Γκουγκουσκίδου: Τεράστιο “μπαμ” με υποψηφιότητες των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων Γιάννη Παπαδόπουλου και Γιώργου Γεωργίου

Γκουγκουσκίδου: Τεράστιο “μπαμ” με υποψηφιότητες των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων Γιάννη Παπαδόπουλου και Γιώργου Γεωργίου

 Τεράστιο “μπαμ” που αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην προεκλογική “μάχη” του δήμου Ορεστιάδας, από την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία ανακοίνωσε πριν λίγο τις υποψηφιότητες με την δημοτική της παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”, των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων Γιάννη Παπαδόπουλου και Γιώργου Γεωργίου.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ ο Γιώργος Γεωργίου που είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος, είχε εκλεγεί με την παράταξη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά, η οποία δεν θα πάρει μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Οι ανακοινώσεις των δύο υποψηφιοτήτων, που αναμφίβολα ενισχύουν σε τεράστιο βαθμό και καθιστούν πρωταγωνίστρια την δημοτική παράταξη “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”, αναφέρουν:

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ

Άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καταστάσεων και παίρνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις. Άνθρωποι που πάντα στη ζωή τους είχαν προτεραιότητα το κοινό συμφέρον, το συμφέρον των πολλών και όχι το ατομικό. Άνθρωποι που είχαν τη δύναμη να διαφωνούν, να μην προσαρμόζονται στις οδηγίες και τα θέλω των ισχυρών, όταν οι ισχυροί έπαιρναν λάθος αποφάσεις, ευνοούσαν την αδράνεια, επέλεγαν την στασιμότητα. Άνθρωποι που προτιμούσαν να είναι ανεξάρτητοι όταν οι συλλογικές προσπάθειες ήταν σε λάθος κατεύθυνση.


Πολίτες που είναι σίγουροι πια, ότι η παρούσα δημοτική αρχή υπό τον κ. Μαυρίδη απογοήτευσε και πρέπει να ανατραπεί, συναντώνται στην ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω».
Συναντήθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαδόπουλος, που είχε εκλεγεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Πρώτη Γραμμή» του Δημάρχου κ. Μαυρίδη, με την επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου. Συζήτησαν για την αυτοδιοικητική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε δύο μήνες πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Κατέληξαν ότι θα είναι φρένο για τον τόπο η παραμονή της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής στη διοίκηση και μετά τις εκλογές και συμφώνησαν τη συμμετοχή του κ. Παπαδόπουλου στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας.


Μετά τη συνάντηση ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις: «Η συστράτευσή μου με την κ. Γκουγκουσκίδου ήταν μονόδρομος. Σχεδόν μόνη κινητοποίησε την κοινωνία, έδειξε ανυποχώρητη στο ενδεχόμενο κλείσιμο του ζαχαρουργείου, κράτησε ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή στάση στο θέμα της μετάταξης των εργαζομένων. Η αξιοπρεπής και ασυμβίβαστη στάση της σε θέματα που πιστεύει ότι έχει δίκιο, δείχνουν ότι είναι η κατάλληλη Δήμαρχος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την εμπιστεύομαι απόλυτα, γιατί γνωρίζω τους αγώνες της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τους παλιούς μου φίλους, ιδίως εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχω κάποια πικρία. Τους αναγνωρίζω ότι ήθελαν, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν, να φέρουν την άνοιξη. Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής είναι δυστυχώς πολύ φτωχός, για να δικαιολογεί μια νέα τετραετία. Θα είμαι με τη Μαρία σε μια νέα προσπάθεια που θα επηρεάσει τις εξελίξεις στον Βόρειο Έβρο και θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας. Τέρμα οι αυτοσχεδιασμοί, η μετριότητα, το «ό,τι τύχει».
Ακολούθως η κ. Γκουγκουσκίδου δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή του κ. Παπαδόπουλου στα ψηφοδέλτιά μας. Η αυτοδιοικητική και επιχειρησιακή επάρκειά του επιβραβεύονται πολλά χρόνια από τους δημότες και την αγορά. Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν να μας χώριζαν η συμμετοχή σε διαφορετικά σχήματα, τώρα όμως μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον του τόπου, του εργοστασίου ζάχαρης, των εργαζομένων, των εποχικών, των τευτλοπαραγωγών. Με τον Γιάννη μας συνδέει και η αρχή ότι όταν τα πράγματα είναι δύσκολα εντείνουμε τον αγώνα, δεν κάνουμε εκπτώσεις στις προσπάθειες, δεν αποδεχόμαστε την ήττα ως ενδεχόμενο. Η ιστορία του Γιάννη συνδέεται με την προκοπή του τόπου. Τώρα που χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα θα είναι παρών. Καλώς ήρθες Γιάννη στην οικογένεια της Δημοτικής μας Παράταξης.»

