Στον Έβρο απ’ όπου κατάγεται, περιόδευσε χθες η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου (φωτορεπορτάζ)

Στον Έβρο απ’ όπου κατάγεται, περιόδευσε χθες η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου (φωτορεπορτάζ)

Περιοδεία στο νόμο Έβρου απ΄όπου και η ίδια έχει καταγωγή απ’ την πλευρά της μητέρας της, πραγματοποίησε χθες η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Επισκέφθηκε διάφορες περιοχές, μοίρασε τεχνολογικό υλικό σε σχολεία, είχε επαφές και συναντήσεις στις οποίες ενημερώθηκε για προβλήματα και κατέγραψε την κατάσταση σε αυτή την πρώτη παρουσία της. Συγκεκριμένα, αρχικά παρέδωσε υπολογιστές και προτζέκτορες πρωί στα δημοτικά σχολεία Κυπρίνου του δήμου Ορεστιάδας και Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, το συγκεκριμένο τεχνολογικό υλικό για τα σχολεία, προέρχεται από δράση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία υλοποιείται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. «Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αυτού έχει ήδη παραδοθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, αλλά στα δύο συγκεκριμένα σχολεία του Έβρου επέλεξα να έρθω προσωπικά να τα παραδώσω», είπε συγκεκριμένα η κα. Χατζηγεωργίου.

Εξήγησε επίσης πως ξεκίνησε τις περιοδείες της από τον Έβρο, πρώτον, γιατί η προκάτοχός της δεν είχε καταφέρει να έρθει στον νομό, και ήταν ένα από τα ζητήματα που της είχε επισημάνει όταν ανέλαβε καθήκοντα, και, δεύτερον, γιατί ο Έβρος είναι ένας τόπος πολύ οικείος για την ίδια, δεδομένου ότι είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας της.
Η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε στη συνέχεια και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου είχε συνάντηση με την προσωρινή διοίκηση, «δεδομένου ότι υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις, αφού η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο που διαχωρίζει τα νοσοκομεία του Έβρου», όπως υπογράμμισε.

Στην Αλεξανδρούπολη η κ. Χατζηγεωργίου επισκέφθηκε τον ΟΛΑ όπου ενημερώθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Δούκα για τις προοπτικές που ανοίγονται το επόμενο διάστημα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης .

«Ξεκινάει μια αναπτυξιακή πορεία για το λιμάνι ενώ οι προοπτικές που ανοίγονται είναι μεγάλες .Θα παρακολουθούμε τις διαδικασίες και θα είμαστε σε συνεχή και σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΑ, ώστε να δούμε ποιες θα είναι οι αμέσως επόμενες κινήσεις που θα γίνουν ώστε, το λιμάνι να αποτελέσει πόλο αναπτυξιακό, να αποτελέσει σημείο ανάπτυξης όχι μόνο της πόλης ,αλλα και της ευρύτερης περιοχής,» δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη, η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στον Έβρο.

« Η προοπτική του λιμανιού σαν εργαλείο ανάπτυξης και η δρομολογημένη διαδικασία ανάπτυξης του δεν αφορά μόνο την τοπική κοινωνία αλλά αφορά και την χώρα μας στην διαδικασία απένταξης του από την υπανάπτυξη, υποκαθηστέρηση και είναι μια μοναδική ευκαιρία για την περιοχή μας,» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Δούκας και τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση με την κ. Χατζηγεωργίου στο υπουργείο.

Όπως διευκρίνισε , ο Οργανισμός Λιμένα θα ετοιμάσει μια ατζέντα δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα ,στο επιχειρηματικό, σε σχέση με την πόλη, σε σχέση με την ψυχαγωγία ,στην προσέλκυση επισκεπτών την οποία θα θέσει υπόψη της υπουργού προκειμένου να βρεθούν τρόποι πως μπορεί το υπουργείο να στηρίξει αυτές τις πρωτοβουλίες ώστε έτσι, αυτά που θα γίνουν να γίνουν με ρεαλιστικό ,αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.

Ο κ. Δούκας ενημέρωσε την υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης και για την αποστολή στελεχών του ΟΛΑ στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου συναντήθηκαν με εκπρόσωπους του Λιμένα με επικεφαλής τον PIETRO VERNA, έκτακτο Επίτροπο της Λιμενικής Αρχής του Συστήματος Λιμένων του Βορείου Τυρρηνικού Πελάγους.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού ,Αναστασία Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καίσας και ο συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος.


Η υφυπουργός προανήγγειλε κι άλλες επισκέψεις της στον Έβρο, καθώς, όπως σημείωσε, πρόθεσή της είναι να συναντηθεί και με άλλους φορείς προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για περισσότερα ζητήματα που αφορούν τον νομό. «Αν δεν πας κάπου, αν δε συναντηθείς με τους ανθρώπους και δε συζητήσεις μαζί τους, δεν γίνεται να κάνεις δουλειά από το γραφείο», σχολίασε συγκεκριμένα.
Αναφερόμενη, τέλος, στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ανέφερε πως σημαντικότερη είναι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου σε Μακεδονία και Θράκη. «Βασικό μέλημα είναι να βρίσκομαι στις περιοχές αυτές, να έχω συναντήσεις και επαφές, να δούμε σε τι φάση επίλυσης είναι τα προβλήματα, να προτεραιοποιήσουμε και να «τρέξουμε» λίγο παραπάνω τις διαδικασίες.

Ο ρόλος του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, στις ευαίσθητες αυτές περιοχές της χώρας, είναι πολύ σημαντικός, γιατί μιλάμε για τρεις Περιφέρειες που έχουν πολλά προβλήματα, για τρεις Περιφέρειες που επλήγησαν πάρα πολύ στην περίοδο της κρίσης, για τρεις Περιφέρειες όπου η ανεργία είχε αυξηθεί κατακόρυφα, για τρεις Περιφέρειες φτωχές σε σχέση με άλλες Περιφέρειες της χώρας. Ο ρόλος του υπουργείου είναι να στηρίξει αυτές τις περιοχές, να αποκτήσουν, πραγματικά, τον ρόλο που τους αξίζει, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που έχουν, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές…», κατέληξε στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κα. Χατζηγεωργίου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

Ένα σχόλιο

  1. Όλοι οι προδότες μαζεμένοι…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*