Σοβαρές καταγγελίες Π.Καλακίκου κατά του δημάρχου Σουφλίου Β.Πουλιλιού για το θέμα της σίτισης

Σοβαρές καταγγελίες Π.Καλακίκου κατά του δημάρχου Σουφλίου Β.Πουλιλιού για το θέμα της σίτισης

Σοβαρές καταγγελίες για το θέμα της σίτισης στις δημοτικές ενότητες Σουφλίου και Τυχερού, κάνει σε βάρος του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΣΥΝΟΧΗ” και υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Στην ανακο΄θινωση του ο κ.Καλακίκος επσημαίνει:

“Σιγή ιχθύος του Δήμου Σουφλίου, σε σχετικό ερώτημα μας , για το ποιος είναι ο ταμίας, ο διαχειριστής και ο τρόπος πληρωμής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όσο αφορά, τη σίτιση στις δημοτικές ενότητες Σουφλίου και Τυχερού.

Στις 02-11-2018 υποβάλαμε εγγράφως , με την υπ΄αριθ. πρωτ. 11.314/02-11-2018 επιστολή μας,  προς τους  Αντιδημάρχους Οικονομικών του Δήμου Σουφλίου και Δημοτικής Ενότητας Τυχερού , τα εξής ερωτήματα, προκειμένου να μας γνωρίσουν:

« α) Τον αριθμό ατόμων, για κάθε μήνα, των ετών 2017 και 2018, που σιτίζονταν στις δημοτικές ενότητες Σουφλίου, Τυχερού.

β) Το αντίτιμο που πλήρωναν για την σίτιση, τα άτομα που σιτίζονταν, τον τρόπο είσπραξης των χρημάτων και τα καταθετήρια αυτών, για κάθε μήνα, των ανωτέρω ετών 2017 και 2018.

γ) Τα παραστατικά αγοράς των τροφίμων και τον τρόπο εξόφλησης αυτών, ήτοι, εάν γινόταν με μετρητά ή μέσω κατάθεσης και από ποιόν.

δ) Ποιος είναι ο φορέας διαχείρισης της σίτισης, αφού όπως δηλώθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΚΟ.ΠΑ.Π, η σίτιση δεν γινόταν από τις υπηρεσίες του ».

Αν και παρήλθε , η απαιτουμένη κατά νόμο προθεσμία , δεν λάβαμε καμιά απάντηση , από τους ανωτέρω εκπροσώπους του Δήμου Σουφλίου.

Στις 24-11-2018 σε συνεδρίαση του δημοτικούσυμβουλίουείχαμε θέσει ξανάπροφορικά το ίδιοερώτημα, με επιπλέον ερωτήματα, που αφορούσαν την λειτουργία και τον τρόποσίτισης, του χώρου εστίασης που λειτουργεί στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Προβατώνος.

Αντί όμως, να τύχουμε, οποιασδήποτε απάντησης των αντιδημάρχων και πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου , τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός , λέγοντας : «ότι δεν θα απαντήσει κανείς , θα απαντήσω εκεί που πρέπει και μετά από λίγο αποχώρησε από την συνεδρίαση .».

-Καλακίκος: Σε άθλια κατάσταση οι κοινωνικές δομές του Δήμου Σουφλίου

Πέραν του ζητήματος της οικονομικής διαχείρισης , για το οποίο τέθηκεήδηερώτημα και αναμένουμεακόμη την απάντηση, που μας οφείλει η δημοτική αρχή, γιατί διακυβεύονται μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς διαφάνεια, καθώς από τα υπάρχονταστοιχεία του δήμουΣουφλίου, δεν προκύπτουνέσοδα και έξοδασιτιζομένων, μέγιστο επίσης πρόβλημα και πρωταρχικός μας στόχος, αποτελεί η προστασία της δημόσια υγείας.

Και αυτό,διότι , τα γεύματα των σιτιζομένων, μεταφέρονταν σε καρότσα αγροτικού ανοιχτού υπηρεσιακού οχήματος του δήμου, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και στα έντομα, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να μεταφέρονται σε όχημα κλειστού τύπου, που δεν διαθέτει ειδικούς αεροθαλάμους μεταφοράς τροφίμων και ψυκτικούς χώρους. Ενώ , το μενού , συνεχίζει να παραμένει για όλους τους σιτιζομένους , ακριβώς το ίδιο, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα , για άτομα που έχουν ανάγκη ειδικού διαιτολογίου.

Θέση της δημοτικής μας παράταξης, είναι η επαναλειτουργία του χώρου παρασκευής φαγητών στο πρώην δημοτικό σχολείο Προβατώνα με κατάλληλες προδιαγραφές , με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις , προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητοι υγειονομικοί όροι, ο εφοδιασμός κατάλληλων οχημάτων, για την μεταφορά των φαγητών, την κατάρτιση προγράμματος παρασκευής των γευμάτων, σε τακτά χρονικά διαστήματα . Επίσης,την επέκταση των κοινωνικών δομών και στην Δημοτική Ενότητα Ορφέα, όπου η παρασκευή των φαγητών , να γίνεται από το εστιατόριο της μαθητικήςεστίας , καθώς και η πρόσληψη του απαραιτήτου προσωπικού με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες”.