ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Άδωνις, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, οι ανακρίβειες και οι… μη συνάντησεις με Λαμπάκη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Άδωνις, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, οι ανακρίβειες και οι… μη συνάντησεις με Λαμπάκη

Η παρουσία του χιλιοπροβεβλημένου απ’ τα ΜΜΕ Άδωνι Γεωργιάδη στο νομό Έβρου, σίγουρα… έκλεψε την παράσταση αυτές τις ημέρες. Συμφωνεί ή διαφωνεί άλλωστε κανείς μαζί του, τον εκνευρίζουν οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση και η… τσιριχτή φωνή του, είναι δεδομένο ότι γνωρίζει καλά πως να διαχειρίζεται την επικοινωνία και φυσικά τα social media. Κι όλα αυτά του έχουν δώσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές και υποστηρικτές. Όπως του έχουν δημιουργήσει και πολλούς “εχθρούς”.

Από κει και πέρα, στην περιοδεία του σε κεντρικό και βόρειο τμήμα του Έβρου, υπήρξαν γεγονότα και πράγματα που συνέβησαν και δεν τα ακούσατε, ούτε τα είδατε πουθενά. Γι’ αυτό είμαστε άλλωστε εμείς εδώ, για να ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ… ΟΛΑ, όπως λέει και το σύνθημα μας και όσο δύσκολες να είναι οι… νάρκες και τα εκρηκτικά, ως καλοί… Ναρκαλιευτές να τα εξουδετερώνουμε. Χωρίς να μας ενδιαφέρει αν παρεξηγηθεί, δυσαρεστηθεί και εκνευριστεί οποιοσδήποτε.

Η… ξαφνική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ λοιπόν, είπε στις δηλώσεις και στην ομιλία που έκανε στην Ορεστιάδα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, αφού ως γνωστόν κάνει… γκελ στους Νεοδημοκράτες και όλοι ήθελαν να τον ακούσουν, κάποιες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ για να μην πω… ΨΕΜΑΤΑ, στο θέμα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Κι επειδή την περίοδο που διετέλεσε Υπουργός Υγείας, έχω προσωπική γνώση και εμπειρία από όσα έγιναν στον χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος λόγω παρουσίας μου σε συγκεκριμένο πόστο, θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να αποκατασήσουμε την αλήθεια.

Αρχικά, δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά πριν τον ερχομό του στο Διδυμότειχο, ούτε φυσικά αναφέρθηκε το παραμικρό στο πρόγραμμα της επίσκεψης, ότι θα πήγαινε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Για προφανείς λόγους. Επειδή υπήρχε φόβος αντιδράσεων και συγκέντρωσης εργγαζομένων και όχι μόνο, οι οποίοι θα διαμαρτύρονταν-απόλυτα δικαιολογημένα φυσικά-γιατί ως Υπουργός Υγείας δεν αποκατέστησε την Αυτονομία, η οποία είχε καταργηθεί το 2012 με το νόμο Ανδρέα Λοβέρδου και υπογραφή Ανδρέα Λυκουρέντζου επί Κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.

Ξαφνικά λοιπόν, μια και βρέθηκε στην περιοχή επισκεπτόμενος την XVI Μεραρχία, αποφασίστηκε να… μπουν και στο Νοσοκομείο της πόλης. Μαθαίνω μάλιστα, πως ήταν αντίθετος και διαφώνησε γι’ αυτό ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης. Προφανώς γιατί φοβόταν μήπως υπάρξουν αντιδράσεις, με αποδοκιμασίες, διαμαρτυρίες και τέτοια. Αρκετά ζόρια άλλωστε… τραβάει ο ίδιος στην περιοχή του Διδυμοτείχου, αφού  ακόμα και Νεοδημοκράτες του εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το “παρών” της Ν.Δ στην πρόσφατη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, που έφερε η Κυβέρνηση για την Αυτονόμηση του Νοσοκομείου.

