Ο Μεϊμαράκης στήριξε έμμεσα και την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μυτιληνού για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο Μεϊμαράκης στήριξε έμμεσα και την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μυτιληνού για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Δεν πήρε θέση υπέρ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, εκ νέου υποψήφιου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου με την επίσημη μάλιστα στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην Πρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα αυτό έγινε παρ’ ότι ο κ.Λαμπάκης στον χαιρετισμό του ζήτησε από το κόμμα να στηρίξει τις επιλογές που έκανε σε δήμους και Περιφέρεια, κάτι που απέφυγε να κάνει ο κ.Μεϊμαράκης, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο έμμεσα την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μυτιληνού. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο κ.Μυτιληνός, που βρισκόταν στην αίθουσα της εκδήλωσης λίγο πιο πίσω απ’ τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ανήκει στο ίδιο κόμμα, άσχετα αν έχει συγκροτήσει ένα υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, που κριτήριο του είναι η αξία, οι ικανότητες και η διάθεση για προσφορά των υποψηφίων που το συγκροτούν.

Ο Βαγγέλης Μυτιληνός κατεβαίνει ουσιαστικά κόντρα στην επίσημη επιλογή της Ν.Δ, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έδειξε να ενοχλεί τον πρώην Πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος όπως και στην περίπτωση της παρουσίας στην Περιφέρεια των Χρήστου Μέτιου και Χριστόδουλου Τοψίδη, είπε στην ομιλία του:

“Ο δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης θέλει σταυρούς είτε πιστεύω κόμμα, Νέα Δημοκρατία είτε όχι, ο Ευρωβουλευτής και η Νέα Δημοκρατία θέλει σταυρούς είτε ψηφίσουν τον τάδε Περιφερειάρχη, είτε ψηφίσουν τον τάδε δήμαρχο. Έτσι για να συνεννοούμεθα. Εγώ έρχομαι εδώ με μια συνθετική κατεύθυνση και θέλω να σας παρακαλέσω να υπάρχει ένας ήπιος, με πολιτικό πολιτισμό εσωτερικός διάλογος.  “Κατανοώ και ξέρω τι συμβαίνει. Βεβαίως το κόμμα έχει κάνει την επιλογή του. Βεβαίως πολλοί που είναι Νέα Δημοκρατία και θέλουν να είναι Νέα Δημοκρατία και το δηλώνουν ότι είναι Νέα Δημοκρατία, μπορεί να έχουν κάνει μια άλλη επιλογή. Εδώ όμως δεν είμαστε εχθροί. 

Μπορεί να είμαστε εσωτερικοί αντίπαλοι στη συγκεκριμένη εκλογή. Γιατί εγώ θα σας παρακαλέσω να φτάσετε μέχρι την πρώτη Κυριακή σκεφτόμενοι την δεύτερη Κυριακή και να φτάσετε στην δεύτερη Κυριακή σκεφτόμενοι την Δευτέρα. Γιατί έχετε να διοικήσετε. Με τον Καλλικράτη και την απλή αναλογική.  Να φτάσετε με την σκέψη ότι η μητέρα των μαχών είναι η Νέα Δημοκρατία. Είναι οι εθνικές εκλογές”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ

Gepostet von Fani Baxaridou am Samstag, 30. März 2019

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*