Σοβαρές καταγγελίες Γκουγκουσκίδου κατά Μαυρίδη: Πιέζει προσωπικά υποψηφίους μας να παραιτηθούν, αλλά και συγγενείς τους!!!

Σοβαρές καταγγελίες Γκουγκουσκίδου κατά Μαυρίδη: Πιέζει προσωπικά υποψηφίους μας να παραιτηθούν, αλλά και συγγενείς τους!!!

Σοβαρότατες καταγγελίες κατά του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ότι ασκεί ο ίδιος προσωπικά αφόρητες πιέσεις σε υποψηφίους της παράταξης της “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” ώστε να παραιτηθούν και να είναι υποψήφιοι μαζί του, αλλά και συγγενείς τους που είναι εργαζόμενοι στον δήμο, κάνει η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας και νυν δημοτική σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Επίσης, επισημαίνει πως η Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας θα πρέπει να προβάλλει με αντικειμενικό τρόπο όλους; τους υποψηφίους, γιατί την πληρώνουν οι δημότες μέσω των επιχορηγήσεων του δήμου και να μην μεροληπτεί υπέρ του δημάρχου.

Η πολύ σκληρή ανακοίνωση της κ.Γκουγκουσκίδου με συγκεκριμένες καταγγελίες αναφέρει:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Είναι σημαντική η στιγμή όταν ο πολίτης μπαίνει στο παραβάν και επιλέγει αυτούς που θα τον εκπροσωπήσουν ή αυτούς που θα διοικήσουν. Αναμφίβολα όμως, έχουν εξίσου σημαντική βαρύτητα και οι διαδικασίες που προηγούνται των εκλογών. Αναφέρομαι σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως προεκλογική περίοδος.

Μετά τις εντάσεις των προηγουμένων δεκαετιών, επικράτησε στην Ελλάδα, αλλά και εδώ στον τόπο μας στην Ορεστιάδα, ένας πολιτικός πολιτισμός αξιοπρόσεκτος. Οι παρατάξεις, οι υποψήφιοι, οι θεσμικοί παράγοντες συμπεριφέρονταν με προσοχή, σέβονταν τον αντίπαλο, και πάνω από όλα σέβονταν το δικαίωμα του πολίτη να αποφασίσει ανεπηρέαστος.

Δυστυχώς στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε συμβαίνουν γεγονότα που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, και δεν μας τιμούν. Γίνομαι πιο συγκεκριμένη:

  • Στέλεχος της δημοτικής μας παράταξης, που ανακοινώθηκε ως υποψήφιος, πιέζεται να ανακαλέσει τη συμμετοχή του στο δικό μας ψηφοδέλτιο και να μεταγραφεί σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου. Η πίεση δεν ασκείται από οποιονδήποτε, αλλά από τον ίδιο τον Δήμαρχο

  • Υποψήφιοι δικοί μας, των οποίων συγγενείς εργάζονται στον Δήμο, υφίστανται αφόρητες πιέσεις να ανακαλέσουν την υποψηφιότητα τους, γιατί οι δικοί τους άνθρωποι θα έχουν δυσμενή εξέλιξη στο εργασιακό τους περιβάλλον.

  • Υποψήφιοι δικοί μας που είναι στο προεδρείο του συλλόγου που δραστηριοποιούνται αγνοούνται και ο Δήμαρχος επιλέγει με ποιους θα μιλήσει για θέματα του συλλόγου. Αλήθεια κ. Δήμαρχε σας ενοχλεί που η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών είναι μαζί μας; Αυτός είναι λόγος να τους αγνοείτε για θέματα του συλλόγου;

Υπάρχουν και άλλα ανάλογα περιστατικά που καταδεικνύουν το πώς θα πάμε στις εκλογές. Δεν θα αναφερθώ πιο διεξοδικά σήμερα γιατί στόχος μου δεν είναι να δυναμιτίσω το κλίμα. Το αντίθετο.

Αντί σχολίων θέλω να πω τα παρακάτω:

  • Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της παράταξης. Τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

  • Θλίβομαι πραγματικά για τα περιστατικά που σας ανέφερα. Θα προτιμούσα, όπως οι περισσότεροι από εσάς, να συμμετέχω σε εκλογικές διαδικασίες έντιμες, σε διαδικασίες που διευκολύνουν την αντιπαράθεση θέσεων, ιδεών και προγραμμάτων.

Δηλώνω κατηγορηματικά:

  • Δεν θα αποδεχτούμε από τούδε και στο εξής μεθόδους και πρακτικές άλλων εποχών.

  • Δεν θα αποδεχτούμε να αλλοιωθεί η δυνατότητα των πολιτών να επιλέξουν ανεπηρέαστα την επόμενη διοίκηση

  • Δεν θα αποδεχτούμε πρακτικές που απαξιώνουν το αυτοδιοικητικό προσωπικό της περιοχής. Οι δημότες τα έχουν ξεπεράσει αυτά. Καιρός να τα ξεπεράσετε κι εσείς.

Σας ερωτώ χωρίς περιστροφές κ. Δήμαρχε:

Έχουν όλες και όλοι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ορεστιάδα; Μήπως πρέπει να ερωτάσθε ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος; Θα παίρνουμε την έγκρισή σας για να στελεχώσουμε το ψηφοδέλτιό μας;

Προστατέψτε επιτέλους τις διαδικασίες, προστατέψτε τον θεσμικό σας ρόλο. Η κοινωνία βλέπει, κρίνει και δεν θα επιτρέψει εκτροπές.

Άφησα για τελευταίο ένα σχόλιο για τη Δημοτική μας Τηλεόραση.

Η Δημοτική Τηλεόραση που οφείλει να είναι ανεξάρτητη, δεν κρατάει ίσες αποστάσεις. Κατά την κινητοποίηση για το Κέντρο Υγείας στα Δίκαια, με το ζόρι έγραψαν τις δηλώσεις μου από τις οποίες πρόβαλλαν ένα μικρό μέρος αποσιωπώντας το πιο ουσιαστικό κομμάτι, ενώ οι δηλώσεις του κυρίου Δημάρχου ήταν μακροσκελείς και προβλήθηκαν ολόκληρες. Έχουμε πει κι άλλες φορές. Τιμάμε τη Δημοτική Τηλεόραση. Είναι μια προίκα για την Ορεστιάδα. Οι δημότες τη συντηρούν με προσωπικές δαπάνες. Τα στελέχη της Δημοτικής Τηλεόρασης πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα ζητήματα της ίσης προβολής προσώπων και γεγονότων. Η Δημοτική Τηλεόραση δεν μπορεί να είναι μέσο προβολής του Δημάρχου. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους της Δημοτικής Τηλεόρασης πρώτοι αυτοί να προστατέψουν το μέσον. Τους καλώ να προβάλλουν ισομερώς όλες τις παρατάξεις και όλους τους υποψηφίους. Η προεκλογική περίοδος ας είναι μια ευκαιρία που η Δημοτική Τηλεόραση θα αυξήσει την Δημοκρατικότητά της και την αξιοπιστία της στην τοπική κοινωνία.

Ορεστιάδα 20 Μαρτίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*