Τελικά οι ενστάσεις και οι φόβοι διαψεύσθηκαν, γιατί τίποτε δεν συνέβη. Ο κ.Γεωργιάδης και όσοι τον συνόδευαν, περιορίστηκαν σε επίσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Κώστα Βαφειάδη, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν από τους πρωτεργάτες των προσπαθειών για επιστροφή στην Αυτονομία. Ως ευγενικός άνθρωπος που είναι όμως, δέχθηκε να ενημερώσει τον Αντιπρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσους βρίσκονταν μαζί του, σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο.

Δεν μετείχε ο Δημοσχάκης σε εκείνη τη συνάντηση

Στην διάρκεια της ομιλίας στην Ορεστιάδα, ο Άδωνις έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σοβαρό αυτό θέμα, που επί 7 χρόνια απασχόλησε έντονα όλους τους κατοίκους της περιοχής και ξεσηκώθηκαν κάποιες φορές με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Ήταν ξεκάθαρη μάλιστα η προσπάθεια του να… παινέψει τον κ.Δημοσχάκη, μόνο που προσπαθώντας να το πετύχει, είπε πολλές ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ και πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως για παράδειγμα πως: “Όταν ανέλαβα υπουργός Υγείας, ήρθαν στο γραφείο μου ο Τάσος Δημοσχάκης, μαζί με τον δήμαρχο, τον Σεβασμιότατο και κάποιους γιατρούς που τους ξανασυνάντησα σήμερα στο νοσοκομείο και μου εξήγησαν γιατί έπρεπε να αποκτήσει ξανά την Αυτονομία του το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου”. Αυτό φυσικά δεν συνέβη, κι εννοώ την παρουσία του σημερινού βουλευτή Έβρου της Ν.Δ. Σε εκείνη την συνάντηση δεν υπήρχε, αφού άλλωστε δεν είχε και κανέναν θεσμικό ρόλο στο κόμμα.

Επειδή έχω προσωπική πείρα, μετείχαν οι δήμαρχοι Παρασκευάς Πατσουρίδης, Δημήτρης Μουζάς και Βαγγέλης Πουλιλιός, ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Κώστας Βαφειάδης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στάθης Στάμος και ο πρώην Διοικητής της Σχολής Αστυνομίας Διδυμοτείχου κ.Ασημακόπουλος, προσωπικός φίλος του Άδωνι από τον ΛΑΟΣ όταν και οι δυο ήταν εκεί υποψήφιοι. Τάσος Δημοσχάκης δεν υπήρχε σε εκείνη την σύσκεψη.

Σε άλλη σύσκεψη για το ίδιο θέμα, ήταν οι τότε Εβρίτες υφυπουργοί Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Άκης Γεροντόπουλος και Γιώργος Ντόλιος, αλλά ούτε και τότε φυσικά υπήρχε Δημοσχάκης. Όπως φυσικά δεν πείθει η δικαιολογία πως ο ίδιος ήθελε να επαναφέρει την Αυτονομία, αλλά δεν πρόλαβε γιατί τον άλλαξε ο Αντώνης Σαμαράς από υπουργό και έβαλε στη θέση του τον Μάκη Βορίδη. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει λέει ο λαός μας και ας μην υποτιμάει τη νοημοσύνη μας. Ο ίδιος πίστευε πως ήταν σωστές οι συγχωνεύσεις και είχε δίκιο η τρόικα που τις επέβαλλε.

“Ξέχασε” Δερμεντζόπουλο και τους άλλους

Καλή λοιπόν η προσπάθεια να… ανεβάσει τον φίλο του, όπως συχνά τον αποκαλούσε, αλλά δεν πείθει όσους ξέρουν τα αληθινά και πραγματικά γεγονότα. Όπως δεν έπεισε, αν και επί της ουσίας έχει δίκιο, στην προσπάθεια να εξηγήσει γιατί η Ν.Δ δεν ψήφισε την σχετική τροπολογία Αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Πως δηλαδή η επιμονή Δημοσχάκη άλλαξε το αρχικό “Όχι” που ήθελε να πει σε “παρών”. Μπορεί όντως να χρειαστεί να περάσουν μήνες για να υλοποιηθεί η Αυτονόμηση, όταν ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον Κυβέρνηση, αλλά η τροπολογία ήταν μια αρχή. Έστω και αν καθυστέρησε 4 χρόνια.

