Τοψίδης: Ανακοίνωσε 10 νέους υποψήφιους στην… Ξάνθη, οι τρεις Εβρίτισσες, σε φιέστα με Αθηναίο δημοσιογράφο

Τοψίδης: Ανακοίνωσε 10 νέους υποψήφιους στην… Ξάνθη, οι τρεις Εβρίτισσες, σε φιέστα με Αθηναίο δημοσιογράφο

Σε άλλη μια… δαπανηρή φιέστα, την τρίτη κατά σειρά που διοργάνωσε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και αυτή εκτός Έβρου απ’ το οποίο κατάγεται, ζει και δραστηριοποιείται και μέχρι τώρα τον… σνομπάρει, ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε στην Ξάνθη άλλους 10 υποψήφιους περιφερειακούς του συμβούλους.

Με παρουσιαστή και πάλι Αθηναίο δημοσιογράφο, μετά τον Θανάση Λάλα στην προηγούμενη παρουσίαση της Καβάλας, αυτή τη φορά το Νίκο Υποφάντη του ΣΚΑΪ, ο οποίος έχει πολλές φορές ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και έχει επικριθεί για κάποια… υπερβολικά ρεπορτάζ του που μόνο γέλιο προκαλούν, ανακοίνωσε τρεις γυναίκες υποψήφιες από τον Έβρο, οι δυο από τις οποίες είχαν ήδη γίνει γνωστές από τον ίδιο. Συγκεκριμένα τη νυν Περιφερειακή σύμβουλο Νόρα Μοσχοφίδου από την Ορεστιάδα, την Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου από την Αλεξανδρούπολη και την Φωτεινή Σκαρλακίδου επίσης από την Αλεξανδρούπολη. Αν και η παρουσίαση έγινε στην Ξάνθη, μόνο τρεις ήταν οι υποψήφιοι από εκεί.

Παρουσία πολύ λιγότερων ατόμων από την παρόμοια εκδήλωση της Καβάλας και με πρόσωπα σκεφτικά και συνοφρυωμένα (μετά την… κρυάδα από το ξεκάθαρο μήνυμα του Κυροάκου Μητσοτάκη υπέρ της υποψηφιότητας του Χρήστου Μέτιου), κυρίως τους υποψήφιους περιφερειακούς του συμβούλους, ο κ.Τοψίδης επιδόθηκε στο γνωστό… σόου κουνώντας τα χέρια του και ουρλιάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις, ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές της επικοινωνιολόγου του κυρίας Εύης Σκαρίμπα. Επανέλαβε τα γνωστά, τετριμμένα, ότι θα διεκδικήσει για τον Έβρο και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ όσα δεν πέτυχε στα 8 χρόνια που είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αρκούνταν σε επικοινωνιακές φιέστες με πίτες, τιμητικές πλακέτες, την Εμπορική Έκθεση ανακύκλωσης της τοπικής μιζέριας στην Αλεξανδρούπολη.

Άρχισε τις αστειότητες ότι θα πιέσει την κεντρική εξουσία για το μεταφορικό ισοδύναμο, θα πιέσει την Ευρώπη και μάλιστα θα πάει στην Ευρώπη (τρέμουν ήδη Γιούνκερ, Μοσκοβισί και οι άλλοι στις Βρυξέλλες) και ακόμα και αυτό που είναι αρμοδιότητα του ως Πρόεδρος των Περιφερειακών Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ για το οποίο δεν έκανε το παραμικρό, τώρα θα το πετύχει. Τώρα θα τα πετύχει όλα, με συνεργάτες τους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον Μιχάλη Αμοιρίδη απ’ την Ξάνθη και τον Κωστάκη Εξακουστό από τον Έβρο, τους οποίους όμως την ίδια στιγμή έμμεσα… κατηγορούσε, αφού έλεγε ότι η σημερινή Περιφερειακή αρχή, της οποίας είναι βασικά στελέχη, δεν έχει κάνει το παραμικρό.

Είπε δε και το εξής φοβερό κάποια στιγμή: “Θα κυνηγήσουμε το παρεμπόριο που είναι 20 δισεκατομμύρια στην χώρα μας. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε στις συντάξεις και να μην κοπούν, στους μισθούς και να αυξηθούν. Θα το παλέψουμε, θα μοχθήσουμε και θα το πετύχουμε”. Τον βλέπουμε να βάζει υποψηφιότητα σε λίγο καιρό και για “πρωθυπουργός ο Χριστόδουλος Τοψίδης, τόσο που έχει καβαλήσει το καλάμι και λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι.

Κι όχι μόνο αυτό: Μέσα στο 2019 και αφού εκλεγεί Περιφερειάρχης και αναλάβει από τον Σεπτέμβριο, θα πάψει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να είναι η φτωχότερη της Ευρώπης. Δήλωσε επίσης ότι θα λύσει σε σημαντικό βαθμό και το πρόβλημα της ανεργίας, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Βέβαια στα 8 χρόνια ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, έκλεισαν δεκάδες επιχειρήσεις στο νομό μας, η Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης είναι γεμάτη… κουφάρια, έκλεισαν Μαίλης, Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας και την… φωνή του δεν την ακούσαμε πουθενά. Μόνο ρεκόρ Γκίνες πλεξούδας σκόρδου και φυσικά ο ίδιος να παίρνει με τις εταιρείες του είτε κατασκευή δρόμων ή με το κέτερινγκ σίτιση δημόσιων σχολείων. Τώρα θα αγωνιστεί για τοπ κοινό καλό όλης της Περιφέρειας.

Οι νέοι υποψήφιοι που ανακοίνωσε ο κ.Τοψίδης είναι:

Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου Π.Ε Έβρου

Κουτεκίδου Μεταμόρφη  Π.Ε Δράμας

Νόρα Μοσχοφίδου Π.Ε Έβρου

Παυλακάκη Βασιλική Π.Ε Ξάνθης

Πολυμέρου Μαρία Π.Ε Θάσου

Ραγκούσης Μιχάλης Π.Ε. Ροδόπης

Εργκάν Χαντίντ  Π.Ε Ξάνθης

Σκαρλακίδου Φωτεινή Π.Ε Έβρου

Χατζόπουλος Νίκος Π.Ε Ξάνθης

Λιγούνας Μιχάλης Π.Ε. Καβάλας

Στο τέλος για να μην φαίνεται “φτωχή” η φωτογραφία, φώναξε αρχικά και τους Ξανθιώτες υποψήφιους που είχε ανακοινώσει στην Καβάλα και μετά όλους τους παριστάμενους υποψήφιους, με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι καρέκλες. Τότε άρχισε και πάλι να… χτυπιέται σαν το μίξερ και να φωνάζει για όσα θα πετύχει και πως θα κερδίσει τις εκλογές. Προφανώς για να το ακούει και να το πιστέψει και ο ίδιος.