Αλεξανδρούπολη: Έκοψαν και τα δέντρα στον Άγιο Ελευθέριο – Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο

Αλεξανδρούπολη: Έκοψαν και τα δέντρα στον Άγιο Ελευθέριο – Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο

Ένα αποκρουστικό θέαμα αντίκρυσαν σήμερα οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης, που περνούσαν από τον Ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου. Τρία δέντρα που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας κόπηκαν.

Όπως είναι φυσικό, οι δημότες της πόλης σοκαρίστηκαν απ’ όσα έβλεπαν, αφού προηγήθηκαν πριν λίγες ημέρες οι κοπές δέντρων στο στάδιο “Φώτης Κοσμάς” και στην παραλιακή οδό στην περιοχή της Απολλωνιάδας, λόγω της ανάπλασης. Στον Άγιο Ελευθέριο δεν γίνεται ανάπλαση βέβεια, αλλά ο υπεύθυνος ιερέας του ναού δικαιολόγησε την κοπή του ενός πεύκου και άλλων δύο δέντρων, λέγοντας ότι ήταν… άρρωστα. Τα ίδια εξάλλου ισχυρίστηκαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου Γιώργος Κουκουράβας και Χρήστος Ζιώγας, για το κόψιμο των δέντρων στην παραλιακή. Ο ιερέας επίσης τυποστήριξε ότι υπάρχει άδεια κοπής των τριών δέντρων και μπορεί όπιοιος θέλει να την δει.

Πολλοί Αλεξανδρουπολίτες που μεγάλωσαν στην περιοχή και έχουν συνδέσει την διαδρομή της ζωής τους με την ύπαρξη αυτών των δέντρων, δεν μπορούν να αντέξουν το άσχημο και αποτρόπαιο θέαμα.

“Η φωτογραφία πριν από λίγο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ …

Ένα πεύκο και άλλα δύο δένδρα που σημάδεψαν την ιστορία του συγκεκριμένου ναού από σήμερα δεν βρίσκονται “ανάμεσα μας”….

Δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν έπρεπε να κοπεί για χ.ψ λόγους… αλλά ουτε έχω και εξουσία να απαγορεύσω την κοπή δένδρων.

Σαν εικόνα όμως μου προκαλεί συναισθήματα που δεν περιγράφονται…

Είμαι εκτός εαυτού…καταστεναχωρημένος, απογοητευμένος που κάποιοι δεν μας σέβονται ….

Ένα κομμάτι της ψυχής μου από την παιδική ηλικία σήμερα αφαιρέθηκε “βίαια”...Ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι σχολικών μου χρόνων να συζητάμε για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ την ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ, να σχολιάζουμε πονηρά τα κορίτσια της τάξης μου, να μιλάμε για μέρη μακρινά που θα θέλαμε να ταξιδέψουμε όταν μεγαλώσουμε, με τους παιδικούς μου φίλους κάτω από το συγκεκριμένο πεύκο της γειτονιάς που μεγάλωσα “κάποιοι” (…δεν τους γνωρίζω ειλικρινά ) μου το τερματίσαν απότομα…

Ευτυχώς που μερικοί παλιοί συμπολίτες – που δεν βρίσκονται πια στη ζωή – και τα φύτεψαν τα δέντρα αυτά με μεράκι…με λαχτάρα…με έννοια να τα δούνε να μεγαλώνουν και να προσφέρουν σκιά στον επισκέπτη της εκκλησίας και φωλιά για τα πετούμενα του ουρανού δεν μπορούν να “επικοινωνήσουν” μαζί μας… για να μεταφέρουν την αγανάκτηση τους και τον αποτροπιασμό τους σε αυτούς που πήρανε αυτή την απόφαση.

Είμαι έξω φρενών !!!!

Γιατί τόσο “μίσος” ΘΕΕ μου ;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*