Τους πρώτους 12 υποψήφιους στον Έβρο παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας

Τους πρώτους 12 υποψήφιους στον Έβρο παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας

Τους πρώτους 12 υποψήφιους του για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, πρόσωπα με σημαντική κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή και με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο και στους συμπολίτες τους, παρουσίασε την Τετάρτη, 3 Απριλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Egnatia» στην Αλεξανδρούπολη, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας.

Αναλυτικότερα, οι πρώτοι 12 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία είναι οι:

  1. Νίκος Αργυρίου – Σύμβουλος Ασφαλίσεων. Πρώην Διαιτητής και μέλος του Σ.Δ.Π. Θράκης όπου διατέλεσε Γενικός Γραμματέας. Ενεργό μέλος στη Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού, στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης και στον Σύλλογο Εφέδρων Καταδρομέων Έβρου. Είναι παντρεμένος με την γιώτα Λαζοπούλου.
  2. Γεώργιος Χρυσοβαλάντης Δαλαμπίρας – Οικονομολόγος,. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Int. Business&Management του Πανεπιστημίου R.U. Groningen της Ολλανδίας. Δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη ως οικονομικός και ασφαλιστικός σύμβουλος.  Έζησε στην Ολλανδία για 7 χρόνια και δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2017 υλοποιεί μικρά συλλογικά σχέδια με καρυδιές και αμπέλια. Ασχολείται εθελοντικά ως αθλητικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ως εκπρόσωπος Έβρου του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης.
  3. Σπύρος Δέδογλου – «Κοινωνικός Επιχειρηματίας», πρόεδρος της «ΘΕΟΓΕΝΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ». Πρωτεργάτης της κίνησης πολιτών για τη δημιουργία νέου δήμου με την συνένωση Φερών και Τυχερού. Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Κοινωνία Πολιτών Παναγίας Κοσμοσώτειρας»,  πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τυχερού, πρώην δημοτικός σύμβουλος του «Καλλικρατικού» Δήμου Σουφλίου.
  4. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Καζάκης – Υπάλληλος στον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ). Γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΙΚΑ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Φοιτητής στο ΕΑΠ, στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού. Παντρεμένος με την Μαρία Βουδουράκη από το Σοφικό και έχουν  δυο κόρες.
  5. Ελίζα Καλέση – Ελεύθερη επαγγελματίας. Απόφοιτη του European School of Photography(E.S.P),. Δίδαξε φωτογραφία στα ΝΕΛΕ ΕΒΡΟΥ και στα τμήματα φωτογραφίας της ΔΕΠΤΑΣ. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και το κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση. Διετέλεσε μέλος και αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σουφλίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μέριμνα, γραμματέας της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου. Είναι μέλος της Επιτροπής Τουρισμού & Ανάπτυξης της ΕΕΒΕ Σουφλίου. Είναι ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα».

    6. Μαργαρίτα Κόκκορη – Δημοτική ΥπάλληλοςΕργάζεται ως ΔΕ Διοικητικού στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Εργάστηκε ως σχολική φύλακας για 13 χρόνια . το 2013 τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επανήλθε το 2015. Είναι εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΙΔ. Αορίστου Χ. Δημοτικών Υπαλλήλων του νομού Έβρου. Παντρεμένη με δυο παιδιά.

7. Κώστας Κυργιαλάνης – Δημοτικός υπάλληλος. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο Δ.Σ. του οποίου εκλέχτηκε για πάνω από 25 χρόνια, όπου κατά περιόδους κατείχε τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα. Εξελέγη επανειλημμένα αντιπρόσωπος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου-12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης για περίπου 10 χρόνια. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος σε αθλητικό σωματείο Τάε Κβο Ντο της Αλεξανδρούπολης. Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Μέγα και έχουν δυο παιδιά.8.Ελένη Παπαχρήστου – Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος. Εργάστηκε εθελοντικά στο Θρακικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, στο Τμήμα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, ενώ ασχολήθηκε με τη θεατρική ομάδα ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΕΣ και με τη θεατρική ομάδα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου. Παντρεμένη με τον Θοδωρο Παπαδημητρίου με ένα παιδί.

8.Ελένη Παπαχρήστου – Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος. Εργάστηκε εθελοντικά στο Θρακικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, στο Τμήμα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, ενώ ασχολήθηκε με τη θεατρική ομάδα ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΕΣ και με τη θεατρική ομάδα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μέλος του ΔΣ του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου. Παντρεμένη με τον Θοδωρο Παπαδημητρίου με ένα παιδί.

9. Μαριάννα Σκορδαλά – Ρίτη – Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ), κάτοχος τίτλου εξειδίκευσης στην Εντατική Νοσηλεία των Νεογνών. Σήμερα είναι διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος της Μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών του ΓΠΝΑ. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας από την ίδρυσή της το 2004, καθώς και της Ελληνικής Περιγεννητικής Εταιρείας. ¨Έχει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις ενώ συμμετείχε σε δεκάδες συνέδρια και έδωσε διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παντρεμένη με τον καθ. Ιατρικής Κων/νο Ρίτη Δ/ντή της Α Παθολογικής Κλινικής του ΓΠΝΑ

10. Ιωάννης Στράκος – Λογιστής. Γεννήθηκε στη Γερμανία με καταγωγή από το ΟρμένιοΓια 16 χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, ως υπεύθυνος Νεολαίας, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος, για 4 χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας καθώς και υπεύθυνος Οργανωτικού της ΠΑΣΚΕΜ. Για 4 χρόνια ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γκεμρικχαϊμ στη Γερμανία. Σήμερα είμαι μέλος της Επιτροπής Αδελφοποίησης του Δήμου Ορεστιάδας με το Γκεμρικχαϊμ. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Τσουτουρίδου.

11.Σοφία Τερζή – Ιατρός – Καρδιολόγος, Απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκηςμε λίαν καλώς. Αγροτικό στο Τυχερό Έβρου.. Ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία, στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΔΠΘ το 1999 και από το 2000 έως το 2008 ήταν Επιμελήτρια Β στην Καρδιολογική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.Έχει ειδικευτεί σε νέες τεχνικές υπερήχων και στη μαγνητική τομογραφία καρδιάς. Από τον Ιούνιο του 2008 παρέχει τις υπηρεσίες της στο ιδιωτικό ιατρείο της, στην πόλη της Κομοτηνής, και από τον Αύγουστο του 2013 και στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας υπερηχοκαρδιογραφίας. Έχει εκατοντάδες δημοσιεύσεις και συμμετείχε σε πάμπολλα συνέδρια. Μητέρα τριών παιδιών.

12. Ζωγραφία Τολανούδη – Υπάλληλος στον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ). Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάζεται στο ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), στο Υποκατάστημα Ορεστιάδας, και είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων ΙΚΑ Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Δεμερδεσλή.