Μυτιληνός: Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με κανέναν πριν τις εκλογές

Μυτιληνός: Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με κανέναν πριν τις εκλογές

Την ξακάθαρη τοποθέτηση του ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν υποψήφιο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης Κυριακής, έκανε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ” Βαγγέλης Μυτιληνός.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Μυτιληνός τόνισε: “Δεν αφήνω κανένα παράθυρο συνεργασίας με τον Βαγγέλη Λαμπάκη πριν τις εκλογές, αλλά και με κανέναν άλλον. Από κει και πέρα, όσον αφορά την δεύτερη Κυριακή, έχουν τη δύναμη οι επικεφαλείς των συνδυασμών να πείσουν τον κόσμο ποιον θα ψηφίσει; Εγώ πιστεύθω όχι. Πριν τις εκλογές λοιπόν είμαι ξεκάθαρος ότι δεν συνεργάζομαι με κανέναν. Το δήλωσα από την αρχή και το λέω και τώρα.

Έφυγα από την παράταξη Λαμπάκη γιατί δεν μπορούσα να συνεργαστώ μαζί του. Με όσα έκανε και επέβαλλε. Με όποιον είναι συνεργάσιμος αφού γίνουν οι εκλογές και υπάρξει νέο δημοτικό συμβούλιο, θα συνεργαστώ για το καλό της πόλης και των δημοτών. Αν δεν είμαι εγώ δήμαερχος,  όσες αποφάσεις είναι σωστές θα τις ψηφίζουμε και όσες κρίνουμε πως δεν είναι, φυσικά θα είμαστε αρνητικοί. Δεν αποκλείσω κανέναν, αλλά αφού γίνουν οι εκλογές. Νωρίτερα, πριν την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή φυσικά και δεν πρόκειται να συνεργαστώ στο παρασκήνιο ή να δώσω γραμμή όπως λένε στους ψηφοφόρους μου, ποιόν θα επιλέξουν την δεύτερη Κυριακή. Δεν θα καθίσω σε κανένα τραπέζι να συνδυαλλαγώ με κανέναν”.

όσο για την πορεία του συνδυασμού του ανέφερε: “Συνεχίζουμε να αγφουγκραζόμαστε τους δημότες και να είμαστε κοντά τους. Κι αυτό το εισπράττουμε με την αγάπη και την στήριξη τους. Οι πολίτες διαπιστώνω ότι δεν θέλουν τις κούφιες υποσχέσεις και όλο αυτό το προεκλογικό παιχνίδι. Δεν περνούν αυτά, γιατί ο κόσμος βλέπει ότι τα προβλήματα του παραμένουν άλυτα και θέλει την αλλαγή ξεκάθαρα. Ο κυρίαρχος είναι ο δημότης. Αυτός κρίνει, αποφασίζει και δίνει εντολές”.

Επεσήμανε επίσης, με αφορμή τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων ότι: “Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στην Αλεξανδρούπολη τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων Ελλάδος, τον Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, επίσης τον μεγάλο επιχειρηματία τον Τόλη Παλακίδη με τους οποίους συναντηθήκαμε και να μην τους έχουμε ρωτήσει ποτέ τι πρέπει να γίνει. Ξέρετε ποιά ήταν η πρώτη κουβένα που μας είπαν; Πρώτη φορά μας επισκέπτεται υποψήφιος δήμαρχος ή Περιφερειάρχης. Κανείς δεν ζήτησε την γνώμη τους. Είναι δυνατόν από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο να μην συζητάμε μαζί τους; Πρέπει να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν δουλειά. Όχι επιτροπές, αλλά ομάδες εργασίας με επικεφαλής αιρετό και τους υπόλοιπους εκπροσώπους του χώρου. Δεν γίνεται να είναι ο δήμος επιχειρηματίας και να μην τα υλοποιούν οι άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Ένα από τα προβλήματα που μας τέθηκε είναι η επέκταση του σχεδίου πόλης προς την Χιλή και να καθορίσουμε τουριστικές ζώνες. Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε τους δημότες να μαλώνουν με τους μαγαζάτορες και να επεμβαίνει η αστυνομία από τις 7 το απόγευ,α. Να ξέρει όποιος μένει σε αυτή την περιοχή, ότι θα υπάρχει ωράριο συγκεκριμένο. Κι όχι μόνο το θέλουμε, αλλά πρέπει να τα κάνουμε. Ακούσαμε λοιπόν με πολύ προσοχή τους επιχειρηματίες, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και φύγαμε κατενθουσιασμένοι από τη συνάντηση αυτή που είχςε πολύ θετικό πρόσημο. Υποσχεθήκαμε ότι θα συνεργαστούμε στενά για να τα υλοποιήσουμε όσα μας είπαν”.

