Φέρες: Καρναβάλι με πολύ κόσμο και σατυρική διάθεση (φωτορεπορτάζ)

Φέρες: Καρναβάλι με πολύ κόσμο και σατυρική διάθεση (φωτορεπορτάζ)

Με πολύ κόσμο, όχι μόνο συμμετέχοντες με τους δεκάδες συλλόγους που παρέλασαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό με χορό, κέφι, αλλά και θεατές από όλο το νομό Έβρου αλλά και πολλά μέρη της χώρας, πραγματοποιήθηκε χθες το Καρναβάλι των Φερών.

Η παρέλαση με θρακιώτικο χρώμα και ξέφρενους ρυθμούς, είχε και έντονη σατυρική διάθεση από τους συμμετέχοντες. Ξεχώρισε το άρμα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για το περιβόητο Σφαγείο των Φερών, με πολλούς καρναβαλιστές να έχουν ντυθεί… πρόβατα που πηγαίνουν για σφαγή σε αυτό που χρόνια ανακοινώνονταν και ακόμα δεν έχει γίνει, αλλά και για το Νέο Λύκειο των Φερών που επίσης χρόνια… ταλαιπώρησε την πόλη με την μη κατασκευή του.


Όσοι πάντως βρέθηκαν στις Φέρες για τα κούλουμα σίγουρα διασκέδασαν και παρασύρθηκαν σε ξέφρενους ρυθμούς.  Τα άρματα σατύρισαν πολλά τοπικά θέματα όπως είπαμε και αυτά μεταξύ άλλων ήταν το Σφαγείο, το νέο Λύκειο, αλλά και εθνικά θέματα, με την πληθωρική γοργόνα να ρωτά ζει ο Μέγας Αλέξανδρος, για την ελληνικότητα της Μακεδονιας, ενώ υπήρχαν μαθητικά γκρουπ.

Παρόντες πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, ενώ ακολούθησε φυσικά αυθεντικό θρακιώτικο γλέντι με την συμμετοχή όλων.

Ένα σχόλιο

  1. Είμαστε για τα καρναβάλια…

Αφήστε το σχόλιό σας