ΕΒΡΟ.. ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Γκακίδης και ο φόβος μη εκλογής, το αχρείαστο οικονομικό forum, ο Λαμπάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΒΡΟ.. ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Γκακίδης και ο φόβος μη εκλογής, το αχρείαστο οικονομικό forum, ο Λαμπάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή αρκετό καιρό απουσίασε το ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ και είχατε δικαιολογημένα παράπονα, είπα να σας αποζημιώσω τις τελευταίες ημέρες. Έχουμε άλλωστε τόσα γεγονότα σε εξέλιξη, που χρειάζονται εξήγηση και παρουσίαση.

Ξεκινάω από την απόφαση του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών και νυν δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας Σάκη Γκακίδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το νυν δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη. Για αρκετούς ήταν… έκπληξη η απόφαση αυτή, αφού καιρό τώρα έκανε δηλώσεις πως θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ, ενώ έγραφε αναλύσεις και… περισπούδαστα άρθρα για την κεντρική πολιτική σκηνή και έκανε και δηλώσεις στα τοπικά ραδιόφωνα.

Άλλο όμως τι θέλει κάποιος και εντελώς διαφορετικό αυτό που ισχύει. Κι εγώ θέλω να γίνω ιδιοκτήτης του CNN, αλλά μπορώ; Κι εγώ θέλω να βγω ραντεβού με την… Μόνικα Μπελούτσι, αλλά προφανώς δεν έχω… μυαλό κουκούτσι. Έτσι που λέτε και ο Σάκης ο Γκακίδης. Ήθελε και το έλεγε παντού, να γίνει υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Τελικά αποφάσισε ότι θέλει να συνεχίσει να είναι ένας απλός… χειροκροτητής του Βασίλη Μαυρίδη.

Κι αυτό, αν φυσικά εκλεγεί ξανά ο νυν δήμαρχος. Γιατί τα δεδομένα (και όχι μόνο) στην Ορεστιάδα, δείχνουν πως θα γίνει “μάχη” με την Μαρία Γκουγκουσκίδου. Άλλωστε 2,5 χρόνια τώρα στο δημοτικό συμβούλιο ο Σάκης, από την στιγμή που τον “καθάρισε” και τον καθαίρεσε απ’ την μια στιγμή στην άλλη ο κ.Μαυρίδης από Αντιδήμαρχο Οικονομικών ήταν… στρατιωτάκι ακούνητο και αμίλητο. Ούτε μια παρέμβαση, ούτε μια πρόταση για την πόλη και τον δήμο. Αυτός που κατά τ’ άλλα ήθελε να είναι και υποψήφιος δήμαρχος ή βουλευτής.

Φοβήθηκε ότι δεν θα εκλεγεί στην Περιφέρεια

Είναι επίσης αλήθεια αυτό που γράφτηκε, ότι “έπαιζε” η πιθανότητα να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου. Ως μέλος του κόμματος άλλωστε και μάλιστα κάποια στιγμή υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, άσχετα αν κανένας δεν είδε ούτε σχεδιασμό και πολύ περισσότερο στρατηγικό αφού ήταν ανύπαρκτος, δεν θα μπορούσε να πάει με τον “αντάρτη” Τοψίδη.

Απ’ ότι ξέρω, ο νυν Περιφερειάρχης περίμενε την απάντηση του, χωρίς πάντως να “καίγεται” ιδιαίτερα, αφού μάλλον γνώριζε ότι ο Γκακίδης είναι ευάλωτος στις… πιέσεις που θα δεχόταν από τα… κουμπαράκια Μαυρίδη και Τοψίδη και δεν θα αποφάσιζε να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια. Στην τελική του απόφαση όμως δεν έπαιξε ρόλο αυτό ή τουλάχιστον μόνο το συγκεκριμένο.

