Η Ορεστιάδα γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους (φωτορεπορτάζ)

Η Ορεστιάδα γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους (φωτορεπορτάζ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε και φέτος η πόλη της Ορεστιάδας και τίμησε τους πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους.

Με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις είχαν επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων, υπό τον τίτλο «Θεοδώρεια 2019» και άρχισαν με την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Μεγαλομάρτυρος αγίας Αικατερίνης, από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, το απόγευμα της Πέμπτης 14ης Μαρτίου. Μετά την υποδοχή του ιερού λειψάνου ετελέσθη το μυστήριο του Ευχελαίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

Το απόγευμα της επόμενης, Παρασκευή 15 Μαρτίου, εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Εδέσσης, κ. Ιωήλ και του επιχωρίου κ. Δαμασκηνού. Ο προεξάρχων Ιεράρχης αφού ευλόγησε τους άρτους στη συνέχεια έψαλε την Α’ Στάση των Χαιρετισμών και μίλησε επίκαιρα.
Χθες, ημέρα της εορτής, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του φιλοξενούντος Μητροπολίτου κ.Δαμασκηνού. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εχειροτονήθη Πρεσβύτερος ο Διάκονος Χρήστος Κονοπίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκαν, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, η ιερά εικόνα και τα λείψανα των αγίων στους κεντρικούς δρόμους της Ορεστιάδα.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων της πόλης.

Μετά το τέλος της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και τους παρισταμένους επισήμους, ευχήθηκε «οι θεοδώρητοι άγιοι να προστατεύουν την πόλη, να επιδαψιλεύουν την ευλογία του Θεού στον πιστό λαό και να χαρίζουν ειρήνη, πρόοδο και ευημερία στην Πατρίδα μας».