Φόβος και τρόμος στα χωριά του Έβρου, απ’ τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στα σπίτια

Φόβος και τρόμος στα χωριά του Έβρου, απ’ τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στα σπίτια

-Η πυρκαγιά στον Βάλτο που κατέστρεψε χθες σπίτι αποδίδεται σε αυτούς 

-Πριν λίγες μέρες, κάτοικοι στο Νεοχώρι έπιασαν επ’ αυτοφώρω Αλγερινούς που διέρρηξαν σπίτια για να κλέψουν 

Φόβος και τρόμος επικρατεί στα χωριά του Έβρου, κυρίως σε αυτά του βορείου τμήματος του νομού, αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπαίνουν στα σπίτια και οι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ανησυχούν έντονα ότι μπορεί να συμβεί το κακό.

Η χθεσινή πυρκαγιά στο χωριό Βάλτος Ορεστιάδας, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς την μονοκατοικία της οποίας ο ιδιοκτήτης απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη όπου μένει ο γιος του, αποδίδεται σε παρουσία παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μπήκαν μέσα, όπως και σε ένα ακόμα διπλανό του συγκεκριμένου χωριού, προκειμένου να βρουν φαγητό και όταν άναψαν φωτιά προκλήθηκε η καταστροφή. Στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας, έγιναν καταγγελίες από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, επισημάνθηκε η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και ζητήθηκε να παρθούν μέτρα από την αστυνομία, γιατί τα πράγματα μπορεί να… ξεφύγουν επικίνδυνα.

Πριν από λίγες ημέρες, στο χωριό Νεοχώρι και πάλι στην περιοχή της Ορεστιάδας, κάτοικοι έπιασαν κάποιιους Αλγερινούς οι οποίοι προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι και να μπουν μέσα για να κλέψουν. Τους οδήγησαν στην πλατεία και περίμεναν τους Συνοριοφύλακες μέχρι να έρθουν να τους συλλάβουν. “Πρέπει να βρεθεί τρόπος με αύξηση περιπολιών για να λυθεί το πρόβλημα και να ενισχυθεί το προσωπικό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα κάποια στιγμή. Όπως πάει η κατάσταση θα γίνει το κακό. Οι κάτοικοι στα χωριά κοιμούνται με τις κυνηγετικές καραμπίνες. Δεν θέλει πολύ να ξεφύγει η κατάσταση γιατί δεν νοιώθουν ασφάλεια”, κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βαρσαμακίδης.

Από την πλευρά του ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Λαγγουρίδης αναφέρθηκε στο ίδιο σοβαρό θέμα και τόνισε: “Μπαίνουν στα χωριά, παρακολουθούν τα σπίτια και υπάρχει κίνδυνος γιατί κάποια μπορεί να είναι κλειστά, αλλά σε άλλα υπάρχει μέσα κόσμος που κινδυνεύει. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή μας, γιατί άρχισαν να περνούν συνέχεια και αυξήθηκε ο αριθμός τον τελευταία καιρό, ενώ όπως μαθαίνουμε υπάρχουν απέναντι στην Αδριανούπολη 40.000 που ετοιμάζονται να περάσουν στον Έβρο”.