Κυρίως αποφάσισε να μείνει ένας απλός υποψήφιος (θα δούμε αν εκλεγεί) δημοτικός σύμβουλος του Μαυρίδη, επειδή φοβόταν πως δεν θα εκλεγεί Περιφερειακός σύμβουλος και έτσι θα γινόταν.. ρεζίλι, αυτός που προαλείφονταν (από μόνος του) για υποψήφιος βουλευτής. Επίσης, επειδή κάπου διάβασα ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση του η προτροπή του Αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη που βρέθηκε πρόσφατα στην Ορεστιάδα, να ενισχύσει την προσπάθεια του φίλου του δημάρχου.

Αποδείχθηκε υπερτιμημένος και πολύ “λίγος”

Τίποτε τέτοιο δεν έγινε και ο ίδιος ο Σάκης τα διαδίδει αυτά, με την γνωστή… μεγαλομανία του. Την οριστική απόφαση την πήρε ο ίδιος, πρώτον επειδή… φοβήθηκε να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και δεύτερον, λόγω της μεσολάβησης του Θάνου Κουλουτμπάνη, του επιχειρηματία ιδιοκτήτη της εταιρείας Com&Com από τη Θεσσαλονίκη.

Γνωρίζονται εξάλλου πολύ καλά με τον συγκεκριμένο, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον δήμαρχο Μαυρίδη. Άλλωστε πήρε πολλές δουλειές με απ’ ευθείας ανάθεση (ΝΟΜΙΜΑ όπως προβλέπει ο νόμος για να μην παρεξηγηθώ) στο δήμο Ορεστιάδας. Συναντήθηκαν εξάλλου τώρα, που λόγω της παρουσίας του Άδωνι, με τον οποίο επίσης έχει άριστες σχέσεις ο Κουλουτμπάνης, ο τελευταίος αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Ορεστιάδα για να δει όλα τα φιλαράκια του.

Βέβαια και με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο γνωρίζεται ο Κουλουτμπάνης και πήρε έργα και στην Περιφέρεια, αλλά έτσι και αλλιώς αυτός δεν “καιγόταν” και τόσο για την υποψηφιότητα Γκακίδη. Όταν άλλωστε έχεις στο βόρειο Έβρο υποψηφιότητες “βαρύ πυροβολικό”, όπως είναι αυτή του Κώστα Βενετίδη ή του Χρήστου Καπετανίδη, τι να κάνει τα… γατάκια τύπου Γκακίδη που βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι ψήλωσαν;

Αυτά και μην αρχίσει ο Σάκης να βάζει πάλι διάφορους να μου τηλεφωνούν, από συγγενείς μου μέχρι κεντρικά στελέχη του κόμματος, πόσο… καλό παιδί είναι και τον αδικώ με όσα γράφω. Γιατί επιβεβαίωσε με τους χειρισμούς άλλη μια φορά, ότι είναι πολύ “λίγος” και προφανώς το γεγονός ότι… φυγομάχησε και δεν συστρατεύθηκε στην προσπάθεια της Ν.Δ να κερδίσει ξανά την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δεν θα ξεχαστεί την… επόμενη μέρα αν κερδίσει την Κυβέρνηση.

Έπρεπε να ζητήσει τη γνώμη Τοψίδη

και να μην γίνονται λάθη γραμματικής

Μια και είμαστε πάντως στην Ορεστιάδα και μιλήσαμε για Μαυρίδη αλλά και αναφερθήκαμε στον φίλο μου τον Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ) Τοψίδη που ως γνωστόν έχει άριστες γνώσεις γραμματικές, χάρη στις οποίες μας διόρθωσε μάλιστα δυο φορές για κάτι που γράψαμε. Είδα πρόσφατα σε έναν κάδο απορριμμάτων του δήμου Ορεστιάδας στην Λεπτή, τον τρόπο που είναι γραμμένη η φράση: “ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ”.

Φυσικά το διατηρείτε γράφεται με Ε (έφιλον) γιατί είναι πληθυντικός και τέτοια λάθη δεν μπορεί να κάνει ο κουμπάρος του …Τοψίδη, δήμαρχος Ορεστιάδας. Μια ερώτηση αν του έκανε, αφού αυτός έχει τελειώσει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Νέας Βύσσας, θα του έλεγε πως να γράψουν σωστά στους κάδους των σκουπιδιών τη φράση. Αν και όπως μου είπε ένας κάτοικος, να είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, καλά θα ήταν.

