Μητσοτάκης: Στόχος μας το φυσικό αέριο να φτάσει στο Διδυμότειχο και άλλες πόλεις της ΑΜ-Θ

Μητσοτάκης: Στόχος μας το φυσικό αέριο να φτάσει στο Διδυμότειχο και άλλες πόλεις της ΑΜ-Θ

Ειδική αναφορά στο Διδυμότειχο και την ανάγκη να αποκτήσει και η συγκεκριμένη πόλη φυσικό αέριο, έκανε κατά την προχθεσινή του ομιλία στην Ξάνθη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλύοντας το πρόγραμμα του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του: “Στηρίζω ανεπιφύλακτα – και θα δουλέψουμε μαζί με τον Χρήστο Μέτιο – την προσπάθεια το φυσικό αέριο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όχι μόνο στις 6 στις οποίες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης πως ήδη προχώρησε, αλλά στο Διδυμότειχο και σε άλλα αστικά κέντρα, τα οποία και αυτά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια”.
Όπως είναι γνωστό, η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν να αποκτήσουν φυσικό αέριο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ έξι πόλεις και συγκεκριμένα Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Μάλιστα προκειμένου να στηρίξει το συγκεκριμένο έργο, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αποφάσισε και υπέγραψε να διατεθούν πόροι ύψους 29.608.416 ευρώ στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ), προκειμένου να κατασκευαστεί το δίκτυο που θα παρέχει φυσικό αέριο σε αυτές.