Αλεξανδρούπολη: Μνημόσυνο υπέρ πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Αλεξανδρούπολη: Μνημόσυνο υπέρ πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέλεσε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π. Ο. ΑΣ. Υ. ). Μια ημέρα μνήμης σε όλους τους συναδέλφους, που ταγμένοι στον όρκο που έδωσαν απέναντι στο Σύνταγμα των Ελλήνων, θυσίασαν το υπέρτατο αγαθό της ζωής τους για την διαφύλαξη  των κεκτημένων, των πολιτών της Ελληνικής  Δημοκρατίας. Με την εκδήλωση αυτή θα θέλαμε να απονείμουμε φόρο τιμής στην θυσία τους και να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας απρόσκοπτα παρά τα οποιαδήποτε εμπόδια αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Επίσης πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία να πράξει το χρέος της και να αναδείξει το επάγγελμά μας σε επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Τρανή απόδειξη οι τελευτές άνανδρες επιθέσεις με βόμβες “μολότοφ”, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εναντίον της ζωής των εργαζομένων συναδέλφων μας, την Δημόσια και Ιδιωτική περιουσία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. ΡΙΖΟΣ Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ Δημήτριος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. ΔΗΜΟΥΔΗ Ελένη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Αστυνομικός Διευθυντής  κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος Στρατηγού Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, η Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΕΠ/ΓΟΣ κ. ΔΕΡΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελένη,  η Πλωτάρχης κ. ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ Ραλλού του Λιμενικού Σώματος, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Αν. Μακ. και Θράκης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΝΤΑΣΚΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Έβρου κ. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ Ανέστης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  κ. ΝΑΖΛΗΣ Βασίλειος, οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Πολίτες.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε μικρή δεξίωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου GRECOTEL – Εγνατία. Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.