Με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Βορείου Έβρου συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Βορείου Έβρου συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Βορείου Έβρου «Άγιοι Θεόδωροι», κ. Χρήστο Παπαδούδη, συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου. Το κλίμα ήταν θετικό και ο Πρόεδρος έκανε αναφορά σε θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναφέρθηκε στην αριθμητική υπεροχή των θανόντων έναντι των γεννήσεων με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του Ελληνικού στοιχείου, ιδιαίτερα στον Βόρειο Έβρο.
  • Χαρακτήρισε ανοιχτή πληγή τη μετανάστευση των νέων, ιδιαίτερα του Δήμου μας, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των γάμων και κατ’ επέκταση τη μείωση των γεννήσεων. Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις απειλούν με αφανισμό τον Βόρειο Έβρο.
  • Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθούν κίνητρα από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, με τη μορφή επιδομάτων και ευκαιρίας απασχόλησης των μελών των πολύτεκνων οικογενειών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο σταδιακά θα ανακάμψει ο θεσμός της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης στην παραδοσιακή της μορφή, για να αποτελέσει το ανάχωμα της δημογραφικής παρακμής και το ξαναζωντάνεμα της πληθυσμιακής αναβίωσης.

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» χαρακτήρισε σπουδαίο το έργο του Συλλόγου Πολυτέκνων, ανάφερε ότι ήδη εξήγγειλε μέτρα υπέρ των πολυτέκνων – μείωση δημοτικών τελών – και δεσμεύτηκε ότι ως δήμαρχος από κοινού θα σχεδιάσουν κίνητρα και παρεμβάσεις που αφορούν τα μέλη του Συλλόγου.