Δήμος Αλεξανδρούπολης: Στο ξεκίνημα της Σαρακοστής… εκταμίευσε 65.000 ευρώ για την “προβληματική” οικονομικά ΤΙΕΔΑ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Στο ξεκίνημα της Σαρακοστής… εκταμίευσε 65.000 ευρώ για την “προβληματική” οικονομικά ΤΙΕΔΑ

Σαρακοστή σήμερα και ξεκινάει η μεγάλη νηστεία για το Πάσχα, αλλά ο δήμος Αλεξανδρούπολης φρόντισε από την Παρασκευή 8 Μαρτίου να εκταμιεύσει το ποσό των 65.000 ευρώ για την “προβληματική” οικονομικά ΤΙΕΔΑ.

Σύμφωνα με το Ένταλμα Πληρωμής που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συγκεκριμένης Δημοτικής Επιχείρησης, με σκοπό τα χρήματα αυτά να διατεθούν για εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνυν στο κάμπινγκ αλλά και την πλαζ, όπως ειπώθηκε τότε.

Μάλιστα, αρχικά η απόφαση λήφθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης (αυτές που ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης συνηθίζει να εκθειάζει συχνά) και λήφθηκε νέα απόφαση τον Φεβρουάριο του 2019.

Έτσι, ενώ η ΤΙΕΔΑ έπρεπε κανονικά να φέρνει έσοδα στον δήμο από τις δραστηριότητες της, μέσα στον τελευταίο χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2018 και τον ίδιο μήνα του 2019, χρηματοδοτήθηκε με δάνειο από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου με 65.000 ευρώ ικαι τον δήμο Αλεξανδρούπολης με άλλα τόσα χρήματα (65.000 ευρώ) μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου).

Για τόσο πετυχημένη διαχείριση από τον Πρόεδρο της Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη μιλάμε, τον οποίο μάλιστα συχνά εκθειάζει ο κ.Λαμπάκης και τον έχει φυσικά πάλι υποψήφιο στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Να τον ψηφίσουν και πάλι οι Αλεξανδρουπολίτες, μην χάσουν το… κελεπούρι.

Όπως αναφέρει το Ένταλμα Πληρωμήης, αφορά: “Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ιαματικής Επιχείρησης Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ) Α.Δ.Σ. 123/2019”.

ΑΥΞΗΣΗ Μ.Κ. ΤΙΕΔΑ-ΚΑΤΑΒΟΛΗ 65.000