Β.Λαμπάκης – Θράσος και υποκρισία: Το περιοδικό Σ.Λαμπάκη-Δ.Δούκα διαφήμιζε τα Χρυσωρυχεία και αυτός κατηγορεί άλλους!!!

Β.Λαμπάκης – Θράσος και υποκρισία: Το περιοδικό Σ.Λαμπάκη-Δ.Δούκα διαφήμιζε τα Χρυσωρυχεία και αυτός κατηγορεί άλλους!!!

Σε ένα ακόμα παραλήρημα επιδόθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, δείχνοντας ξεκάθαρα έντονο εκνευρισμό και απώλεια ψυχραιμίας, με πολύ θράσος και τεράστια υποκρισία στο θέμα της εξόρυξης του χρυσού. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS radio και τον Σταύρο Αποστολίδη, επιτέθηκε άλλη μια φορά με έντονο τρόπο στον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, λέγοντας ότι μπορεί να δηλώνει πως είναι εναντίον των χρυσωρυχείων και κάθε επένδυσης που είναι επικίνδυνη και καταστρέφει το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αλλά δεν πρέπει να τον πιστέψει κανείς. Μάλιστα σχεδόν… ουρλιάζοντας και για να δικαιολογήσει την συγκεκριμένη άποψη, ανέφερε ότι… μέντορας του είναι ο Αντώνης Καμελίδης, γνωστός υποστηρικτής των Χρυσωρυχείων. Πρόκειται για τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, τον οποίο όμως ο κ.Λαμπάκης είναι γνωστό πως είχε στενό συνεργάτη του τόσο το 2006 όσο και το 2010. Όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με κοινή παραδοχή, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του.
Ο ίδιος ο Βαγγέλης Λαμπάκης λοιπόν, είχε δίπλα του έναν άνθρωπο που όπως… τσίριζε σήμερα το πρωί στα μικρόφωνα, είναι υπέρ των χρυσωρυχείων και δεν έχει άλλη άποψη γι’ αυτόν, πως τον είχε τόσα χρόνια δίπλα του αυτός ο ΠΟΛΕΜΙΟΣ των ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ; Θα πρέπει λοιπόν πρώτα ο ίδιος να απολογηθεί γι’ αυτό και μετά να ζητάει από τους άλλους. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα χειρότερο, που δείχνει το θράσος, την υποκρισία, την κοροϊδία και την ξεφτίλα σε όλο τους το μεγαλείο!!! Γιατί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να ξέρει, πως όπως λέει και ο λαός μας, “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!

Όπως είχε αποκαλύψει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 η γνωστή ιστοσελίδα του Έβρου Alexpolisonline.com  με τίτλο: “Περιοδικό “icona” και… Χρυσωρυχεία”, το Μηνιαίο Free Press Περιοδικό icona που κυκλοφορούσε τότε στην Αλεξανδρούπολη και ήταν συμφερόντων της οικογένειας Λαμπάκη, στο Τεύχος 24 (Σεπτέμβριος 2010) και στην Σελίδα 63, δημοσίευσε ολοσέλιδη διαφήμιση των Χρυσωρυχείων Θράκης με τίτλο:
ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας

Τίνος ήταν το συγκεκριμένο περιοδικό icona;

Ιδιοκτησία: ANGLOHELLENIC A.E. (κύρια Μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος: Σοφία Λαμπάκη) – αδερφή του υποψήφιου τότε και νυν δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.
Εκδότης: Δημοσθένης Δούκας – Σύμβουλος του υποψήφιου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, που στα 8 χρόνια της θητείας του θεωρείται και είναι το “δεξί χέρι” του και ο εξ απορρήτων αλλά και φανερός σύμβουλος του. 

Το αποκορύφωμα;  Νομικός Σύμβουλος: Βίκυ Μιχαλακάκου-Λαμπάκη – Σύζυγος του υποψήφιου δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.
Ένα περιοδικό που ανήκε στην αδερφή του, η οποία και τώρα έχει ενεργό ανάμιξη στην προεκλογική του εκστρατεία, Διευθυντής του ήταν το “δεξί χέρι” του Βαγγέλη Λαμπάκη και νομικός σύμβουλος η σύζυγος του, διαφήμιζε τον… θάνατο των χρυσωρυχείων, όπως συνηθίζει να λέει συνέχεια ο ίδιος. Εδώ ταιριάζει γάντι το: Κοίτα ποιος μιλάει και πόσο θράσος έχει.

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΑΜΠΑΚΗ

Όπως μάλιστα σημείωνε τότε το Alexpolisonline.com που αποκάλυψε το θέμα, κάποιοι θα πουν ότι περιοδικό είναι και λογικό είναι επειδή πρέπει να έχει έσοδα από διαφημίσεις για να επιβιώσει, να δημοσιεύει απλά μια διαφημιστική καταχώρηση. Όμως είναι γνωστό σε όλους στην Αλεξανδρούπολη, πως ο Βαγγέλης Λαμπάκης, αναδείχθηκε στα κοινά της περιοχής κυρίως μέσα από τους αγώνες του ενάντια στην κατασκευή χρυσωρυχείων στην περιοχή του Έβρου και της Ροδόπης και ήταν από τα ιδρυτικά και πιο δραστήρια μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής κατά της εξόρυξης χρυσού. Είχε επισημάνει πολλές φορές ότι: «η εξόρυξη χρυσού είναι η απόλυτη καταστροφή για το μέλλον της περιοχής και των κατοίκων της, που σημαίνει ότι αν ενδώσουμε θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τον θάνατο».

