Ξεκίνησε η περιοδεία Μητσοτάκη στη Θράκη: “Περιοχή όπου η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική” (BINTEO+φωτό)

Ξεκίνησε η περιοδεία Μητσοτάκη στη Θράκη: “Περιοχή όπου η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική” (BINTEO+φωτό)

Περιοδεία στην Θράκη πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτασε στο αεροδρόμιο  “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και από εκεί ξεκίνησε τις επισκέψεις στην Ροδόπη, με πρώτο σταθμό τις Σάπες. 

Κι επειδή υπάρχει η τγραγική συγκυρία με τους δεκάδες νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία εναντίον μουσουλμάνων που βρισκόταν μέσα σε τζαμιά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη στάση του στις Σάπες έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία. Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω  ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Η πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας την οποία εγκαινίασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εδώ στη Θράκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, είναι μια πολιτική η οποία έχει ριζώσει και θα βρει συνέχεια και υποστήριξη από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, να αισθάνονται πραγματικά ότι έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες στην ευημερία, προσωπική και οικογενειακή».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Δήλωση απο τη Θράκη

Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία. Βρίσκομαι σήμερα στη Θράκη, μια περιοχή που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική. Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Freitag, 15. März 2019

Ο κ.Μητσοτάκης, που συνοδεύεται από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τους βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και υποψήφιους βουλευτές και Ευρωβουλευτές, περιόδευσε στις Σάπες και μίλησε με πολίτες στην λαϊκή αγορά που γίνεται σήμερα. Με Χριστιανούς και μουσουλμάνους, ενώ ενημερώθηκε για τα θέματα της πόλης από τον δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη.