“Άδειασε” Λαμπάκη ο Χρήστος Δούκας για το πάρκινγκ: “Βιαστικές κινήσεις και προεκλογικοί πυροβολισμοί στον αέρα”

“Άδειασε” Λαμπάκη ο Χρήστος Δούκας για το πάρκινγκ: “Βιαστικές κινήσεις και προεκλογικοί πυροβολισμοί στον αέρα”

Ένα μεγαλοπρεπές “άδειασμα” στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη που έκανε την πρόταση, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο που ενέκρινε να ζητηθεί η παραχώρηση για 3 χρόνια χώρου στο λιμάνι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως δωρεάν πάρκινγκ, έκανε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας.

Αν και είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και συνήθως αποφεύγει τις εντάσεις, έκανε λόγο για “βιαστικές κινήσεις και πυροβολισμούς στον αέρα που ενδεχομένως να είναι αποτέλεσμα ενός προεκλογικού αυτοδιοικητικού κλίματος”. Μιλώντας στον Δέλτα Fm και τους δημοσιογράφους Κική Ηπειρώτου και Γιώργο Πανταζίδη στην εκπομπή “ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ”, ο κ.Δούκας σχολιάζοντας την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου για δωρεάν και προσωρινή παραχώρηση τμήματος του πάρκινγκ στο λιμάνι ώστε ο δήμος να το χρησιμοποιήσει για ελεύθερο χώρο στάθμευσης των δημοτών, ουσιαστικά τόνισε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ: “Καλό είναι να κρατούν χαμηλούς τόνους σε διαδικασίες, ιδιαίτερα αυτοί οι οποίοι θεσμικά και γνωρίζουν τις διαδικασίες και ξέρουν με ποιο τρόπο η πόλη μπορεί να αποκτήσει χώρους και δραστηριότητες, που θα ευνοήσουν και την πόλη και την κοινωνία.

Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Εκτιμώ ότι αυτές οι βιαστικές κινήσεις είναι εξαιτίας άλλων ζητημάτων, που δεν αφορούν την ουσία του πράγματος. Ενδεχομένως μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός προεκλογικού, αυτοδιοικητικού κλίματος λόγω των εκλογών. Με ηρεμία εμείς έτσι και αλλιώς θα ανοίξουμε την διαδικασία αυτή, αλλά θα είναι και νόμιμη και κοινή και γνωστή σε όλους τους δημότες. Γιατί αυτά τα σπασμωδικά δεν οδηγούν πουθενά. Οδηγούν να ακούμε απλώς πυροβολισμούς στον αέρα. Εμείς είμαστε μακριά από όλα αυτά.

Τα ξέρουν όλοι αυτά και δεν θέλω να κάνω ούτε καμιά πολεμική, δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Απλώς πρέπει να βάζουμε τα πράγματα με ώριμο και σοβαρό τρόπο. Χωρίς το master plan ο καθένας ρίχνει απλά πυροβολισμούς. Δεν μπορεί χωρίς αυτό να γίνει τίποτα. Όσοι χώροι και δραστηριότητες δεν έχουν καμιά σχέση με τη θάλασσα και λιμενικές υπηρεσίες, θα απενταχθούν από την χερσαία ζώνη του λιμανιού και θα ξανααποδοθούν όχι στο δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών. Γιατί σε αυτό ανήκουν. Όταν πάνε εκεί, μπορεί ο αρμόδιος φορέας, ο δήμος ή η Περιφέρεια να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την απόδοση τους”.