Η ταινία “Πολιορκία” του Εβρίτη σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα, προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο “Ηλύσια” Αλεξανδρούπολης

Η ταινία “Πολιορκία” του Εβρίτη σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα, προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο “Ηλύσια” Αλεξανδρούπολης

Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, ο Εβρίτης σκηνοθέτης της ταινίας “Έξοδος 1826”, Βασίλης Τσικάρας, παρουσιάζει στον Κινηματογράφο Ηλύσια της Αλεξανδρούπολης, την “Πολιορκία”. Μετά την προβολή της ταινίας ο σκηνοθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό.

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Μέσα στο πολεμικό-εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τατιάνα Μελίδου, Σοφία Μανωλάκου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Αντώνης Σιώπκας, Μανώλης Σαββίδης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας.

Τρίτη 26 Μαρτίου στις 22:00.

Η Πολιορκία συνεχίζει τις προβολές στους κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ομίλου Antenna!

Gepostet von Πολιορκία am Dienstag, 26. März 2019