Ορεστιάδα: Ψήφισαν ως παράταξη την πρόταση του δημάρχου για τους εργαζόμενους της ΕΒΖ και τώρα τον… κατηγορούν

Ορεστιάδα: Ψήφισαν ως παράταξη την πρόταση του δημάρχου για τους εργαζόμενους της ΕΒΖ και τώρα τον… κατηγορούν

Είναι φοβεροί και θα μας… τρελάνουν κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα ευαγγελίζονται νέο ύφος και ήθος στα δημοτικά πράγματα της Ορεστιάδας. Στην Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας” και την στάση της στο θέμα της μετάταξης εργαζομένων του εργοστασίου Ζάχαρης στον δήμο Ορεστιάδας αναφερόμαστε.

Γιατί το επισημαίνουμε; Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηλίας Αγγελακούδης, αφού επεσήμανε τις ευθύνες των εκτάστοτε κυβερνήσεων για την απαξίωση της ΕΒΖ και τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους που θα μεταταχθούν για να μην μείνουν άνεργοι, ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ. Αυτή προέβλεπε: “Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, να ζητηθεί η έκδοση συγκεκριμένου προσοντολογίου καθώς και έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου για την κάλυψη της μισθολογικής δαπάνης των υπό μετάταξη εργαζομένων”.

Ο κ.Αγγελακούδης υπερψήφισε αυτή την πρόταση, όπως και όλοι οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Τόσο αυτοί της παράταξης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, όσο και η “Λαϊκή Συσπείρωση¨με τον Σταμάτη Γκατζίδη και φυσικά ο κ.Αγγελακούδης εκ μέρους της “Είναι στο χέρι μας”. Μπορεί όλοι να δήλωσαν πως θέλουν λύση για τους εργαζόμενους, αλλά στήριξαν την απόφαση του κ.Μαυρίδη.  Κι όλα αυτά μπορεί να τα διαπιστώσει όποιος θέλει στο βίντεο από εκείνη την συνεδρίαση του radioevros.gr που μετέδωσε απ’ ευθείας την συνεδρίαση.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Μόνο η Μαρία Γκουγκουσκίδου καταψήφισε

τότε την πρόταση Μαυρίδη και δέχθηκε άγρια επίθεση

Η μοναδική που δεν την ψήφισε ήταν η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”, η οποία μάλιστα επεσήμανε πως επειδή πιέζουν έντονα τα χρονοδιαγράμματα, θα πρέπει ο δήμος Ορεστιάδας να “ανοίξει” θέσεις για όσους επιθυμούν να μεταταγούν, ώστε να μην χαθεί η προθεσμία και στη συνέχεια να εξΕταστούν και να γίνουν τα υπόλοιπα. Τότε μάλιστα δέχθηκε, όπως συμβαίνει συνήθως, έντονη προσωπική επίθεση, ξεκάθαρο μπούλινγκ, από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και άλλους δημοτικούς του συμβούλους. Ο Ηλίας Αγγελακούδης τηρώντας και σε εκείνη την περίπτωση την στάση του… επιτήδειου ουδέτερου, δεν την στήριξε.

Τώρα λοιπόν που όσοι εργαζόμενοι ήθελαν μετάταξη στον δήμο Ορεστιάδας έχασαν αυτή την ευκαιρία, εξαιτίας εκείνης της στάσης, ο επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, εντελώς ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, διαρρηγνύει τα ιμάτια του και κατηγορεί τον κ.Μαυρίδη πως έπρεπε να “ανοίξει” τις θέσεις για τους εργαζόμενους του εργοστασίου Ζάχαρης. Χαρακτήρισε δε την στάση του : «Λυπηρή και απογοητευτική », κάνοντας λόγο για «κομπλεξικές, αν όχι εκδικητικές συμπεριφορές. Δε γίνεται ο δήμος να έχει έλλειψη προσωπικού, να μας δίνεται η ευκαιρία και εμείς, τελικά, να μην την εκμεταλλευόμαστε, αλλά να δείχνουμε μία τέτοια κομπλεξική συμπεριφορά. Ειδικά όταν έχουμε συμφωνήσει στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, ότι, ναι μεν θα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις, αλλά ότι θα ανοίξουμε κάποιες θέσεις για κάποιους από τους εργαζόμενους», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελακούδης.

Ίδια υποκριτική στάση και από τον

υποψήφιο δήμαρχο της ίδιας παράταξης

Η υποκριτική στάση της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, συνεχίστηκε με το νέο υποψήφιο δήμαρχο της και επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Ορεστιάδας “Είναι στο Χέρι μας” Σάκη Παπανδρέου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Τριάντα πέντε δήμοι και δύο περιφέρειες της χώρας «άνοιξαν» θέσεις για τους υπό μετάταξη εργαζομένους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Δήμοι από την Κρήτη έως το Διδυμότειχο, νησιωτικοί και ηπειρωτικοί δήμοι. Στους δήμους αυτούς ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο δήμος Ορεστιάδας, στον οποίο το φουγάρο του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας δεσπόζει στην είσοδο της πόλης της Ορεστιάδας και για δεκαετίες αποτέλεσε βασικό οικονομικό πυλώνα της περιοχής και εμβληματική παραγωγική μονάδα. Ούτε ΜΙΑ θέση για τους υπό μετάταξη εργαζόμενους δεν «άνοιξε» στο δήμο Ορεστιάδας, με ευθύνη του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη, στον οποίο τη μία δεν άρεσε το «προσυνταξιοδοτικό», από την άλλη περίμενε διευκρινίσεις για τις ειδικότητες, τις διαδικασίες κ. α. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει…

Σε ένα δήμο που η «ανεργία» χτυπάει κόκκινο και δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας ούτε «μισής» θέσης εργασίας, σε ένα δήμο που υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, ο κ. Μαυρίδης «ανέκρουσε πρύμναν».

Στο πρόσφατο (19 Μαρτίου 2019) δημοτικό συμβούλιο προέβη, και πάλι, σε μια σειρά «προφητείες» θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη στάση του απέναντι στους υπό μετάταξη εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Τον παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων και των δημοτών.  Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο κ. Μαυρίδης «εζυγίσθη εμετρήθη και ευρέθη ελλιποβαρής».

Έτσι, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε πάθει ομαδικό… αλτσχάιμερ.