Ο κόσμος έχει καταλάβει το “δούλεμα” που “έφαγε” και… τρώει ακόμα απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Καίσες, τις Γκαράδες, τους Ρίζους. Άλλο αυτό και διαφορετική η… χοντροκομμένη προσπάθεια να εκθειάσει τον Τάσο Δημοσχάκη. Κι όλα αυτά στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Αλέξανδρος”, ιδιοκτησίας του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, ο οποίος όπως προανέφερα είχε βρεθεί σε εκείνη τη συνάντηση του 2014 και είχε ζητήσει επιτακτικά να επανέλθει η Αυτονομία του Νοσοκομείου, όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν ανέφερε όμως καθόλου το όνομα του.

Τους ενώνει και ο… Κουλουτμπάνης 

Καλά, τα υπόλοιπα με τους… ύμνους για τον φίλο του δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τις υπερβολές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε… ύμνους γι’ αυτόν και θα ντρεπόταν ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος ακούγοντας τα πολύ κολακευτικά λόγια του Προέδρου της Ν.Δ γι’ αυτόν. ας μην τα σχολιάσω. Αν πάντως τον θεωρεί τόσο πετυχημένο και καλό, η ερώτηση είναι γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανακοινώνει την επίσημη στήριξη του; Όπως έκανε με τον Βαγγέλη Λαμπάκη στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα;

Όλα αυτούς τους ύμνους για Μαυρίδη, ο Άδωνις μη νομίζετε ότι τους είπε μόνο γιατί ήταν ένας από τους 50 που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του ως Προέδρου της Ν.Δ στις εσωκομματικές εκλογές. Έχουν πολύ καλές σχέσεις από τότε, δεν ξέρω αν είναι φιλικές με την κυριολεκτική ένννοια του όρου, αλλά τους ενώνει και ένας κοινός τους φίλος. Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Θάνος Κουλουτμπάνης (το… μπουρσούκ΄όπως τον αποκαλεί ένας φίλος μου), ιδιοκτήτης της εταιρείας Com & Com, η οποία έχει πάρει έργα αρκετών χιλιάδων ευρώ με απ’ ευθείας αναθέσεις από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. 

Μάλιστα ο κ.Κουλουτμπάνης, που είναι στέλεχος της Ν.Δ στη συμπρωτεύουσα, βρισκόταν κατά σύμπτωση στην Ορεστιάδα και παραβρέθηκε στην επίσκεψη και ομιλία του Άδωνι. Εξάλλου εκτός από τις φιλικές του σχέσεις με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ και τον κ.Μαυρίδη, γνωρίζει και έχει καλές σχέσεις και με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, που επίσης ήταν εκεί. Πάλι καλά που δεν ήμουν και εγώ, να του θυμίσω του Θάνου Κουλουτμπάνη τον τρόπο που εκδιώχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και με ποιόν τρόπο, με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είναι κάτι που είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να θυμάται.

