Κικίλιας: “Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για την σύλληψη των δυο στρατιωτικών στον Έβρο”

Κικίλιας: “Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για την σύλληψη των δυο στρατιωτικών στον Έβρο”

Το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές Έβρου πριν από ένα χρόνο, την 1η Μαρτίου 2018, επανέφερε ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας, Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι έχει αποκρύψει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τις συνθήκες σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη στον Έβρο, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στην υπόθεση του στρατιώτη αλεξιπτωτιστή. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον σημερινό αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά, ο οποίος τότε ήταν Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και είχε κατηγορηθεί από αρκετούς ότι δεν είχε χειριστεί σωστά τα θέματα των περιπόλων στο συγκεκριμένο χερσαίο κομμάτι των ελληνοτουρκικών συνόρων. Τόσο για την επάνδρωση τους όσο για την προσοχή που έπρεπε να δείχνουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, λόγω της επιφυλακής των Τούρκων και της πρόθεσης τους η οποία ήταν γνωστή για δημιουργία παρόμοιων τετελεσμένων.
«Ο σημερινός αρχηγός του ΓΕΣ ήταν υπεύθυνος στον Έβρο όταν απήχθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας. Διετάχθη ΕΔΕ και μπήκε στο ψυγείο. Έκανα ερώτηση στους κ.κ. Αποστολάκη και Ρήγα, απάντηση δεν έδωσαν, λέγοντας ότι είναι απόρρητα τα αποτελέσματα.


Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για το τι έγινε σε αυτό το θέμα που μας πλήγωσε. Στον αντίποδα, θέλουν να τιμωρήσουν έναν απλό φαντάρο επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή”; Ας έρθει λοιπόν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών που είναι απόρρητη, να μας εξηγήσει τι έγινε στον Έβρο. Γιατί κάνουν σα να μη συνέβη τίποτε, αλλά για τον αλεξιπτωτιστή πέφτει κυνήγι…», τόνισε.

«Τον πατριωτισμό των Ελλήνων δε μπορεί να τον καταπνίξει ούτε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ούτε ο κ. Τσίπρας.
Στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα είμαστε στο Σύνταγμα. Και αν αποφασίσουν από το ΥΠΕΘΑ να μην παίξουν οι μπάντες μας το “Μακεδονία ξακουστή”, θα το τραγουδάμε όλοι οι πολίτες», δήλωσε στην τηλεόραση του “Σκάι” ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας.
Ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι έχει αποκρύψει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τις συνθήκες σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στην υπόθεση του στρατιώτη αλεξιπτωτιστή.

Πηγή: skai.gr