Ένα ακόμα λουκέτο επιχείρησης, βύθισε το Διδυμότειχο σε μεγαλύτερη μελαγχολία

Ένα ακόμα λουκέτο επιχείρησης, βύθισε το Διδυμότειχο σε μεγαλύτερη μελαγχολία

Ένα ακόμα λουκέτο επιχείρησης στο Διδυμότειχο, βύθισε τις τελευταίες μέρες σε μεγαλύτερη μελαγχολία όσους τουλάχιστον αγωνιούν και στενοχωριούνται, βλέποντας τον τόπο τους όχι πλέον να μένει στάσιμος, αλλά να πηγαίνει δυστυχώς… προς τα πίσω.

Το κατάστημα της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind, έκλεισε και πλέον όσοι είναι συνδρομητές της, θα πρέπει να πηγαίνουν στην γειτονική Ορεστιάδα για να εξυπηρετηθούν. Έτσι, μετά τις διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες που έκλεισαν τα υπιοκαταστήματα τους στο Διδυμότειχο, όπως η Εφορία, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και άλλες ακόμα, συνεχίζονται τα λουκέτα και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όποιος κάνει άλλωστε μια βόλτα στον κεντρικό δρόμο της πόλης, σ’ αυτό τον ερμαφρόδιτο (τραβεστί δηλαδή) πεζόδρομο, δρόμο ήπιας κυκλοφορίας ή τι ακριβώς στο διάολο είναι, θα… ψυχοπλακωθεί από τα κλειστά μαγαζιά.

Φυσικά ένας επαγγελματίας ή επιχειρηματίας, όταν το κατάστημα και η επιχείρηση του δεν πηγαίνει καλά οικονομικά, δεν μπορεί να την διατηρεί και να χάνει χρήματα. Αυτό όμως συμβαίνει όχι μόνο της γνωστής οικονομικής κρίσης, αλλά και επειδή πλέον το Διδυμότειχο, δεν… εμπνέει, ούτε συγκινεί κάποιον για να επιλέξει να μείνει σε αυτό. Όταν δεν έχει εξασφαλισμένα τα απολύτως απαραίτητα, όπως το νερό για παράδειγμα, για να μην μιλήσουμε για φυσικό αέριο. Κι όποιος έχει την δυνατότητα, δυστυχώς φεύγει είτε στη γειτονική Ορεστιάδα, είτε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στις μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.

Σ’ αυτό, πέρα απ’ την εκάστοτε Κυβέρνηση και την Πολιτεία γενικότερα, τους τοπικούς εκπροσώπους τους που είναι οι βουλευτές, σημαντική ευθύνη έχει και η εκάστοτε δημοτική αρχή. Κι ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης που συμπλήρωσε 9 χρόνια, έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Κανονικά, αν είχε ίχνος ντροπής δεν θα έπρεπε να περνάει ούτε καν απ’ το μυαλό του το ενδεχόμενο να ξαναθέσει υποψηφιότητα (δημοκρατία φυσικά έχουμε και είναι δικαίωμα του), αλλά είναι αντικειμενικό γεγονός ότι επί των ημερών του η πόλη έκανε πολλά βήματα πίσω και αντί να αναπτύσσεται, συνεχίζει να ερημώνει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*