Γιατί αν δεν το γνωρίζετε και στην Λεπτή, όπως και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου, τον… αγαπούν πολύ τον Βασίλη Μαυρίδη. Ούτε… ζωγραφιστό δεν θέλουν να το βλέπουν, ιδιαίτερα σε ορισμένα, γιατί τους έχει ξεχασμένους και παρατημένους πέντε χρόνια τώρα. Μόνο τελευταία και επειδή πλησιάζουν οι εκλογές, άρχισε να εμφανίζεται σε κάποια από αυτά, για να δείξει πως ενδιαφέρεται (με γιώτα είναι φίλε Τάκη Τοψίδη, σωστά το έγραψα έτσι;)

Το αχρείαστο οικονομικό forum

Πάμε τώρα σε έναν άλλο φίλο μου (και το εννοώ), τον Κώστα Χατζημιχαήλ. Επειδή εμείς εδώ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ… ΟΛΑ, θα πρέπει να επισημάνω ότι το Οικονομικό forum της Θράκης, όπως ονόμασε αυτή την… απομίμηση και το κακέκτυπο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, δεν προσέφερε τίποτα ή μάλλον, επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, έδωσε προβολή στον ίδιο που θα είναι, όπως όλα δείχνουν, υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού ο δήμος ήταν συνδιοργανωτής και έβαλε ένα μικρό ποσό.

Έμμεσα ευνόησε και τον φίλο μου τον Τάκη Τοψίδη, μια και ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης, δεν… τσιγγουνεύτηκε (πως μου ήρθε τώρα αυτή η λέξη) επιθέσεων και μάλιστα έντονων, κατά του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη και έμμεσα άρα κατά του Χρήστου Μέτιου, έχει ως γνωστόν την επίσημη στήριξη του κόμματος. Μιλάμε ότι ο Τοψίδης μπορεί να μην βρέθηκε εκεί, αν και θα έπρεπε γιατί είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά σίγουρα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση.

Γιατί οι όποιες αρνητικές εντυπώσεις δημιουργήθηκαν σε βάρος της σημερινής Περιφερειακής αρχής από τα όσα είπε ο κ.Χατζηκωνσταντίνου, αν και είναι γνωστό πως έχει εμμονές στο συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει έντονες φραστικές επιθέσεις, η παράταξη Τοψίδη τις καρπώνεται. Λέτε να τον δούμε ακόμα και υποψήφιο υπό τον φίλο μου Τάκη Τοψίδη τον κ.Χατζηκωνσταντίνου. Από τον οποίο να θυμίσουμε έχασε τις εκλογές όταν ήταν υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Έβρου;

Απουσίαζαν εισηγήσεις από κορυφαίους

οικονομικούς παράγοντες του τόπου

Οικονομικό forum λοιπόν, χωρίς ομιλητές τους κορυφαίους επιχειρηματίες του Έβρου και της περιοχής γενικότερα; Χωρίς τον Πολιτόπουλο της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ; Χωρίς εκπρόσωπο της κορυφαίας γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, αφού δεν παρέστη καν κάποιο μέλος της οικογένειας Παπαζηλάκη; Χωρίς κάποιον από την οικογένεια Γιορδαμλή, της καταπληκτικής εταιρείας ηλεκτρονικών συστημάτων PRISMA; Χωρίς κάποιον εκπρόσωπο της ραγδαία ανερχόμενης βιομηχανίας αναψυκτικών GREEN Cola που είναι στην Ορεστιάδα;

Ήταν βέβαια εκεί τόσο ο Δαστερίδης όσο και ο Χρήστος Γκοτσίδης, από τις επίσης πολύ σημαντικές επιχειρήσεις Dasteri Systems και Θράκης Γεύσεις, αλλά δεν είχαν οριστεί ως ομιλητές. Γιατί στο πάνελ, εκτός του δημοσιογράφου Σταύρου Αποστολίδη που συντόνιζε και ήταν φυσικό να επιλέξει αυτόν ο Χατζημιχαήλ, αφού τους συνδέει ο κοινός τους φίλος Δημοσθένης Δούκας, αλλά και δεν μπορούσε να είναι ο… Δημήτρης Κολιός για παράδειγμα, γιατί θα άναβαν τα λαμπάκια του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, βρισκόταν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Χατζηκωνσταντίνου και ο Χατζημιχαήλ.

