Μέτιος: Έργο 12 εκατ. ευρώ για αποχέτευση-βιολογικό στο χωριό του… Τοψίδη!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

Μέτιος: Έργο 12 εκατ. ευρώ για αποχέτευση-βιολογικό στο χωριό του… Τοψίδη!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο έργο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του βορείου Έβρου και του δήμου Ορεστιάδας, ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, αφορά τη Νέα Βύσσα, το χωριό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος το φοβερό είναι ότι τον κατηγορεί για… ανυπαρξία!!!

Στην συγκεκριμένη απόφαση, η οποία πάντως πάρθηκε πριν ένα χρόνο, πέρυσι τέτοιον καιρό όταν ο κ.Τοψίδης δεν είχε εκδηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιος, αναφέρθηκε ο κ.Μέτιος κατά την παρέμβαση του πριν την ομιλία του Αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη στην Ορεστιάδα. Υπενθυμίζοντας σε όλους και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, ότι το έργο της κατασκευής δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στη δημοτική κοινότητα Νέας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 11.690.062 ευρώ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Το έργο, που υπέβαλε η ΔΕΥΑ του Δήμου Ορεστιάδας, προβλέπει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 42,3 χιλιομέτρων, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες 3.700 κατοίκων για τα επόμενα 20 χρόνια, καθώς και έξι αντλιοστασίων.

Ταυτόχρονα, θα κατασκευαστεί εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων που θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού της Νέας Βύσσας σε βάθος 20ετίας, με πρόβλεψη να μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει τις παροχές 40ετίας, δηλαδή συνολικό πληθυσμό 5.100 κατοίκων.

Μαυρίδης: Το μεγαλύτερο έργο που έχει

ενταχθεί σε όλα τα χρονικά του δήμου Ορεστιάδος

Ο κ.Μαυρίδης έχει μάλιστα αναγνωρίσει με δηλώσεις του ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου αφορά το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί ποτέ σε όλα τα χρονικά του δήμου Ορεστιάδος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού & δικτύου αποχέτευσης στη δημοτική ενότητα της Νέας Βύσσας. Γιατί μπορεί ο Χριστόδουλος Τοψίδης, που συνέχεια ως υποψήφιος Περιφερειάρχης κατηγορεί τον κ.Μέτιο για ανυπαρξία έργου, να είναι κουμπάρος του, αλλά δεν μπορεί να παραποιήσει ή να αγνοήσει την πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