Πρόσφατα επαναλάμβανε με…ηρωικό τρόπο ότι θα πάρει… σπαθιά και μαχαίρια και θα κόψει τα χέρια και πόδια όποιου τολμήσει να προωθήσει την επένδυση του χρυσού. Τα έλεγε και για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι γνωστό πως έχει ταχθεί υπέρ των επενδύσεων του χρυσού στην χώρα μας, αλλά αποδέχθηκε κανονικά την επίσημη στήριξη του για υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Αλήθεια, γιατί δεν πήγε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” να υποδεχθεί και αυτός τον κ.Μητσοτάκη που έφτασε για περιοδεία στην Θράκη; Σκέφθηκε πως δεν συνάδουν οι δηλώσεις του κατά του Γιάννη Ζαμπούκη για τον χρυσό, αν και ο ίδιος το ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι είναι εναντίον, με φωτογραφίσεις δίπλα στον εν αναμονή Πρωθυπουργό που είναι υπέρ των συγκεκριμένων επενδύσεων;


Έχουμε και λέμε:

  1. Ο κ. Λαμπάκης από τη μία εμφανίζεται ως διαπρύσιος κήρυκας και πολέμιος των Χρυσωρυχείων, καταγγέλλει και καταδικάζει όσους τα διαφημίζουν και θέλουν να τα επιβάλλουν και από την άλλη η αδερφή του και ο στενός συνεργάτης του Δημοσθένης Δούκας ως Διευθυντής, διαφήμιζαν τα χρυσωρυχεία του… θανάτου σε οικογενειακό έντυπο. Στο οποίο νομικός σύμβουλος ήταν η σύζυγος του Βίκυ Μιχαλακάκου-Λαμπάκη.
  2. Προφανώς εισέπρατταν τότε αρκετά χρήματα και είχαν σημαντικό οικονομικό όφελος, αφού όπως ο ίδιος λέει τα Χρυσωρυχεία έριξαν πολύ χρήμα στην περιοχή. Εκτός κι αν η διαφημιστική καταχώρηση ήταν δωρεάν, ως κοινωνική προσφορά της οικογένειας Λαμπάκη.
  3. Κατηγορεί τον συνυποψήφιο του Γιάννη Ζαμπούκη και ανέφερε ότι μέντορας του είναι ο Αντώνης Καμελίδης, τον οποίο όμως ο ίδιος είχε επί χρόνια δίπλα του ως στενό συνεργάτη, όπως παραδέχθηκε στον Σταύρο Αποστολίδη.
  4. Γι’ αυτό λοιπόν δήμαρχε, αντί να κριτικάρετε, να καταγγέλετε και να επιτίθεστε στους άλλους, θυμηθείτε ότι: “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!!!”
  5. Αν και ο κ.Ζαμπούκης το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως είναι ξεκάθαρα και κατηγορηματικά εναντίον των Χρυσωρυχείων, ο Βαγγέλης Λαμπάκης εξακολουθεί να επιμένει ότι  η άλλη δήλωση για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων που προβλέπει για τους δήμους ο “Κλεισθένης”, αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Πέρα από τις… περίεργες απόψεις που εξέφρασε περί των δημοψηφισμάτων και της δημοκρατικής έκφρασης του λαού, τα οποία θα τα σχολιάσουμε ξεχωριστά, όπως είπε πριν από καιρό, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στο θέμα του χρυσού, αν δεν το θέλει ο λαός της περιοχής. Κι αν το θελήσει με δημοψήφισμα; Γιατί λοιπόν δεν… αποποιείται την στήριξη της Ν.Δ;
  6. Η φοβερή ειρωνεία. Όλα αυτά εναντίον των Ζαμπούκη, Καμελίδη για τα Χρυσωρυχεία τα έλεγε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σταύρου Αποστολίδη, με τον οποίο έχει άριστες σχέσεις γιατί προφανώς τον θεωρεί… πολέμιο των Χρυσωρυχείων. Θα μας… τρελάνει ο δήμαρχος. 

Τι δείχνουν όλα αυτά. Ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έγιναν τον τελευταίο καιρό για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, έχουν… ζορίσει πολύ αρκετούς. Γι’ αυτό και ξεφεύγουν σε δηλώσεις και συμπεριφορές που δεν έχουν κανέναν λογικό ειρμό και μάλλον χρήζουν ιατρικής εξήγησης. Όπως επίσης, ότι κάποιοι θα χρειαστούν… κομπρεσέρ να τους ξεκολλήσει απ’ την καρέκλα της εξουσίας.