Κι άντε, οι δυο τελευταίοι γνωρίζουν από οικονομία, επιχειρήσεις, το ίδιο και ο Αποστολίδης αφού είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης, δηλαδή του ραδιοφωνικού του σταθμού και μάλιστα κάνει πετυχημένη διαχείριση αν κρίνουμε από τα περίπου 13.000 ευρώ που εξασφάλισε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως συνεργασία μερικών μηνών για την προβολή των δραστηριοτήτων του. Άντε και ο κ.Λαμπάκης ως δήμαρχος και συνδιοργανωτής, φυσικό να είναι στους ομιλητές.

Τα δορυφορικά κανάλια μας μάραναν;

Ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης, που ήταν ο εκπρόσωπος του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, να μιλάει ως… υποφαινόμενος για οικονομία; Μια καθαρά προεκλογική μάζωξη ήταν λοιπόν, που δημιούργησε θετικές εντυπώσεις για κάποιους και αρνητικές για άλλους και έδωσε την ευκαιρία και σε υποψήφιους δημάρχους να κάνουν… το κομμάτι τους με παρεμβάσεις, άσχετα αν γνωρίζουν ή όχι το αντικείμενο.

Μια και αναφέρθηκα στον κ.Δημοσχάκη. Έκανε πρόσφατα στην Βουλή μια από τις πολλές ερωτήσεις και επερωτήσεις που όλα αυτά τα χρόνια υποβάλλει και τις… επικοινωνεί το επιτελείο του, αναφέροντας ότι οι κάτοικοι του Έβρου δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την  κρατική ΕΡΤ. Για κακό το επεσήμανε αυτό; Καλύτερα να μην βλέπουν την απαράδεκτη, προκλητική και σε κάποιες περιπτώσεις…εμετική φιλοκυβερνητική προπαγάνδα της Ακριβοπούλου, του Καψώχα και του Κοτρώτσου.

Αμ το άλλο; Οι κάτοικοι του Έβρου δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διεθνή κανάλια που αναμεταδίδει η ΕΡΤ όπως γράφει και αναφέρει το BBC, το γαλλικό TV5 και το γερμανικό Deutsche Welle). Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει η μάνα μου στο Παλιούρι και όλοι οι ηλικιωμένοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάτοικοι των χωριών του Έβρου. Ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν λόγω ΕΡΤ το BBC και το TV5;

Θα έλειπε ο Γουμενίδης;

Ήταν εκεί και ο Βαγγέλης Γουμενίδης και όχι μόνο κάθισε, ως εκπρόσωπος προφανώς της αντιπολίτευσης στο τραπέζι με τους θεσμικούς εκπροσώπους, αλλά καμάρωνε με τους ανθρώπους της παράταξης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Όπως είπαμε εξάλλου, αργά ή γρήγορα θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του και γι’ αυτό παραιτήθηκε πρόσφατα από την θέση του δημοτικού συμβούλου.

Όπως βλέπω πάντως την φωτογραφία, θα έγραφα το γνωστό θέλει ο Γουμενίδης να… κρύψει την χαρά του αλλά αφήστε το. Εδώ έχει εκτεθεί τόσες φορές με ενέργειες και δηλώσεις του, μήπως θα καταλάβει τίποτα; Τέλος πάντων. Όπως γράψαμε και το πρωί, την ίδια ώρα που διοργανώθηκε αυτό το κακέκτυπο του αντίστοιχου οικονομικού φόρουμ των Δελφών και έγιναν περισπούδαστες αναλύσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί να δεχθεί πτήσεις τσάρτερ, γιατί δεν υπάρχει το ειδικό καύσιμο για την τροφοδοσία τους.

