Οι πελαργοί έκαναν την εμφάνιση τους στον ακριτικό Δίλοφο Τριγώνου

Οι πελαργοί έκαναν την εμφάνιση τους στον ακριτικό Δίλοφο Τριγώνου

Μπορεί από σήμερα να αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας ώστε να επιβεβαιωθεί το γνωστό “Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης”, αλλά απ’ την στιγμή που μπήκε ο Μάρτιο… μύρισε άνοιξη στον Έβρο.

Το βλέπει κανείς στις ανθισμένες αμυγδαλιές και τα άλλα δέντρα που υπάρχουν παντού στο νομό μας, αλλά και στην παρουσία των… πελαργών που αυξάνονται όλο και περισσότερο. Γιατί γέμισε ο ουρανός για παράδειγμα με δεκάδες πελαργούς στον ακριτικό  Δίλοφο Τριγώνου, όπου ψάχνουν να βρουν μέρη που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις φωλιές τους.

Σε όλη την περιοχή καταφθάνουν πολλοί πελαργοί λόγω και της πλούσιας βλάστησης δίπλα στον ποταμό Έβρο και τα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όπως πάντως σημειώνει ο φίλος Σάκης Τσομπανίδης, που κάνει σπουδαία δουλειά προβάλλοντας θέματα της περιοχής αυτής: “Για το θεμα αυτό είχε ενημερωθεί πριν από δύο χρόνια περίπου ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης από τον Σύλλογο τού Διλόφου καί είχε δεσμευθεί πως θα χρηματοδοτούσε ώστε να μπουν αυτοσχέδιες φωλιές στις κολώνες της ΔΕΗ μέσα στο χωριό.Όπως δηλαδή συμβαίνει σε αρκετά χωριά του Έβρου.
Βέβαια ακόμη περιμένουν την υλοποίηση της υπόσχεση του Δημάρχου τους οι κάτοικοι, αλλά μήπως είναι η μοναδική που δεν υλοποίησε; Εδώ δέν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους που μένουν εκεί και τα προβλήματα τους, για τους πελαργούς θα ενδιαφερθούν; Μια μικρή ελπίδα είναι να γίνει κάτι, λόγω… προεκλογικής περιόδου. 

Πηγή: Σάκης Τσομπανίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*