Άγρια καταδίωξη στο Δέλτα Έβρου και σύλληψη δύο Ελλήνων για μεταφορά ακατάλληλων οστράκων

Άγρια καταδίωξη στο Δέλτα Έβρου και σύλληψη δύο Ελλήνων για μεταφορά ακατάλληλων οστράκων

Άγρια καταδίωξη και σύλληψη δύο Ελλήνων στο Δέλτα του Έβρου, οι οποίοι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν χίλια εξακόσια δέκα επτά κιλά (1.617kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εκ των οποίων πεντακόσια εξήντα έξι κιλά, (566 Kg) υπολειπομένων διαστάσεων.

Ο ένας 47χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, ενώ ο συνεργός του 21 χρόνων εντοπίστηκε αργότερα στην Αλεξανδρούπολη και οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν βρήκαν στο σπίτι του και ποσότητες ναρκωτικών. Οι δύο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία τους καθώς και για απείθεια και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.
  Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε αγροτική οδό εντός της περιοχής του Δέλτα του ποταμού Έβρου, δύο (02) Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγούς τον ανωτέρω 47χρονο και ένα ακόμη άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, με τα οποία μετέφεραν σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) και τα οποία εκφόρτωσαν σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.
  Οι δύο οδηγοί, ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και σε καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη ο 47χρονος, ενώ ο έτερος οδηγός διέφυγε. Οι ποσότητες οστράκων που ανευρέθηκαν, μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος μετέφερε – διακινούσε, από κοινού με τον έτερο οδηγό, ογδόντα οκτώ (88) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους χιλίων εξακοσίων δέκα επτά κιλών  (1.617 kg).
  Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί. Επίσης αναζητείται ο έτερος οδηγός και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
Ο 21χρονος συνελήφθη αργότερα στην Αλεξανδρούπολη
Εντοπίστηκε και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ο έτερος  οδηγός που αναζητείτο από πρωινές ώρες σήμερα, για από κοινού κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία δίθυρων μαλακίων, για απείθεια και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ συνελήφθη και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το όχημα του οδηγού που αναζητούνταν ύστερα από καταδίωξη που έλαβε χώρα το πρωί στην περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο ίδιος εντός της οικείας του. Πρόκειται για ημεδαπό ηλικίας 21 ετών.
 Μετά από νομότυπο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικεία του 21χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών   Κ-9, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ένας (01) πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, μία (01) ξύλινη πίπα καπνίσματος, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 4,4 γραμμαρίων, μία (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 4,2 γραμμαρίων και ένα (01) πακέτο τσιγάρων με υπολείμματα τριών (03) αυτοσχέδιων τσιγάρων που πιθανόν περιέχουν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*