Μιλούσε για Μέτιο σε Πουλιλιό, Μαυρίδη

που είναι φανατικοί… Τοψιδικοί

Ένα άλλο στοιχείο που κυριάρχησε στην μονοήμερη επίσκεψη Γεωργιάδη στον Έβρο, ήταν οι συνεχείς αναφορές και η ξεκάθαρη στήριξη του στην υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Το είχε κάνει άλλωστε και πολύ πριν ανακοινώσει επίσημα το χρίσμα η Ν.Δ. Όπου βρισκόταν λοιπόν, έλεγε πως όλο το κόμμα και τα στελέχη, μέλη και ψηφοφόροι του, θα πρέπει να αγωνιστούν για να εκλεγεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κάποιες στιγμές πάντως είχε… πλάκα αυτό. Είπε για παράδειγμα στο δημαρχείο Σουφλίου, απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Πουλιλιό: “Δήμαρχε, θέλω στο Σουφλί ο Χρήστος Μέτιος να πάρει 50%”. Κι ο Βαγγέλης με φανερή αμηχανία… ανακάτευε χαρτιά, έξυνε τα γκρίζα μαλλιά του. Γιατί ο άνθρωπος είναι γνωστό πως στηρίζει φανατικά και κάνει… αγώνα για την εκλογή του φίλου μου Τάκη (Τάκης, Τάκης, Τάκης) Τοψίδη. Αυτός και ο Κώστας Μουχταρίδης, ο κουνιάδος του Προέδρου του Επιμελητηρίου, είναι οι… μουτζαχεντίν Τοψίδη στην περιοχή.

Τα ίδια και με τον Βασίλη Μαυρίδη. Κάνει ότι μπορεί για να εκλεγεί ο κουμπάρος και πρώην συνεργάτης του στην “ΨΥΧΑΣΠΙΣ”, νέος Περιφερειάρχης κόντρα στον Μέτιο, τον επίσημιο υποψήφιο της Ν.Δ. του κόμματος στο οποίο ανήκει. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ορεστιάδα και όχι μόνο.  Άσχετα αν μπροστά στον Άδωνι και τον Μέτιο, έκανε αναφορά υπέρ του σημερινού Περιφερειάρχη. Μήπως άλλωστε οι Νεοδημοκράτες του δήμου Ορεστιάδας θα στηρίξουν τον Μαυρίδη; Ας ρωτήσει κάποιους, ανάμεσα τους και συμβούλους του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, να του πουν πόσο πολύ… θα στηρίξουν Μαυρίδη.

Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Άδωνις συνάντησαν… Λαμπάκη

Μια και μιλήσαμε για επίσημες στηρίξεις και πραγματικότητα, θέλω να ρωτήσω. Αλήθεια; Τι συμβαίνει με τον Βαγγέλη Λαμπάκη; Η Ν.Δ ανακοίνωσε επίσημα, δια του Γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Τις τελευταίες ημέρες όμως που βρέθηκαν στην περιοχή τόσο ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, δεν συναντήθηκαν ούτε πέντε λεπτά μαζί του.

Είδαν και οι δυο ένα σωρό κόσμο, αλλά έστω στο αεροδρόμιο για κάποια δευτερόλεπτα, για μια φωτογραφία ή μια δήλωση υπενθύμισης ότι το κόμμα τον στηρίζει, δεν μπορούσε να υπάρξει; Άλλαξε κάτι στην στάση της Ν.Δ και δεν το μάθαμε; Μήπως επειδή στον ίδιο πολιτικό χώρο ανήκει και ο Βαγγέλης Μυτιληνός, έγινε αυτό; Μήπως δεν το θέλησε ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης; Γιατί και ο Γιάννης Ζαμπούκης έχει ήδη ανακοινώσει κάποιους υποψήφιους που ανήκουν στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Όπως ο Δημήτρης Κολγιώνης για παράδειγμα ή ο Θόδωρος Βουρδόλης, ενώ ετοιμάζεται και ένα ακόμα στέλεχος και μάλιστα με θεσμικό ρόλο στην τοπική Ν.Δ να ανακοινωθεί; Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως είναι κάτι που έχει προβληματίσει αρκετά στελέχη, φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος, στα οποία άλλωστε δεν είναι και τόσο δημοφικής ο Βαγγέλης Λαμπάκης με τις συνεχείς.. κωλοτούμπες του και τα… φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήθηκε ο Γουμενίδης για να

