Ξεφτίλα: Αστυνομικοί συνέλαβαν και πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα από 90χρονη γριούλα. γιατί πουλούσε πλεκτά παντοφλάκια!!!

Ξεφτίλα: Αστυνομικοί συνέλαβαν και πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα από 90χρονη γριούλα. γιατί πουλούσε πλεκτά παντοφλάκια!!!

Σε… μια μεγάλη επιτυχία έφτασε χθες η ελληνική αστυνομία με τη σύλληψη μιας 90χρονης γριούλας στη Θεσσαλονίκη, επειδή… πουλούσε χειροποίητες πλεκτές παντόφλες, τα… τσιαράπια όπως τα λέμε εμείς εδώ στον Έβρο.

Μάλιστα, σαν ένας κοινός εγκληματίας, η 90χρονη πέρασε όλα τα στάδια της σύλληψης. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο κρατητήριο. Αυτά που ακολούθησαν, αδιανόητα! Σήμανση, αποτυπώματα… και σαν να μην ήταν αρκετή η τιμωρία αυτή για μια 90χρονη γυναίκα, την άφησαν χωρίς φαγητό επί δώδεκα ώρες. Για τόσο μεγάλη ξεφτίλα μιλάμε, για τους αστυνομικούς που φαίνεται ότι συνέλαβαν τον μεγαλύτερο εγκληματία και δεν σεβάστηκαν ότι η Ελληνοπόντια ηλικιωμένη θα μπορούσε να είναι γιαγιά τους. Λίγη τσίπα, λίγη ντροπή δεν υπάρχει; 

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής, η 90χρονη προσήχθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης, οι οποίοι πήγαν για έλεγχο στη λαϊκή, πιθανόν μετά από καταγγελία.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα», στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα κρατήθηκε για ώρες, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να της πάρουν αποτυπώματα και να την αφήσουν ελεύθερη και παράλληλα να σχηματίσουν δικογραφία.

Το φοβερό έγκλημα που διέπραξε η ενενηντάχρονη Πόντια ήταν πως εκτός από τα τερλίκια (τα μάλλινα παπουτσάκια που φορούν μέσα στο σπίτι), τα οποία είχε ξεκινήσει να πλέκει για τα παιδιά και τα εγγόνια της, είχε αναγκαστεί να πλέξει κι άλλα, με σκοπό να τα πουλήσει στη λαϊκή.

Αυτό, όχι φυσικά γιατί δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει στα 90 της, αλλά για να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια εκείνη και ο άντρας της που ζουν χωρίς συντάξεις, σε σπίτι που το σπίτι πληρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια των παιδιών τους.

Η γιαγιά Σουζάνα συνελήφθη επειδή πουλούσε χωρίς άδεια τα τερλίκια της.

«Η μάνα μου δεν έκλεψε, δεν ζητιάνεψε»

«Η μαμά μου την Τρίτη γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι ήταν κάτω στους Αμπελόκηπους και είχε πάει σε μια γωνιά δίπλα σε κάτι κάδους, δεν ήταν μέσα στην λαϊκή όπως λανθασμένα ανέφεραν», λέει μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» η κόρη της 90χρονης και συνεχίζει:

«Απέναντι της ήταν ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, δηλαδή δεν υπήρχε κάποιο κατάστημα ώστε να το ενοχλεί. Η γιαγιά καθόταν ακριβώς διπλά στους κάδους σκουπιδιών και πουλούσε τα τερλίκια, τα ποντιακά καλτσάκια. Ήρθε η αστυνομία και της είπε -γιαγιά μαζεψέ τα. Τα μάζεψε η μητέρα μου και τους κοιτάει και τους λέει -τώρα πάω σπίτι-, και της απάντησαν –όχι σπίτι στο τμήμα μαζί μας. Την κράτησαν την έγραψαν σε ένα βιβλίο και της πήραν αποτυπώματα. Την γιαγιά 90 χρονων την κράτησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο με ένα νερό τόσες ώρες. Είμαστε Έλληνες από την Γεωργία. Η οικονομική κατάσταση της μητέρας μου είναι πολύ άσχημη. Δεν έχει τίποτα, μόνο το ενοίκιο που της πληρώνει ο δήμος της Θεσσαλονίκης και πηγαίνει κατευθείαν στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη».

Σύμφωνα με όσα είπε η κόρη της, η γιαγιά Σουζάνα με τον άντρα της, ήρθαν το 2005 στην Ελλάδα, και τρία χρόνια μετά έβγαλαν ελληνικές ταυτότητες. Έξι μήνες αργότερα άρχισαν να λαμβάνουν επίδομα 330 ευρώ ο καθένας. Ωστόσο αυτές οι πενιχρές συντάξεις κόπηκαν λόγω μνημονίων.

Από τα βέλη της κόρης της 90χρονης γυναίκας, δεν γλίτωσε ούτε η Μυρσίνη Λοϊζου.

«Αυτό είναι κλέψιμο, και όχι μόνο στο Κράτος άλλα και από τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτό και όχι να ταλαιπωρούν τη μάνα μου. Ο μπαμπάς μου έχει δυο είδη καρκίνων, ένα στο πρόσωπο και ένα στο προστάτη. Όμως εγώ δεν έκλεψα, ούτε ζητιάνεψα και στα νοσοκομεία τους τρέξαμε και τους βοηθήσαμε με τα αδέρφια μου και πληρώναμε» είπε οργισμένη η γυναίκα.

Έρευνα για τη σύλληψη από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη σύλληψη διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την έκταση που πήρε το θέμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Τι είπε η 90χρονη γριούλα

Η 90χρονη Σουσάνα Ιλίντζεβα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε: “Μου λένε οι αστυνομικοί άντε, άντε μάζεψέ τα, τα μάζεψα και ξεκίνησα για το σπίτι μου και μου λένε όχι δεν θα πας σπίτι σου, θα μπεις στο περιπολικό. Και με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα… Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα, άνοιξαν την τσάντα μου και κατέγραψαν ό,τι είχα μέσα, μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και μετά με πήγαν με το περιπολικό κάπου πολύ μακριά, στο αστυνομικό μέγαρο μου είπαν και με βγάλαν φωτογραφίες, ταλαιπωρήθηκα πολύ”.

“Όλη μέρα ήμουν νηστική, μου έδωσαν μόνο νερό που τους ζήτησα, ανέβηκε το σάκχαρό μου, η πίεσή μου, τα πόδια μου πρήστηκαν και πιάστηκαν, πονούσαν, τους τα έλεγα όλα αυτά” πρόσθεσε η γυναίκα μετά το τέλος της περιπέτειάς της.