Ποια τουριστική ανάπτυξη; Το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης δεν δέχεται πτήσεις τσάρτερ λόγω έλλειψης ειδικού καυσίμου!!!

Ποια τουριστική ανάπτυξη; Το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης δεν δέχεται πτήσεις τσάρτερ λόγω έλλειψης ειδικού καυσίμου!!!

Συζητήσεις επί συζητήσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, αντιπαραθέσεις και διαμάχες, όπως και χθες βράδυ στο Οικονομικό forum της Αλεξανδρούπολης, για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Την ίδια στιγμή όμως το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” δεν μπορεί να δεχθεί πτήσεις τσάρτερ, λόγω έλλειψης του ειδικού καυσίμου ανεφοδιασμού Jet-Α1!!!

Όσο και αν φαίνεται και ακούγεται φοβερό, αυτό συμβαίνει δυστυχώς στην πολύπαθη περιοχή μας, που… κυνηγάει με το ντουφέκι τους τουρίστες γενικότερα αλλά ιδιαίτερα τους ξένους που θα μπορούσαν να φτάσουν με πτήσεις τσάρτερ. Πως όμως θα γίνει αυτό, αφού το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπως επιβεβαίωσε ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, δεν μπόρεσε να δεχθεί εδώ και 3 μήνες καμιά πτήση τσάρτερ, γεγονός που θα συνεχιστεί για άγνωστο χρονικό διάστημα και μάλλον όλο το φετινό καλοκαίρι. Ο λόγος είναι η έλλειψη ειδικό καυσίμου που εφοδιάζει τα εν λόγω αεροπλάνα, το Jet-A1, όπως επίσης και συγκεκριμένου τύπου εκπαιδευτικά σκάφη για νέους πιλότους. Γιατί ως γνωστόν, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” λειτουργούν και σχολές εκπαίδευσης πιλότων που αφήνουν έσοδα σε αυτό και την περιοχή γενικότερα.

Ο κ.Ζαντανίδης επεσήμανε ότι είναι ενήμεροι για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα τόσο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, καθώς κιαι η υπηρεσία του, δηλαδή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και προσπαθούν να βρουν λύση. Εκ του αποτελέσματος όμως, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν πετύχει τίποτα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή η εταιρεία ΕΚΟ δεν θέλησε να εναρμονιστεί και να φτιάξει φορολογική αποθήκη με αποτέλεσμα να σφραγίσει την δραστηριότητα το τελωνείο. Πολιτική απόφαση, δηλαδή Κυβερνητική χρειάζεται για να πιεστεί η ΕΚΟ να εκδηλώσει ενδιαφέρον συνέχισης, το τελωνείο… να δώσει προσωρινή απόφαση. Οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνουν;

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΝΤΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Καλά τα οικονομικά forum που διοργανώνονται, όπως το χθεσινοβραδινό από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και το δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά όταν δεν μπορούν οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς να κάνουν τα αυτονόητα για την ανάπτυξη της περιοχής, τότε δεν υπάρχει ουσία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*