Ο Μπέης των Κομάρων αποτέλεσε χθες “πόλο έλξης” στην περιοχή (φωτορεπορτάζ)

Ο Μπέης των Κομάρων αποτέλεσε χθες “πόλο έλξης” στην περιοχή (φωτορεπορτάζ)

Ο φημισμένος Μπέης των Κομάρων αλλά και η παραδοσιακή παλαίστρα, κυριάρχησαν χθες,. Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή του βορείου Έβρου.

Το παραδοσιακό έθιμο αναβίωσε και ο Μπέης με το επιτελείο του, καβάλα στο άλογό του, αφού γύρισε στο χωριό κατέληξε στην πλατεία όπου εξελίχθηκαν και τα υπόλοιπα δρώμενα. Είχαν προηγηθεί αγώνες πάλης, που παρά τον τραυματισμό του ενός εκ των αντιπάλων, συγκέντρωσε επίσης το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε το χωριό απ’ όλη την περιοχή.

Ακολούθησε γλέντι με τους θρακιώτικους ήχους της “Εβρίτικης Ζυγιάς” και τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων Λαδιωτών και “Τριγώνου Έβρου” Αλεξανδρούπολης.

Την διοργάνωση υλοποίησαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια, ο Μορφωτικός Σλυλλογος Κομάρων, ο Σύλλογος Γυναικών Κομάρων, ο Σύλλογος Αιμοδοτών του χωριού, η Τοπική Κοινότητα, με την συμπαράσταση του δήμου Ορεστιάδας.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι.

Ευχαριστούμε τον φίλο Σάκη Τσομπανίδη για τις φωτογραφίες