είναι υποψήφιος με Λαμπάκη;

Μπορεί πάντως Μητσοτάκης και Άδωνις να μην συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, αλλά αυτός αναμένεται να κάνει… ανοίγματα στον χώρο του… ΠΑΣΟΚ. Μπορεί το ΚΙΝ.ΑΛ επίσημα να στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Ζαμπούκη, όμως αυτός ετοιμάζεται να δεχθεί στην παράταξη “Πόλη Πολίτες” τον Βαγγέλη Γουμενίδη. Ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Απόστολου Φωτιάδη, παραιτήθηκε από την θέση του. Προφανώς για να είναι υποψήφιος με τον κ.Λαμπάκη.

Εξάλλου τυπικά ήταν σύμβουλος της αντιπολίτευσης, αφού ουσιαστικά λειτουργούσε ως μέλος της δημοτικής παράταξης Λαμπάκη ,με πολλές από τις θέσεις και αποφάσεις που έπαιρνε σε διάφορα θέματα. Καιρός ήταν να προσχωρήσει και τυπικά. Εξάλλου και ο δήμαρχος δεν τον άφηνε έτσι. Την κόρη του διόρισαν στο Πολυκοινωνικό και μάλιστα αν και υπηρχε ένα πρόβλημα διαδικαστικό, σε δωρεάν ταξιδάκια στο εξωτερικό τον έπαιρνε μαζί του, δεν πρέπει να τα ανταποδώσει όλα αυτά;

Το θέμα όμως είναι, πως μαθαίνω ότι αυτοί που θα πρέπει να τον αντικαταστήσουν, δεν δείχνουν διάθεση να βρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο για λίγους μήνες.  Ούτε ο Θεόφιλος Δημητριάδης, αλλά ούτε και ο ξάδερφος του Δημήτρης Δημητριάδης, ο φίλος μου ο Τάκης, που όπως ξέρω το θεωρεί… προσβολή να πάρει μια καρέκλα για ελάχιστους μήνες, επειδή ο Γουμενίδης αποφάσισε τώρα να παραιτηθεί. Οπότε, ο επόμενος που θα πρέπει να αναλάβει είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Κρομμύδας, με την εταιρεία ανακύκλωσης.

Συλλυπητήρια

Την αγαπημένη του μητέρα “έχασε” πριν λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Καλακίκος. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου, βρίσκεται όπως είναι φυσικό σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού όπως και για όλους μας, η απώλεια της μάνας μας σημαδεύει και δεν μπορεί εύκολα να την… διαχειριστεί συναισθηματικά οποιισδήποτε. Τα θερμά μας στυλλυπητήρια στον ίδιο και τον αδερφό του Αλέκο. Να ζήσουν να την θυμούνται.

Ούτε ιερό, ούτε όσιο

Είναι δυνατόν; Να μάθει την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου, από το… συλλυπητήριο μήνυμα υποψήφιου, παθαίνοντας φυσικά τεράστιο σοκ; Ορισμένοι φαίνεται μπροστά στην φιλοδοξία τους για την καρέκλα, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.

Δίλημμα

Είναι κάποιες στιγμές που χρειάζεται να σκεφθείς πολύ, με ποιόν να πας και ποιόν να αφήσεις. Όταν μάλιστα δεν είσαι μόνος σου και εξαρτάται από σένα και η οικογένεια σου. Της οποίας κάποια μέλη μπορεί να μην συμφωνούν μαζί σου, αλλά εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις την επόμενη κίνηση και κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι το έκανες για το καλό τους. Για να μην σε θεωρεί δεδομένο και σίγουρο κανένας και ούτε να σε… εκμεταλλεύεται. Έστω και αν με την απόφαση σου στενοχωρήσεις “κολλητούς” και φίλους. Μπορεί το “βήμα” να μην είναι καθόλου εύκολο, αλλά θα πρέπει να γίνει.

Ο… Ναρκαλιευτής