Έξαλλος με Ζαμπούκη ο Λαμπάκης: “Γιατί ρε Γιαννάκη δεν θα συνεργαστείς μαζί μου; Λέπρα έχω;”

Έξαλλος με Ζαμπούκη ο Λαμπάκης: “Γιατί ρε Γιαννάκη δεν θα συνεργαστείς μαζί μου; Λέπρα έχω;”

Έξαλλος με τον Γιάννη Ζαμπούκη εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, με αφορμή την δήλωση του υποψήφιου δημάρχου ότι θα συνεργαστεί με όλους την επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών, εκτός από αυτόν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS radio και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Λαμπάκης ήταν εκτός εαυτού με την συγκεκριμένη τοποθέτηση Ζαμπούκη: “Είπε λοιπόν ο Γιάννης, ότι με όλους θα συνεργαστώ εκτός απ’ τον Λαμπάκη. Γιατί ρε Γιαννάκη; Τι έχω εγώ; Λέπρα; Πες μου τι; Μήπως είσαι εσύ αριστεριστής και εγώ ακροδεξιός; Για πες μας ρε Γιάννη; Γιατί το Βαγγέλη τον Λαμπάκη τον αποκλείεις απ’ την συνεργασία ; Και είναι αυτό δημοκρατική συμπεριφορά; Τι είσαι συ; Είσαι ένας πολιτικός ο οποίος έχεις δείξει την πολιτική σου αίσθηση; Έχεις δείξει την πολιτική σου ιδεολογία; Εγώ σε αποδέχομαι και λέω θα συνεργαστώ και με σένα. Εσύ γιατί λες ότι δεν θα συνεργαστείς με τον Βαγγέλη τον Λαμπάκη; Τι συμβαίνει; Για ποιο λόγο; Απάντησε. Δεν απαντάει όμως, γιατί δεν έχει τι να πει. Τι να πει;” φώναζε στο μικρόφωνο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε, γιατί είναι φανερό πως τον έκανε… μπαρούτι ο Γιάννης Ζαμπούκης με την συγκεκριμένη τοποθέτηση του. Συνέχισε ακάθεκτος, λες και τον τσίμπησε κάποια μύγα, πιθανόν… χοντρόμυγα με όσα είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και βασικός του αντίπαλος στις εκλογές της 26ης Μαίου: “Γιατί να μην συνεργαστείς με τον Βαγγέλη τον Λαμπάκη για την τοπική αυτοδιοίκηση; Για το καλό του τόπου. Μάλιστα το είπε: Γράψετε το. Είναι δήλωση μου. Μόνο με αυτόν δεν συνεργάζομαι. Γιατί ρε φίλε; Δεν μπορείς κύριε εσύ να τον αποκλείσεις. Γιατί αν τον αποκλείεις έτσι απλά, γιατί θέλεις να δεις την καρέκλα πιο εύκολα με τέτοιου είδους παιχνίδια, σημαίνει ότι είσαι έξω απ’ την δημοκρατία, έξω απ’ την αίσθηση της συνεργασίας, έξω απ’ την αντίληψη του Κλεισθένη. λυπάμαι πάρα πολύ”.

Ο Λαμπάκης δηλώνει ότι ο ίδιος θα συνεργαστεί με τον 

Ζαμπούκη, ενώ τον κατηγορεί ότι είναι υπέρ του χρυσού

Ότι έχασε την ψυχραιμία του ο κ.Λαμπάκης από μια απλή δήλωση του Γιάννη Ζαμπούκη, όπως είχε γίνει και μετά τη συνέντευξη στο ΔΕΛΤΑ fm και βγήκε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης και του έκανε πάλι… χοντρή επίθεση, φαίνεται και απ’ το γεγονός ότι δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια στιγμή όμως τον κατηγορεί ότι είναι υπέρ του χρυσού και όπως έχει πει σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, θα πολεμήσει σκληρά και δεν θέλει ούτε να βλέπει όσους θέλουν τα χρυσωρυχεία για να καταστρέψουν την περιοχή. Μην προσπαθήσετε να εξηγήσετε λογικά τις δυο δηλώσεις που παίζουν… μπουνιές ,μεταξύ τους, γιατί στο τέλος θα ψάχνετε για… ψυχίατρο.

Είπε λοιπόν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: “Εγώ τον αποδέχομαι και λέω ότι θα συνεργαστώ και με αυτόν. Είμαι απόλυτα θετικός και συναινετικός σε συνεργασίες. Υπό ποία έννοια όμως. Υπό την έννοια που ορίζει ο νόμος. Η φιλοσοφία του Κλεισθένη. Δηλαδή τι λέει: Συγκλίσεις πολιτικοκοινωνικές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Πάρα πολύ ωραία. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Όχι προεκλογικές συγκλίσεις για να υπάρξουν αριθμοί και σχηματισμοί προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος από κάποιους σχηματισμούς. Ούτε κάτω απ’ το τραπέζι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι πολύ ύποπτο.

Να υπάρξουν παρατάξεις πριν τις εκλογές, που κατεβαίνουν στις εκλογές ο καθένας χωριστά και έχουν προσυνεννοηθεί. Είναι ο λεγόμενος λαγός. Εγώ λέω ναι στις συναινέσεις, ναι στις συγκλίσεις και με τις πέντε παρατάξεις, αν κατέβουν όλες και μία η δική μας έξι. Όσες και αν κατεβούν, εκ των προτέρων λέω ότι είμαι υπέρ των συνεργασιών και υπέρ της συναίνεσης. Άλλο αυτό που λέω εγώ και διαφορετικό αυτό που λένε κάποιοι. Θα συνεργαστούμε για να χτυπήσουμε τον πρώτο, τον δυνατό. Ποιος είναι ο πρώτος και δυνατός στο δήμο Αλεξανδρούπολης; Ο Βαγγέλης ο Λαμπάκης και η “Πόλη και Πολίτες”. Να την χτυπήσουμε κάτω ομαδικά, με  πυρ ομαδικά απ όλους, με στόχευση να χτυπήσουμε τον δήμαρχο. Όχι με πρόγραμμα και επιχειρήματα”.