Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: “Οι προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν χώρο στην συλλογική  μας προσπάθεια”

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: “Οι προσωπικές στρατηγικές δεν έχουν χώρο στην συλλογική  μας προσπάθεια”

Ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση για την απόφαση του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και μάλιστα της 5μελούς Γραματείας του Νίκου Χατζόπουλου να είναι υποψήφιος με την δημοτική παράταξη “Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ” του υποψήφιου δημάρχου Αεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, εξέδωσε η Νομαρχιακή του Κυβερνώντος κόμματος.

Σε αυτή, χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά αναφέρεται σε προσωπικές στρατηγικές που δεν έχουν χώρο στην συλλογική προσπάθεια, ενώ υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο και η Νομαρχιακή Έβρου στηρίζουν τον συνδυασμό του Δημήτρη Λαζόπουλου, γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια και πλέον στελέχους του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα για  την στάση μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ, η Νομαρχιακή Επιτροπή διευκρινίζει σε κάθε κατεύθυνση:

  1. H πολιτική σημασία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι σημαντικότατη και αναδεικνύει τις πολιτικές συγκρούσεις που συστηματικά πολιτικές δυνάμεις και μερίδα των ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν. Στην μάχη αυτή δεν υπάρχουν «ουδετερότητες» και αδιαφορία για το αποτέλεσμα.
  2. Σεβόμαστε την προσωπική άποψη κάθε πολίτη αλλά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας , όσο και η Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ (μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες) στηρίζουν για το Δήμο Αλεξανδρούπολης την παράταξη Ενότητα για μια νέα πορεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Δημήτρη Λαζόπουλο. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να θολώσει ή να παραποιήσει αυτή την πολιτική μας στάση , δεν συνεισφέρει στον αγώνα μας αλλά προσθέτει επιχειρήματα στους αντιπάλους.
  3. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου εκφράζεται και δεσμεύεται από τις δημοκρατικές συλλογικές αποφάσεις της και οτιδήποτε άλλο εκφράζει προσωπικές στρατηγικές τις οποίες καταλαβαίνουμε, ως προς την σκοπιμότητά τους, αλλά δεν έχουν σχέση με τις αξίες  και την δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλεξανδρούπολη 31ης Μαρτίου 2019

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  ΕΒΡΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα απασχόλησε την συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, αφού μετά το Νίκο Χατζόπουλο υπάρχει σημαντική πιθανότητα και ο Γιάννης Νενεδάκης να είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Ζαμπούκη. Μάλιστα, ο Μενέλαος Μαλτέζος είναι εκείνος που ασκεί έντονες, προσωπικές πιέσεις και στους δύο, στον πρώτο να πάρει πίσω την απόφαση του και στον δεύτερο να μην είναι υποψήφιος.

Να θυμίσουμε ότι ο κ.Μαλτέζος είναι αυτός που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νομαρχιακή ¨Εβρου, με το γνωστό e-mail της ντροπής για το ΣΥΡΙΖΑ και ΓΑΥΔΟΣ TRAVEL, για δωρεάν μεταφορά χειροκροτητών στην Σαμοθράκη, όταν την επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παρά την κατακραυγή και την πανελλήνια διάσταση που πήρε το θέμα από το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του Evros-news.gr, ο κ.Μαλτέζος πάντως δεν είχε την ευθιξία να υποβάλλει την παραίτηση του.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*