Απίστευτο μπάχαλο στην ΤΙΕΔΑ: Σοβαρά ερωτηματικά για τα περσινά στέγαστρα του κάμπινγκ, που πλήρωσαν χθες!!!

Απίστευτο μπάχαλο στην ΤΙΕΔΑ: Σοβαρά ερωτηματικά για τα περσινά στέγαστρα του κάμπινγκ, που πλήρωσαν χθες!!!

Ένα απίστευτο μπάχαλο επικρατεί στην Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης, την γνωστή μας ΤΙΕΔΑ, όπου συμβαίνουν πράγματα και θάματα και υπάρχει απίστευτο αλαλούμ, με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του Προέδρου της Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη και συνυπεύθυνο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη που εξακολουθεί να τον στηρίζει.

Διαβάστε τα φοβερά που συνέβησαν με το θέμα της κατασκευής στεγάστρων στο δημοτικό κάμπινγκ, ένα θέατρο του παραλόγου, με αποφάσεις, ενέργειες που δεν γνωρίζουμε αν θα πρέπει να προκαλέσουν και την παρέμβαση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ή οποιουδήποτε άλλου. Κανονικά θα έπρεπε να είχε αντιδράσει ήδη και έντονα η αντιπολίτευση, αφού οι σύμβουλοι της βρίσκονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και σίγουρα κάπου θα πήραν χαμπάρι τους πρωτοφανείς χειρισμούς του κ.Αρβανιτίδη, αλλά και των υπολοίπων που μετέχουν στο Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ και τα συνυπογράφουν.

Ας αφηγηθούμε τα πράγματα με την χρονολογική σειρά που συνέβησαν:

1) Πριν ένα χρόνο, τέτοιον καιρό περίπου, διαπιστώθηκε ότι τα στέγαστρα που υπάρχουν για τα αυτοκίνητα στο δημοτικό κάμπινγκ, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Κατεστραμμένα εντελώς, θλιβερή εικόνα εν όψει της τουριστικής σεζόν του καλοκαιριού, όπως είχε καταγράψει το Evros-news.gr, με σχετικό ρεπορτάζ

2) Ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, βγήκε τότε στα τοπικά ραδιόφωνα και είπε πως σύντομα θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής. Έλα όμως που χρήματα δεν υπήρχαν στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης, αν και Φεβρουάριο του 2018 είχε λάβει δάνειο 65.000 από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου.

3) Αν λοιπόν ξεκινούσαν οι διαδικασίες διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, αυτό θα ήταν χρονοβόρο και το καλοκαίρι θα περνούσε με την κατάσταση να είναι τραγική. Όπως την είχαμε περιγράψει.

-Τραγική η κατάσταση στο δημοτικό κάμπινγκ, που πριν λίγους μήνες ανακατασκεύασε (υποτίθεται) η ΤΙΕΔΑ

4) Τι σκέφθηκε τότε ο… γίγας Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης. Αφού δεν είχε χρήματα η ΤΙΕΔΑ να το χρηματοδοτήσει και για να μην επιβεβαιωθεί αυτό δημόσια γιατί θα υπήρχε παρέμβαση από τις ελεγκτικές αρχές, αποφασίστηκε να “ΣΠΑΣΕΙ” το έργο σε 2 κομμάτια. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ, ώστε να γίνουν ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ και όχι διαγωνισμός. 

5) Έτσι, την βάση από μπετόν για τα στέγαστρα, που ήταν και τα λιγότερα χρήματα, θα την χρηματοδοτούσε η ΤΙΕΔΑ και για την κατασκευή των μεταλλικών στεγάστρων, αφού αποφασίστηκε να αντικατασταθούν τα ξύλινα γιατί συχνά καταστρέφονταν και χρειάζονταν κάθε τόσο αλλαγή, θα έβαζε τα χρήματα ο δήμος Αλεξανδρούπολης. 

6) Οπότε, στις  16 Απριλίου 2018, υπογράφηκε Συμφωνητικό “Θεμελιακής Υποδομής Στεγάστρων” με την εταιρεία της Κομοτηνής  “ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Α.Ε. ΒΙΜΕΚΑΤ Α.Ε που εκπροσωπούνταν νόμιμα από τον κ. Καλεντερίδη Ευάγγελο. Ιδού και η απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

ΤΙΕΔΑ-ΒΙΜΕΚΑΤ ΒΑΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ

7) Από την πλευρά του, ο δήμος Αλεξανδρούπολης στις 30 Μαίου 2018 σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου μάλιστα παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας και ανέλυσε την αναγκαιότητα κατασκευής, συζήτησε το θέμα: «Έγκριση πρωτογενούς αιτήματος, διάθεσης πίστωσης, των τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης για την εκτέλεση της προμήθειας “Προμήθεια μεταλλικής πέργκολας για το δημοτικό κάμπινγκ” ».

