνονται με έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα, με κανένα όφελος και καμιά βελτίωση της καθημερινότητας του κατοίκου της Αλεξανδρούπολης.

Κλασικό παράδειγμα η πολύ γνωστή οδός Γεωργίου Κονδύλη που βλέπετε στη φωτογραφία. Είναι ταχείας κυκλοφορίας και μεγάλης κίνησης και ένα τμήμα της είναι εφαπτόμενο με το Οικοπάρκο “Αλτιναλμάζη”. Όπως διακρίνεται, στη δεξιά πλευρά δεν υπάρχει καθόλου πεζοδρόμιο, ενώ το υποτυπώδες από αριστερά ΔΕΝ υπάρχουν πλάκες πεζοδρομίου. το σημείο έχει μόνο χώμα και είναι αναγκασμένοι οι κάτοικοι να το διασχίζουν και να βαδίζουν μέσα στα νερά – όταν βρέχει- και χωρίς ασφάλεια πάνω σε αυτό. Έχουν μάλιστα τραυματιστεί άνθρωποι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με διαστρέμματα ποδιών και άλλα.

Όλο τον χρόνο οι κάτοικοι της περιοχής, οι μαθητές, οι ηλικιωμένοι που κυρίως μεταβαίνουν στη εκκλησία ή στην αγορά για ψώνια, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα,  είναι αναγκασμένοι να διασχίζουν το τμήμα αυτό στη μέση του οδοστρώματος με κίνδυνο για την ζωή τους για τους εξής λόγους :

  • Δεξιά όπως εύκολα διακρίνετε, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, ενώ παρκάρουν βαρέα οχήματα ( λεωφορεία, φορτηγά, κ.λ.π ) και πρέπει οπωσδήποτε οι πολίτες να κινούνται δίπλα και παράλληλα σε αυτά με ότι αυτό συνεπάγεται. Να περάσει δηλαδή κανένα αυτοκίνητο, μια και τα περισσότερα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να τους… μαζέψει.
  • Αριστερά όπως επισημάνατε ΔΕΝ υπάρχουν πλάκες πεζοδρομίου, το σημείο έχει μόνο χώμα και είναι αναγκασμένοι οι κάτοικοι να το διασχίζουν και να βαδίζουν μέσα στα νερά – όταν βρέχει- και χωρίς ασφάλεια πάνω σε αυτό.
  • Ο δημοτικός φωτισμός επίσης στο κομμάτι αυτό της οδού είναι ελάχιστος και αιτία πολλών και ποικίλων προβλημάτων.

  • Τα νερά να κάνουν λίμνη λόγω απουσίας αποχέτευσης!!! Στο ίδιο χάλι είναι όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι της περιοχής και οι οδοί ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΥ και  ΚΑΡΤΑΛΗ!!!
  • Όπως επισημαίνουν όλοι και ζητούν παρέμβαση επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, δεν είναι θέμα καλαισθησίας η κατασκευή πεζοδρομίων  αλλά ασφάλειας των ανθρώπων που κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο.

Το φοβερό είναι ότι στην περιοχή διαμένουν αρκετοί εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, που δυστυχώς δεν έχουν φροντίσει να δώσουν λύση. Όπως στις προσεχείς  εκλογές του ερχόμενου Μαίου θα ζητήσουν και πάλι βοήθεια από τους γείτονες συμπολίτες τους να ψηφίσουν την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη. Το θέμα είναι τι θα πάρουν, με τόση αγανάκτηση που υπάρχει στην περιοχή για τα 9 χρόνια αδιαφορίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.