Αραχωβίτης: Προσπάθεια καθησυχασμού των απλήρωτων βαμβακοπαραγωγών:  “Τεχνικές λεπτομέρειες φταίνε. Θα πληρωθούν ως τις 15 Απριλίου”

Αραχωβίτης: Προσπάθεια καθησυχασμού των απλήρωτων βαμβακοπαραγωγών: “Τεχνικές λεπτομέρειες φταίνε. Θα πληρωθούν ως τις 15 Απριλίου”

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, προσπάθησε να καθησυχάσει τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου, οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν πληρώθηκαν χθες την Συνδεδεμένη ενίσχυση, αν και ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει σε δυο συσκέψεις με θεσμικούς του νομού, ότι δεν θα ισχύσει το πλαφόν.

Όπως δήλωσε το πρόβλημα οφείλεται σε… τεχνικές λεπτομέρειες και ασυνεννοησία των αρμόδιων υπηρεσιών και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθοπυν τα χρήματα και στους υπόλοιπους μέχρι τις 15 Απριλίου. «Τα 176 εκατ. ευρώ ειδικής ενίσχυσης βάμβακος που δόθηκαν συνδέονται με την παραγωγή προκειμένου οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας μας να συνεχίζουν να παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό βαμβάκι». Επιπλέον, για τους 1.774 βαμβακοπαραγωγούς που δεν πληρώθηκαν χτες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ζήτησα σήμερα την άμεση συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων οργανισμών, δηλαδή του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ώστε να επιλυθούν τυχόν τεχνικές λεπτομέρειες και να συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή, που οριοθετείται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».