sdr

Το έργο διασυνοριακής συνεργασίας “Sailing across the Black Sea – SaBS” υλοποιεί ως επικεφαλής ο ΟΛΑ

Η 2η τεχνική συνάντηση της επιτροπής υλοποίησης του έργου (Steering Committee) του Έργου  Sailing across the Black Sea – SaBS που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας  Joint Operational Programme “BLACK SEA BASIN 2014-2020”, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος του Μπουργκάς στην Βουλγαρία.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενώ συμμετέχουν  ο Ναυταθλητικός Αλιευτικός Όμιλος «Γλάρος» με έδρα το Burgas της Βουλγαρίας και το Διεθνές Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και Πολιτικών Αναλύσεων με έδρα το Vatumi της Γεωργίας.

sdr

Τμήμα του έργου που υλοποιείται από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών εξέδρων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, εξοπλισμού υποδοχής σκαφών αναψυχής, λειτουργία τουριστικού γραφείου καθώς και την εκπόνηση τουριστικών οδηγών για διαδρομές στο Θρακικό Πέλαγος και ενός εγχειριδίου (σε 4 γλώσσες, Ελληνικά, Βουλγάρικα, Γεωργιανά, Αγγλικά) που θα περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τους πλοηγούς των σκαφών αναψυχής που θέλουν να επισκεφτούν τα τρία λιμάνια.

Στην αποστολή από την πλευρά του ΟΛΑ συμμετείχε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύβουλος κος Χρήστος Δούκας, μέλη της ομάδαε έργου του ΟΛΑ που υλοποιεί το Πρόγραμμα, καθώς και εκπρόσωπος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ), αποφασίστηκε δε η επόμενη ανοιχτή δράση του Έργου να διοργανωθεί παράλληλα και σε συνεργασία με την REGGATA που διοργανώνει ο ΝΟΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Απώτερος στόχος είναι ο πολλαπλασιασμός των δυνατοτήτων ανάδειξης του έργου SaBS, του Προγράμματος και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Από την Βουλγαρική πλευρά συμμετείχε πολυπληθής αντιπροσωπεία πού περιλάμβανε τον   Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα του Burgas, κ. Dian Dimov, τoν Αναπληρωτή Περιφερειακό Διοικητή του Μπουργκάς κο Βλαντιμίρ Κρούμσοφ, δημοτικούς συμβούλους, εκπρόσωπους της ναυτιλιακής και τουριστικής επιχειρηματικότητας στην πόλη καθώς και εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων.