Βαμβακοπαραγωγοί Έβρου: Για Κυβερνητική κοροϊδία κάνουν λόγο όσοι δεν πληρώθηκαν την Συνδεδεμένη λόγω πλαφόν

Βαμβακοπαραγωγοί Έβρου: Για Κυβερνητική κοροϊδία κάνουν λόγο όσοι δεν πληρώθηκαν την Συνδεδεμένη λόγω πλαφόν

Ξεσηκωμός και αγανάκτηση επικρατεί από χθες στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού Έβρου εναντίον της Κυβέρνησης, αφού κάνουν λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μη τήρηση των υποσχέσεων που είχαν δοθεί στις δυο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Οι βαμβακοπαραγωγοί του νομού που υπέστησαν ολική καταστροφή από τα σκουλήκια (πράσινο και ρόδινο) αλλά και τα καιρικά φαινόμενα, είχαν ακούσει την δέσμευση του κ.Αραχωβίτη αλλά και τους πανηγυρισμούς των τριών κυβερνητικών βουλευτών Νατάσας Γκαρά, Γιώργου Καίσα και Δημήτρη Ρίζου, πως θα πάρουν την Συνδεδεμένη ενίσχυση όσοι παρέδωσαν βαμβάκι, ανεξαρτήτως κιλών μια και δεν θα ισχύσει το πλαφόν. Μάλιστα τους είχαν επίσης διαβεβαιώσει πως θα… παλέψουν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο, να υπάρξει αποζημίωση και για τις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα.

Χθες όμως που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τα χρήματα της Συνδεδεμένης, αρκετοί δεν πληρώθηκαν επειδή διαπιστώθηκε πώς ισχύει τελικά πλαφόν. Συγκεκριμένα, πάνω από το 30% των βαμβακοπαραγωγών του Έβρου δεν πληρώθηκαν, καθώς για το Διδυμότειχο ισχύει πλαφόν 54 κιλά, για την Ορεστιάδα 70 κιλά, στο Σουφλί 66 κιλά και στο νότιο Έβρο με 88,5 κιλά. Ουδείς γνωρίζει λοιπόν τι θα ισχύσει για τους υπόλοιπους οι οποίοι μένουν ξεκρέμαστοι. Αν θα πληρωθούν αργότερα και πότε. Γι’ αυτό και τηλεφωνούν σε όσους μετείχαν στις δυο συσκέψεις και τους είχαν μεταφέρει τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, πως θα πληρωθούν όλοι την Συνδεδεμένη ανεξαρτήτως πλαφόν για το βαμβάκι, γιατί δεν ισχύουν όσα είχαν ειπωθεί και δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις.

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Evros-news.gr που είχε βρεθεί στις 21 Ιανουαρίου στην σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μετέφερε τις δεσμεύσεις του κ.Αραχωβίτη προς τους εκπροσώπους του Έβρου, ότι θα δοθεί σε όλους η Συνδεδεμένη ασχέτως των κιλών που παρέδωσαν.

-Σύσκεψη με Αραχωβίτη: Θα δοθεί η Συνδεδεμένη, θα περιμένουν για αποζημιώσεις οι αγρότες