Κάποια γραφειοκρατικά θέματα είχαν ως αποτέλεσμα το τελωνείο να “σφραγίσει” τις αποθήκες καυσίμων της ΕΚΟ, όλοι οι θεσμικοί της περιοχής γνωρίζουν το πρόβλημα που κρατάει μήνες και απαιτεί Κυβερνητική παρέμβαση, αλλά δεν έχουν καταφέρει να πιέσουν όσο πρέπει ώστε να λυθεί. Έτσι το “Δημόκριτος” παραμένει κλειστό για πτήσεις τσάρτερ και αυτές που πρέπει να προσγειωθούν στην περιοχή μας, πηγαίνουν στο ¨”Αλέξανδρος” της Καβάλας.

Βλέπω πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τόσους φίλους έχει ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον λέει. Την βουλευτή Νατάσα Γκαρά, τον Σπίρτζη που εμπίπτει και στις αρμοδιότητες του το συγκεκριμένο ζήτημα, τον Στέργιο Πιτσιόρλα που είναι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών και τον οποίο εκθείαζε το περασμένο καλοκαίρι στην Εμπορική Έκθεση με εκείνο το… εμετικό “Σε λένε Στέργιο που είναι εβρίτικο όνομα άρα είσαι δικός μας και γι’ αυτό μας βοηθάς” (που το έκανε ουδείς γνωρίζει). Γιατί δεν τους τηλεφωνεί να το λύσει;

Αν και τελευταία βλέπω τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να έχει αρκετά προβλήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει, με τον υποψήφιο του στην Αλεξανδρούπολη, τον Δημήτρη Λαζόπουλο, αν κρίνω από όσα είπε ο τελευταίος και χθες βράδυ στο  οικονομικό forum, μόνο αντίπαλοι δεν δείχνουν για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Αλλά με τους άλλους δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Ήρθε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που είναι μάλιστα και Αλεξανδρουπολίτισσα, με πατέρα από τα Κοίλα και μητέρα απ’ τη Νέα Χιλή και δεν τον συνάντησε.

Βγήκε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας για παράδειγμα και τον “άδειασε” με δηλώσεις του. Για προεκλογικούς πυροβολισμούς στον αέρα και προεκλογικά παιχνίδια μίλησε αναφερόμενος στην πρόταση του δήμου, να πάρει μέρος στον χώρο του λιμανιού για να το κάνει δωρεάν πάρκινγκ στους πολίτες, μίλησε ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ κ.Δούκας.

Ο Ζαμπούκης που είναι “εξαφανισμένος”;

Σκεφθείτε να γίνει καμιά πλάκα και να βρεθούν υποψήφιοι, όχι με τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος, τον Λαζόπουλο, εκεί δεν υπάρχει θέμα και πρόβλημα για τον Λαμπάκη, αλλά με τον… Γιάννη Ζαμπούκη. Αλήθεια, τώρα που ανέφερα Ζαμπούκης. Που είναι.. εξαφανισμένος ο υποψήφιος δήμαρχος; Χαμός γίνεται με την ΤΙΕΔΑ, με άλλα επίσης σοβαρά θέματα του δήμου, που του δίνουν… πάσες να σκοράρει σε κενή εστία και αυτός πουθενά.

Δεν του θύμισαν τι έκανε προεκλογικά τέτοιον καιρό το 2010 ο Λαμπάκης; Στα… κάγκελα ήταν καθημερινά εναντίον του τότε δημάρχου Γιώργου Αλεξανδρή, την μια καταγγελία μετά την άλλη έκανε, ως καλός δικηγόρος που είναι, εναντίον της δημοτικής αρχής και τους οδήγησε μάλιστα και στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Έτσι άλλωστε πήρε και τις εκλογές και έγινε δήμαρχος.  Δεν λέμε να κάνει το ίδιο και ο Ζαμπούκης, αλλά μόνο με τα πράγματι εντυπωσιακά, εύστοχα και χιουμοριστικά βίντεο που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον σημερινό δήμαρχο, εκλογές δεν κερδίζονται. Αν δεν το καταλαβαίνει, ας του το πουν οι γύρω του.

Ο… Ναρκαλιευτής