Αλεξανδρούπολη: Κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος από τον ΧΑΔΑ όπου εξακολουθεί να καίει φωτιά

Αλεξανδρούπολη: Κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος από τον ΧΑΔΑ όπου εξακολουθεί να καίει φωτιά

Κίνδυνος για μόλυνση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και φυσικά για την υγεία των πολιτών, προκαλεί η φωτιά που εξακολουθεί να καίει στον ΧΑΔΑ.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης ο οποίος μύρισε τον καπνό και πηγαίνοντας κοντά διαπίστωσε ότι έβγαινε από το κάψιμο των σκουπιδιών το απόγευμα της Πέμπτης, η φωτιά που πριν από καιρό είχε βγει και πάλι στην επιφάνεια, αφού είναι δεδομένο ότι συνέχισε να σιγοκαίει,  βγήκε και πάλι στην επιφάνεια. Τότε είχε σκεπαστεί με χώμα και μάλιστα επειδή οι δήμος Αλεξανδρούπολης δεν διέθετε τα ανάλογα μηχανήματα, τότε είχε προσφερθεί και βοήθησε η Αντιπεριφέρεια Έβρου.

Όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει και μάλιστα είναι πολύ σοβαρό, αφού όπως έχει ξεκαθαριστεί επιστημονικά, ότι χειρότερο θα μπορούσε ένας άνθρωπος να αναπνέει είναι η φωτιά σε σκουπιδότοπο, καθώς μια από τις κυριότερες πηγές διοξινών είναι η ατελής καύση οικιακών απορριμμάτων.Οι διοξίνες και οι παρόμοιες με αυτήν ενώσεις αποτελούν την πιο επικίνδυνη χημική απειλή για την υγεία και τη βιολογική ακεραιότητα των ανθρώπων και του περιβάλλοντος

Όλοι γνωρίζουν, με πρώτη την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη, πως ο ΧΑΔΑ ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί και εκεί συνεχίζουν να ρίχνονται σκουπίδια. Βέβαια, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 υπεγράφη η σύμβαση έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης» από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Απόστολο Αντωνούδη, η οποία όμως έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Με αποτέλεσμα φωτιές σαν και αυτή, που μπορεί να μην έχει φλόγα αλλά οι καπνοί που βγαίνουν μπορεί να μολύνουν το περιβάλλον και είναι επικίνδυνοι για την υγεία των πολιτών, να παραμένουν.