Λαϊκή Συσπείρωση: Να συζητηθούν στο Δ.Σ κατασκευή του πάρκινγκ, πλατεία Φάρου, ελεύθερη πρόσβαση παραλιών

Λαϊκή Συσπείρωση: Να συζητηθούν στο Δ.Σ κατασκευή του πάρκινγκ, πλατεία Φάρου, ελεύθερη πρόσβαση παραλιών

Να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 18.30 τρία πολύ σοβαρά θέματα που θέτει, ζητάει με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σάββα Δευτεραίο.

Αρχικά επισημαίνει ότι εντόπισε σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του πάρκινγκ πίσω από το  στάδιο”Φώτης Κοσμάς” ενώ θέτει επίσης και τα ζητήματα της ελεύθερης πρόσβασης των δημοτών στις παραλίες, αλλά και το καθεστώς που διέπει την πλατεία του Φάρου. Τα θέματα που θέτει η συγκεκριμένη δημοτική παράταξ΅η είναι:

  1. Η Λαϊκή Συσπείρωση μελέτησε τα στοιχεία τα σχετικά με την κατασκευή του πάρκιγκ πίσω από το Στάδιο της Αλεξανδρούπολης και εντόπισε ορισμένα σοβαρά προβλήματα που εκτίθενται στη σχετική τεχνική έκθεση και στο επισυναπτόμενο τοπογραφικό διάγραμμα. Παρακαλούμε να συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ και η τεχνική Υπηρεσία να μας δώσει γραπτή απάντηση.
  2. Επανερχόμαστε με το παρόν αίτημα για συζήτηση στο ΔΣ στο θέμα της ελεύθερης και ασφαλούς πρόσβασης στις παραλίες του Δήμου και της κατάληψης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές.

Τα τελευταία χρόνια η Κτηματική Εταιρεία, ο ΟΛΑ ΑΕ με τη συνένοχη στάση της  Δημοτικής Αρχής χρόνο με το χρόνο μισθώνουν σε ιδιώτες τις καλές παραλίες του δήμου γιατί έτσι αποκτούν έσοδα και κατά την άποψή τους έρχεται η τουριστική ανάπτυξη επιτέλους !!

Πέρσι αναδείξαμε το ζήτημα της  παραλίας του ΕΓΝΑΤΊΑ που μισθώθηκε στο παρακείμενο ξενοδοχείο και άπλωσε επιπλέον 150 ξαπλώστρες αφήνοντας στους δημότες λίγα μέτρα ελεύθερα. Η παραλία αυτή  αποτελεί για εκατοντάδες ή και χιλιάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη χωρίς αντίτιμο αλλά με αξιοθρήνητη, επικίνδυνη και αντιτουριστική πρόσβαση. Φέτος τα έργα κάτω από Φάρο (που δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθούν) αφήνουν υπόνοιες για δυσκολία  πρόσβασης στην συγκεκριμένη παραλία με δεδομένο ότι κι εκεί ο χώρος έχει μισθωθεί.

Αλλά και πάνω στον παραλιακό δρόμο ο ΟΛΑ έχει μισθώσει σε καφετέρια χώρο που φτάνει ως το παραλιακό πάρκο, αφαιρώντας παγκάκια ή απλώνοντας τραπέζια μέσα στα παρτέρια. Με βάση στοιχεία του Κτηματολογίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας (που σας κοινοποιήσαμε εδώ και μήνες) το τμήμα από το ηρώο ως και το τέλος του τοιχίου πριν το πάρκο ΑΡΓΩ ΔΕΝ ανήκει συνολικά στον ΟΛΑ Α.Ε. Υπάρχει μάλιστα μια έκταση 3,3 στρεμμάτων που το Κτηματολόγιο την αποδίδει στο Δήμο ενώ μέσα στο ΔΣ Δήμαρχος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας έχουν πει ότι ο ΟΛΑ έχει ιδιοκτησία ως τη μέση του παραλιακού δρόμου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διεκδικεί :

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου. Πως σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να υπερασπίσει το δικαίωμα των δημοτών στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες ; Ακόμα και για ένα μπάνιο πρέπει να πληρώνει ο λαός ;
  • Τι πρόκειται να κάνει η Δημοτική Αρχή για την ασύδοτη κατάληψη πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κλπ.
  • Εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης στην παραλία ΕΓΝΑΤΙΑ μέσα από το χώρο της ανατολικής εισόδου του ξενοδοχείου (δίπλα από τη ράμπα και κάτω από τα δέντρα). Καθαρισμός και ευτρεπισμός του χώρου.
  • Να διευκρινίσετε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας του Φάρου ως και το τέλος του τοιχίου πριν το πάρκο και το ιδιοκτησιακό της παραλιακής οδού. Αν κάτι ανήκει στον ΟΛΑ  να το διεκδικήσει ο Δήμος αφού η δραστηριότητα «τέλη από τραπεζοκαθίσματα» δεν εμπίπτει στις λιμενικές δραστηριότητες, λειτουργεί ασύδοτα και ανταγωνιστικά προς τους επαγγελματίες και το Δήμο ο οποίος έχει στη φροντίδα του όλη την περιοχή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*