“Θα είμαστε πρώτοι στις Φέρες”

Ο κ.Μυτιληνός αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών και την αποτυχία που υπήρξε. “Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών. Πλήρης αποτυχία. Γιατί επιλέχθηκε αυτή η εποχή; Για να εξυπηρετήσει προεκλογικά κάποιους; Είναι δυνατόν να έρθει ο κόσμος τώρα και όχι το καλοκαίρι που όλοι βρίσκονται στην πατρίδα και για διακοπές. Πήγαν στράφι όλοι οι καλοί ομιλητές που εισηγήθηκαν πράγματα σε μια άδεια αίθουσα. Θα ήθελα να δω ανθρώπους από κάθε μέρος του κόσμου, να έρθουν και να συζητήσουν για την Θράκη. Αυτοί που τα σκέφθηκαν και τα οργάνωσαν, δεν τα υπολόγισαν όλα αυτά; Τους άρεσε η εικόνα με το άδειο γυμναστήριο και έβγαλαν και ανακοίνωση για απόλυτη επιτυχία”;

Με αφορμή την διεξαγωγή στις Φέρες, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η παράταξη του θα είναι πρώτη στις εκλογές στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα. “Έχουμε μια πολύ καλή συσπείρωση και δυνατό ψηφοδέλτιο στις Φέρες. Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη δημοτική αρχή, ήρθαν άνθρωποι μαζί μας με σημαντική πορεία και νομίζω ότι στις Φέρες θα είμαστε πρώτοι και με μεγάλη διαφορά. Γενικά σε όλο τον δήμο ο κόσμος θέλει μια λύση στο πρόβλημα της καθημερινότητας. Θέλει σχεδιασμό με χρονοδιάγραμμα και κοστολογημένο. Να ξέρει πότε θα γίνει οτιδλήποτε και όχι να υπάρχουν γενικόλογες εξαγγελίες”.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή του πάρκινγκ στο “Φώτης Κοσμάς” που τόσες αντιδράσεις προκάλεσε. “Δεν είναι δυνατόν να μη ν ακούνε, να αφουγκράζονται τον κόσμο όταν παίρνουν λάθος αποφάσεις. Δεν είναι κακό να παραδεχθείς πως έκανες λάθος. Ούτε είναι σωστό όποιος έχει διαφορετική άποψη, να λες ότι είναι άσχετος. Είναι προμήνυμα τι είδους συνεργασίες θέλουν να υπάρξουν μετά τις εκλογές του Μαίου. Αν ο δήμαρχος που θα εκλεγεί θέλει το καλό της πόλης, πρέπει να λειτουργήσει για το καλό του δημότη. Να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή του. Με μειώσεις όσων πληρώνει, να κάθεται στο μπαλκόνι χωρίς να βρωμοκοπούν τα σκουπίδια.

Οι άξονες μας είναι τρεις. Καθημερινότητα, κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη. Είμαστε αδέσμευτοι πράγματι και δεν έχουμε σύμβαση με κανέναν. Δεν μιλήσαμε με κανέναν. Πάμε μόνοι μας και προχωράμε έχοντας ως μοναδικό χορηγό μας τον δημότη”.

Ειδική αναφορά στα προβλήματα της Άβαντος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θέλησε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην οδό Άβαντος και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που μένουν εκεί. “Θέλω να κάνω μια ανφορά στην οδό Άβαντος. Τόσο γρήγορα την ξεχάσαμε την περιοχή; Συναντήσεις, συζητήσεις, υποψήφιοι και επειδή βάλαμε το Α1 και Α2 στους δρόμους λύθηκαν τα προβλήματα των ανθρώπων της εκεί; Τόσα προβλήματα υπάρχουν στο σημείο αυτό. Δεν υπάρχει ούτε μια παιδική χαρά να παίζουν τα παιδιά, όπως γίνεται σε άλλα σημεία της πόλης. Βγήκαμε φωτογραφίες βάζοντας το Α1 και Α2 και τέλειωσαν όλα; Που είναι η λύση για το σχολείο; Συνεχίζουν να κάνουν μάθημα απόγευμα τα παιδιά. Να τους ακούσουμε τι θέλουν”.