Τέσσερις Δημοτικές Επιχειρήσεις στον Έβρο, δεν ενσωμάτωσαν τα οικονομικά τους στοιχεία όπως υποχρεούνται

Τέσσερις Δημοτικές Επιχειρήσεις στον Έβρο, δεν ενσωμάτωσαν τα οικονομικά τους στοιχεία όπως υποχρεούνται

Τέσσερις από τις 9 Δημοτικές Επιχειρήσεις που με βάση την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών υποχρεούνται να ενσωματώνουν τα οικονομικά τους στοιχεία στις βάσεις δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ, δεν το έπραξαν.

Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι τους βρίσκονται στον… κόσμο τους και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την τρόικα που το έχει επιβάλλει, το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.και το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Διδυμοτείχου, καμιά έκπληξη φυσικά τέτοιο μπάχαλο που επικρατεί εκεί, την Αναπτυξιακή Νέας Ορεστιάδας-Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, την Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε (άλλη… αμαρτωλή περίπτωση) και την Ιδιόμορφη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Φερών Έβρου. Έχουν δηλαδή και οι τέσσερις από τους πέντε δήμους του νομού Έβρου, δηλαδή Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, από μία δημοτική επιχείρηση που δεν είναι συνεπής στην υποχρέωση αυτή.

Υπάρχουν όμως, για να είμαστε δίκαιοι, άλλες 5 δημοτικές επιχειρήσεις που φρόντισαν να ενσωματώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία στις βάσεις δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ και συγκεκριμένα στο: «Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Αυτοδιοίκηση/ Κατάσταση ενσωμάτωσης οικονομικών στοιχείων στις βάσεις δεδομένων», σύμφωνα με το υπ’αριθμ. 7031/24-02-2015 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. και περιλαμβάνει τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ τα οποία δεν ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τα οποία έχουν ενσωματώσει στη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ. τα οικονομικά τους στοιχεία, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, σε συνδυασμό με τα οριζόμενα στην υπ’αριθμ. 2816/30.1.2018 (ΦΕΚ 350/Β/2018) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Στους φορείς που ενσωμάτωσαν τα μηνιαία οικονομικά στοιχεία στην ανωτέρω Βάση τίθεται η ένδειξη ¨ΝΑΙ¨. Η κατάσταση επέχει θέση βεβαίωσης ενσωμάτωσης οικονομικών στοιχείων στη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ., εφόσον έχει συμπληρωθεί η αντίστοιχη στήλη με την ένδειξη ¨ΝΑΙ¨ και ισχύει έως και την 31η Μαρτίου 2019.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