Κατεβαίνει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (DEB) στη Θράκη

Κατεβαίνει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (DEB) στη Θράκη

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, απλά επιβεβαιώθηκε πλέον η απόφαση να πάρει  στις επικείμενες Ευρωεκλογές αυτόνομα το μειονοτικό κόμμα των μουσουλμάνων της Θράκης ΚΙΕΦ (DEB). Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση είναι ειλημμένη αλλά θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η κάθοδος δεν ήταν δεδομένη, καθώς υπήρχαν διάφορες σκέψεις το τελευταίο διάστημα. Τελικά, μετά από συμφωνία των μελών και άλλων παραγόντων της μειονότητας  αποφασίστηκε το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας να κατέβει με αυτόνομο ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές. Νέα πρόεδρος του κόμματος έχει αναδειχθεί η Τσιγδέμ Ασάφογλου από την Ξάνθη, που θεωρείται από τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας.

Η συμμετοχή του ΚΙΕΦ, είχε γίνει αισθητή στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014, όταν το γκρίζο χρώμα στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης του εκλογικού χάρτη, επεσήμανε την πρωτιά με 25% και 42%  αντίστοιχα. Το  κόμμα, που είχε ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδίκ στη Θράκη και ενεργοποίησε πάλι ο γιος του επιχειρηματίας στην Θράκη, επανήλθε το 2014 στην επικαιρότητα, μετά από δύο δεκαετίες αποδυνάμωσης της αυτόνομης παρουσίας του, αφού διαχρονικά οι ελληνικές Κυβερνήσεις ανέχονται την έντονη και ανθελληνική δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής που συντονίζει και ενισχύει με διάφορους τρόπους όλες αυτές τις προσπάθειες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*