8) Εγκρίθηκε λοιπόν το ποσό των 24.750,40 ευρώ  αφού όπως είπε ο κ.Κουκουράβας: “Ο Δήμος μας πρέπει να προβεί στη δαπάνη για την υλοποίηση της προμήθειας “Προμήθεια μεταλλικής πέργκολας για το δημοτικό κάμπινγκ”, συνολικού ποσού 24.750,40 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.  Με τη μελέτη αυτή προβλέπεται γίνει προμήθεια και τοποθέτηση δύο μεταλλικών υπόστεγων ηλιοπροστασίας τύπου πέργκολας, τα οποία θα τοποθετηθούν στο δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης των τροχόσπιτων ώστε να διαμορφώσουν συνθήκες σκίασης και άνεσης στους διαμένοντες στα τροχόσπιτα κυρίως κατά τους θερινούς μήνες (περίοδος αιχμής της επισκεψιμότητας του κάμπινγκ κατά την οποία παρατηρείται η έντονη ηλιοφάνεια). Οι μεταλλικές πέργκολες θα καλύπτουν επιφάνεια διαστάσεων 30×17,5 μέτρων έκαστη, ενώ το ύψος τους θα είναι 3,50 μέτρα”. Ιδού και η σχετική απόφαση:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ 

9) Η εταιρεία ΒΙΜΕΚΑΤ ξεκίνησε λοιπόν την κατασκευή όχι μόνο της βάσης από μπετόν, αλλά και των δύο μεταλλικών υπόστεγων ηλιοπροστασίας τύπου πέργκολας. Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ από την Κομοτηνή, ανέλαβε δηλαδή απ’ ευθείας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ “ΣΠΑΣΜΕΝΟ” ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ και για να γίνει γρήγορα αποφεύγοντας τη χρονοβόρο διαδικασία του διαγωνισμού (πόσο νόμιμο είναι αυτό δεν γνωρίζουμε) αλλά κυρίως, επειδή Η ΤΙΕΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ τις 24.750,40 ευρώ.

Ο Επίτροπος δεν ενέκρινε την δαπάνη του 

δήμου Αλεξανδρούπολης για την ΤΙΕΔΑ

10) Στις 18 Ιουνίου 2018 μάλιστα, η ΤΙΕΔΑ πλήρωσε στην ΒΙΜΕΚΑΤ τις 5.000 ευρώ για την βάση μπετόν, όπως φαίνεται και από το σχετικό Ένταλμα Πληρωμής που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

ΤΙΕΔΑ-ΒΙΜΕΚΑΤ ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΑΣΗΣ

11) Τότε όμως άρχισαν τα προβλήματα, που ήταν αναμενόμενα και θα έπρεπε τόσο ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ κ.Αρβανιτίδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουκουράβας που έκανε την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά κυρίως ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που είναι Πρόεδρος της αλλά και νομικός, να τα γνωρίζουν και να τα περιμένουν. Ο Επίτροπος ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ την δαπάνη των 24.750 ευρώ για την κατασκευή των στεγάστρων, αφού δεν μπορεί ένας δήμος να χρηματοδοτεί απ’ ευθείας μια Δημοτική του Επιχείρηση για έργα ή προμήθειες, παρά μόνο μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. 

12) Η εταιρεία ΒΙΜΕΚΑΤ όμως από την Κομοτηνή ,κατασκεύασε κανονικά τα μεταλλικά στέγαστρα και έπρεπε να πληρωθεί. Ξέρετε πότε τελικά έγινε αυτό; ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ 18 Μαρτίου. Μάλιστα, προηγήθηκε στις 8 Μαρτίου 2019 συνεδρίαση του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ, όπου αποφασίστηκε: “Ανάληψη δαπάνης προμήθειας στεγάστρων στο camping Αλεξανδρούπολης”. Μάλιστα ο Πρόεδρος κ.Αρβανιτίδης ανέφερε όπως γράφει και η σχετική απόφαση, πως η συγκεκριμένη ανάληψη δαπάνης προμήθειας στεγάστρων στο κάμπινγκ κρίνεται αναγκαία και θα καλυφθεί από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΙΕΔΑ”. Έγινε δηλαδή το έργο πέρυσι και τώρα αποφάσισαν ότι είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί!!!