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι πτυχιούχος του τμήματος χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Επιστήμη Μικροβιολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων. Από το 1986 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ορεστιάδας. Υπηρέτησε τον Δήμο και ως Αντιδήμαρχος. Είναι διευθυντής του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας της ΕΒΖ ΑΕ. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λεπτή. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ

Ενεργοί πολίτες που προσπαθούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, ιδίως όταν οι κοινωνικές συνθήκες είναι δύσκολες.
Άνθρωποι δημιουργικοί που, πέρα από το επάγγελμά τους, υπηρετούν και την κοινωνία, προσπαθώντας να ξεκολλήσουν από το τέλμα που τους πνίγει, υπηρετούν τον κλάδο που δραστηριοποιούνται και όχι μόνο.
Άνθρωποι οραματιστές που δίνουν τη μάχη των αξιών κα των αρχών, από όποιο μετερίζι κι αν βρεθούν. Γι΄αυτούς το μόνο που μετράει είναι η επικράτηση των ίδιων αξιών, η επικράτηση των ίδιων αρχών.
Άνθρωποι σπουδαίοι, όπως τους χαρακτηρίζει η κοινωνία και τούς επιβραβεύει σε κάθε τους βήμα, συναντώνται στην ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω».
Συναντήθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος που εκλέχτηκε με την παράταξη «Δημοτική Αλληλεγγύη» κ. Γεώργιος Γεωργίου με την επικεφαλής μας κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου και συζήτησαν θέματα που προβληματίζουν τους δημότες: τα μεγάλα και δομικά προβλήματα του Δήμου, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου από την υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, τα προβλήματα της καθημερινότητας που πνίγουν τους δημότες, την καθεστωτική αντίληψη του κ. Μαυρίδη και του περιβάλλοντός του. Συμφώνησαν να ενώσουν δυνάμεις και από κοινού να αγωνιστούν για την ανατροπή και να κάνουν πράξη το όραμα, μια νέα Ορεστιάδα από τη αρχή. 


Ακολούθησαν οι σχετικές δηλώσεις. Ο κ. Γεωργίου δήλωσε: «Την κ. Γκουγκουσκίδου τη γνώρισα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μας χώριζε το γεγονός ότι υπηρετούσαμε διαφορετικές παρατάξεις. Εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι ο κ. Μαυρίδης και η παράταξή του μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο. Και φυσικά δικαιώθηκα. Η τωρινή Δημοτική Αρχή θα παραδώσει έναν Δήμο σε χειρότερη κατάσταση από ότι τον παρέλαβε. Δεν πρόσθεσε ούτε ένα λιθαράκι σε αυτά που δημιούργησαν άνθρωποι που αγαπούσαν τον τόπο. Στην κ. Γκουγκουσκίδου με εντυπωσίαζε η συγκρότησή της, η επιστημονική της επάρκεια, έβαζε πάντα θέματα ουσίας με επιχειρήματα και οι αρχές της είναι επίκαιρες όσο ποτέ, αλλά και δικές μου αρχές: να υπηρετήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ώστε να παραχθεί πλούτος ιδίως από τον πρωτογενή τομέα, να προστατέψουμε τους αδύναμους με ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών, να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που θα υπηρετεί τον Δημότη. Καλώ τους παλιούς μου φίλους, μαζί με τη Μαρία και τους άξιους συνοδοιπόρους της, να δώσουμε έναν όμορφο αγώνα για τις αξίες και τα ιδανικά μας. Έναν αγώνα για τα παιδιά μας και την Ορεστιάδα”. 
Στη συνέχεια η κ. Γκουγκουσκίδου πήρε τον λόγο και είπε: “Είναι τιμή μας που ένα προβεβλημένο στέλεχος της αυτοδιοίκησης και του συνεταιριστικού κινήματος έρχεται μαζί μας. Ο κ. Γεωργίου με την εμπειρία και τις γνώσεις του σε συγκεκριμένους τομείς θα είναι πολύτιμος συνεργάτης και σύμμαχος κόντρα στα τόσα προβλήματα που βιώνουμε. Είπαμε από την αρχή ότι είμαστε μια ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη που δεν καθοδηγείται από κόμματα. Δεν κοιτάζουμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, κοιτάζουμε μπροστά, κοιτάζουμε ψηλά, κοιτάζουμε Ορεστιάδα. Σε καλωσορίζω Γιώργο. Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλό αγώνα”. 

Ο Γεώργιος Γεωργίου είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος. Εκλέχτηκε τις προηγούμενες εκλογές με τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Αλληλεγγύη». Κατά το παρελθόν υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος Σπηλαίου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τριγώνου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ορεστιάδας.
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως μέλος, τη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας.
Διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου.
Είναι απόφοιτος του Λυκείου Δικαίων και είναι αγρότης.
Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μηλιά Μπεζιργιαννίδου και έχουν μια κόρη.