Ένας Εβρίτης, ο Απόστολος Κελεμίδης από τα Πετρωτά Τριγώνου, υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Γερμανία

Ένας Εβρίτης, ο Απόστολος Κελεμίδης από τα Πετρωτά Τριγώνου, υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην Γερμανία

Ένας συντοπίτης μας, ο επιχειρηματίας Απόστολος Κελεμίδης από το πχωριό Πετρωτά Τριγώνου, είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου, με το κυβερνών κόμμα της Γερμανίας, το CDU, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.

Ο κ.Κελεμίδης, που και το 2014 ήταν στο ψηφοδέλτιο των Ευρωβουλευτών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και μάλιστα σε υψηλή θέση, στην 7η, δεν κατάφερε να εκλεγεί για λίγες μόλις ψήφους (εκεί ορίζεται η σειρά από το κόμμα όπως συνέβαινε πριν λίγα χρόνια και στην Ελλάδα) και έτσι έχασε την έδρα στην Ευρωβουλή. Ωστόσο η ενασχόλησή του με τα κοινά συνεχίζεται και με το CDU της πρώην Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που πλέον έχει δώσει την θέση της στην Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ.

Μάλιστα αυτή την φορά έχει σημαντικές ελπίδες να εκλεγεί και γι’ αυτό στην καμπάνια του απευθύνεται στους Έλληνες που μένουν στη Γερμανία και την περιοχή του και τους ζητάει να δηλώσουν συμμετοχή στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου, ώστε να ψηφίσουν ενισχύοντας και τις πιθανότητες του ίδιου να εκλεγεί και να είναι μια επιπλέον ελληνική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Απόστολος Κελεμίδης είναι ιδιοκτήτης μαζί με την αδερφή του της εταιρίας Getränke Kelemidis GmbH & Co που αποτελεί ήδη έναν από τους πιο ισχυρούς στρατηγικούς “παίκτες” στον τομέα της διακίνησης και εμπορίου ποτών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Βρίσκεται πάντα κοντά στους Έλληνες και φυσικά τους Θρακιώτες και τους Εβρίτες, που στην περιοχή της Στουτγκάρδης είναι πολλές χιλιάδες, συμμετέχει στις εκδηλώσεις τους, μιλάει άριστα τα ελληνικά και δεν ξεχνάει ποτέ την πατρίδα του. Όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ιδιαίτερη, τον Έβρο και τα Πετρωτά.