Αλεξανδρούπολη: Άλλο ένα εγκαταλειμένο πάρκο – πρώην παιδική χαρά, κοντά στο 1ο Δημοτικό (φωτορεπορτάζ)

Αλεξανδρούπολη: Άλλο ένα εγκαταλειμένο πάρκο – πρώην παιδική χαρά, κοντά στο 1ο Δημοτικό (φωτορεπορτάζ)

Εικόνα εγκατάλειψης και σκουπιδότοπου κατά διαστήματα, παρουσιάζει το πάρκο που βρίσκεται στα πευκάκια της οδού 28ης Οκτωβρίου, στην συμβολή με την οδό Παπαναστασίου στην Αλεξανδρούπολη. Παρόλο που κατά το παρελθόν έγιναν παρεμβάσεις από τις υπξρεσίες του δήμου, η μορφή των πάρκων σήμερα είναι τουλάχιστον προβληματική.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις φωτογραφίες, υπάρχουν πάρα πολλά κομμένα δέντρα και στην θέση τους δεν φυτεύθηκε τίποτα καινούργιο για να… πρασινίσει ακόμα περισσότερο η περιοχή.
Ο φωτισμός είναι σε κάποια σημεία κατεστραμμένος ή ανεπαρκής. Ακόμα και ο ολοκαίνουργιος και πανάκριβος λαμπτήρας led που τοποθετήθηκε για περισσότερο φωε, είναι καμμένος στην διπλανή κολόνα.
Κάποτε υπήρχε στο πάρκο και παιδική χαρά, η οποία ξηλώθηκε άρον-άρον για λόγους αδειοδότησης όπως εξηγήθηκε. Έχει περάσει όμως μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν ξαναμπήκε ποτέ τίποτα και φυσικά εκεί που ο γονείς έπαιζαν με τα παιδιά, αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Όπως λένε οι περίιοικοι, θα μπορούσε το συγκεκριμένο πάρκο (όπως και πολλά ακόμα στην Αλεξανδρούπολη) να είναι το… διαμάντι της περιοχής τους και να αποτελέσει έναν υποδειγματικό χώρο πρασίνου που θα τον χρησιμοποιούν συνέχεια οι κάτοικοι. Αλλά έχει εγκαταλειφθεί από την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς.