Η Εβρίτισσα Κατερίνα Μάρκου υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Η Εβρίτισσα Κατερίνα Μάρκου υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Μια συμπατριώτισσα μας, η Εβρίτισσα νυν βουλευτής Κατερίνα Μάρκου (με καταγωγή από το χωριό Θυρέα Διδυμοτείχου), είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου.

Η πανύψηλη και εντυπωσιακή πολιτικός, γεννήθηκε στο Περιβολάκι Λαγκαδά, αλλά κατάγεται από το νομό Έβρου. Κόρη του Δημοσθένη, ο οποίος είναι από την Θυρέα Διδυμοτείχου και της Αντιγόνης Μάρκου, των οποίων η κύρια ασχολία ήταν και συνεχίζει να είναι η αγροτική παραγωγή. Πολλές φορές έρχεται με τους γονείς της στο μικρό αλλά όμορφο χωριό του πατέρα της, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Διδυμότειχο. Άλλωστε τόσο σε αυτό όσο και στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, κατοικούν πολλοί συγγενείς της, με τους οποίους διατηρεί επαφές και σχέσεις και ιδιαίτερα με τα ξαδέρφια της.

Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκε πρώτη φορά στην περιοχή ως υποψήφια Ευρωβουλευτής και δεν έκρυψε την συγκίνηση της γι’ αυτό. Κι αφού έρχεται συχνά στον Έβρο, γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα του και πόσα πρέπει να γίνουν προκειμένου αυτά να λυθούν. Κι όπως χαρακτηριστικά λέει, τώρα που διεκδικεί την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο: “Θα πρέπει να μεταφέρουμε ξεκάθαρα και με δυναμισμό στην Ευρωπαίκή Ένωση, ότι ο νομός Έβρου αποτελεί όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και την Ασία, αλλά και της Ευρώπης. Γι’ αυτό και χρειάζεται να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν, προκειμένου οι άνθρωποι που ζουν εδώ και παραμείνουν, να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να σταματήσουν να ερημώνουν τα χωριά, ακόμα και οι πόλεις του νομού. Γιατί και η Θυρέα, το χωριό μου, όπως και όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς σιγά-σιγά σβήνει.

Όχι μόνο λόγια για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λοιπόν, αλλά συγκεκριμένα έργα. Με γενναία χρηματοδότηση και ειδικά κίνητρα στον οικονομικό και άλλους τομείς, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Αυτή είναι και η κεντρική σκέψη που υπάρχει στο μυαλό μου, από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής, για τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, αλλά και τον δικό μου. Μπορεί να γεννήθηκα και να μεγάλωσα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, να είμαι βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης, αλλά είμαι και Εβρίτισσα από την Θυρέα Διδυμοτείχου και είμαι περήφανη γι’ αυτό”, λέει στο Evros-news.gr η Κατερίνα Μάρκου.        
Η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ, από 19 ετών παράλληλα με τις σπουδές της, εργάζεται εντατικά στον ιδιωτικό τομέα στο χώρο του εμπορίου, της διαφήμισης και του φαρμάκου.  Είναι απόφοιτος του ΕΑΠ με ειδίκευση την Ευρωπαϊκή Ιστορία και τον Πολιτισμό, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το Τμήμα Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά και είναι παντρεμένη.

Έρχεται και πάλι μέσα σε λίγες μέρες στον Έβρο

και θα περιοδεύσει για 5 ημέρες παντού

Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα παραστεί στην ομιλία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και πρ. Προέδρου κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη την οποία οργανώνει η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Έβρου, στο Ξενοδοχείο «Astir Egnatia» στις 19.00.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Ροδόπης με ομιλητή τον κ. Μεϊμαράκη στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στις 18.00.

Η κ. Μάρκου θα παραμείνει στη Θράκη μέχρι την Τρίτη και, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και με τον κόσμο.