Ιδού η σχετική απόφαση από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

ΤΙΕΔΑ-Ανάληψη Δαπάνης Στεγάστρων

13) Μάλιστα αμέσως, πατ-κιούτ που λένε, στις 12 Μαρτίου 2019, υπογράφηκε το ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΕΠΑΣΤΡΩΝ  μεταξύ του Προέδρου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη και της εταιρείας ΒΙΜΕΚΑΤ εκπροσωπούμενης από τον κ.Καλεντερίδη, ώστε να μπορέσει να πληρωθεί ο άνθρωπος μετά από τόσους αυτά που ήδη κατασκεύασε. Δείτε και το έγγραφο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

ΤΙΕΔΑ-ΒΙΜΕΚΑΤ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

14) Οπότε… άνοιξε ο δρόμος και ΑΜΕΣΑ, δηλαδή χθες 18 Μαρτίου 2019, εκδόθηκε και το Ένταλμα Πληρωμής για να εισπράξει η ΒΙΜΕΚΑΤ τις 24.750 ευρώ, που είναι το ανώτερο ποσό το οποίο μπορεί να δοθεί με ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ από τους δήμους. Ορίστε και αυτό το έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ:

ΤΙΕΔΑ-ΒΙΜΕΚΑΤ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ

15) Για να μπορέσει πάντως να πληρώσει τα χρήματα αυτά η ΤΙΕΔΑ, που πέρυσι δεν τα είχε, εγκρίθηκε πριν λίγο καιρό η Αύξηση Μετοχικού της Κεφαλαίου κατά 65.000 ευρώ. Μάλιστα η αρχική απόφαση τον Δεκέμβριο ήταν ΑΚΥΡΗ γιατί έγινε λάθος από τις υπηρεσίες και ήρθε σε νέα συνεδρίαση το 2019. Να θυμίσουμε επίσης, ότι για να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους να την ψηφίσουν και αυτό έγινε οριακά, ο κ.Αρβανιτίδης είπε ότι κρίνεται απαραίτητο να μπουν χρήματα στα ταμεία (που προφανώς είναι μείον μόνιμα) ώστε να γίνουν επενδύσεις στο κάμπινγκ και στην πλαζ. Δεν τους είπε δηλαδή την αλήθεια, πως πρέπει να πληρωθούν αυτά που ήδη κατασκευάστηκαν. Ιδού και η εκταμίευση των 65.000 ευρώ της Αύξησης του Μ.Κ της ΤΙΕΔΑ:

ΤΙΕΔΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Οπότε τίθενται ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για το φοβερό μπάχαλο που υπήρξε στην ΤΙΕΔΑ για την συγκεκριμένη υπόθεση:

  • Πως ένα έργο που είναι ουσιαστικά ΕΝΙΑΙΟ, δηλαδή βάση από μπετόν και τοποθέτηση μεταλλικών στεγάστρων “ΕΣΠΑΣΕ” σε δυο κομμάτια για να γίνει ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ στην ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;
  • Δεν γνώριζαν ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας και κυρίως ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης ως πολύ καλός νομικός, ότι ο Επίτροπος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ, αφού ο δήμος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί προμήθειες ή έργα της ΤΙΕΔΑ;
  • ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ όλα αυτά; Όπως και η κατόπιν εορτής απόφαση του Δ.Σ της ΤΙΕΔΑ για έγκριση της αναγκαιότητας τοποθέτησης στεγάστρων, τα οποία είχαν κατασκευαστεί πριν από 10 μήνες;
  • Η αντιπολίτευση αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που κάποιοι είναι δικηγόροι, δηλαδή Φωτιάδης, Δευτεραίος, Μιχαηλίδης, Μυτιληνός, Τζανίδης, αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Ζαμπούκης Δημήτρης Λαζόπουλος τι κάνουν; Η Καθαρά Δευτέρα πέρασε. Συνεχίζουν να.. πετούν αετό; Θυμούνται τι έκανε πριν το 2010 ο σημερινός δήμαρχος σε παρόμοια θέματα; Είχε στείλει στην Δικαιοσύνη τον τότε δήμαρχο Γιώργο Αλεξανδρή και αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, ανάμεσα τους και σημερινούς δικούς του (Τερζής, Ζιώγας) και πρόσφατα… έτρεχε να τους αθωώσει. Αν νομίζουν όλοι, με πρώτο τον κ.Ζαμπούκη ότι με… τσάι και συμπάθεια θα πείσουν τους πολίτες, μάλλον είναι πολύ γελασμένοι.